rownosc fal wywiwneli
DayTrading: Poniedziałek 26.01.2015
Re: DayTrading: Poniedziałek 26.01.2015
rownosc fal wywiwneli
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
na edku M15 objęcie bessy?? na nikim interwale można analizować?
Ostatnio zmieniony 26 sty 2015, 16:38 przez _Kerad_, łącznie zmieniany 1 raz.
Chyba dobrze zrobiłeśgrzelulukas pisze:No ja tak własnie postawiłem shorta z wąskim SLAsset pisze:Po raz kolejny edek nie może poradzić sobie z 1.12750. Warto szukać S z tego poziomu?
Rano przewidywałem tak: "Myślę, że nie przebijemy maxa z piątku czyli 1.1287", na razie się utrzymało...
-
Mpapiez
Na edku coraz ciaśniej
... Na ten moment wg mnie zależnie co pierwsze puści można śmiało ładować eSki lub eLki.
1.1250 dołem
Eski
1.1300 górą
dokładka eLek.
Generalnie jest już bardzo ciasno i zaraz wywali. Akurat do 17:00 jakieś 20 minut i by się to pokrywało.
Zawsze największe szarpnięcia z reguły są o 16:00 i 17:00 na sesji USA.
1.1250 dołem
1.1300 górą
Generalnie jest już bardzo ciasno i zaraz wywali. Akurat do 17:00 jakieś 20 minut i by się to pokrywało.
Zawsze największe szarpnięcia z reguły są o 16:00 i 17:00 na sesji USA.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
zabawa na SP500 w dol DUMP teraz na mnejszych obrotach podcaganie 
I jak widzicie, straszono wyborami w Grecji i co? I nic. Niby powinien Edek spadać, a tu proszę, drobna korekta.
Kangur zatwardzenia dostał i nie możne wybić z okolic 0.7920. Także tu też czeka nas mocniejszy ruch niebawem chociaż Kangur to potrafi mieć takie zatwardzenie i kilka dni ;]
W każdym razie poranne projekcje dalej w grze ;]
W każdym razie poranne projekcje dalej w grze ;]
-
Mpapiez
Nie do końca. Na tle plotek o zwycięstwie syrizi zwalili kurs prawie do 1.11. Później po korekcie otworzyło się dołem i zrobili drugi atak na 1.1100.Mat2314 pisze:I jak widzicie, straszono wyborami w Grecji i co? I nic. Niby powinien Edek spadać, a tu proszę, drobna korekta.
Szkopuł tylko polega na tym, że na tych nierobów już nikt nie zwraca uwagi, a i pojawiają się głosy że ich ewentualne wyjście z unii eurpejskiej edkowi by tylko pomogło. Krótko mówiąc wychodzi na to że oni są już dawno w cenie, a jak coś edka będzie dalej pchać na dół, to wg mnie efekt QE.
Chociaż jak ja miałbym wróżyć edka, to on już nie będzie spadać bardzo. Być może właśnie się trend odwraca, może pospadamy w lutym, ale na wiosnę wszystkie wsaźniki przemysłowe będą dużo lepsze i może wrócimy na stare poziomy.
Poza tym nie patrząc na edka, USA może chcieć dolara osłabić. Na świecie mamy aktualnie wojnę walutową, a ich eksport też będzie cierpiał przez taką siłę dolara.
-- Dodano: pn 26-01-2015, 18:22 --
Max już oberwał razxlusiv pisze:Chyba dobrze zrobiłeśgrzelulukas pisze:No ja tak własnie postawiłem shorta z wąskim SLAsset pisze:Po raz kolejny edek nie może poradzić sobie z 1.12750. Warto szukać S z tego poziomu?![]()
Rano przewidywałem tak: "Myślę, że nie przebijemy maxa z piątku czyli 1.1287", na razie się utrzymało...
Mówiłem że 1.13 jest zbyt kuszące żeby mieli go nieprzetestować...
A jak pęknie to pójdzie piękna seria buy stop'ów. Więc proponuje zawężać SL'a shortującym.
co chlopak chca pchnac wyzej edka zebrac Sl shorta