Re: Zakładanie konta na platformie Oanda

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
95
33%
Poza paroma minusami są ok
92
32%
Przeciętny
60
21%
Mają wiele wad
16
5%
Stanowczo odradzam
28
10%

Liczba głosów: 291

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

mi akurat pomoglo przy przelewie, bo na ich stronie sa podane nr kont do dwoch bankow, bodajze jeden w anglii a drugi w niemczech i pomieszane troche dane, wiec pytalem sie pana/pani z chata po kolei co wpisac w street address, account number itd i mi mowila a ja sobie to potem wklejalem i uzupelnialem:)

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

cóż... ja osobiście mam zajeb.... problemy z wpłatą depo do oandy :-(
22 czerwca wpłaciłem przez paypal kasę (na testy robota do arbitrażu trójkątnego użytkownika ghimli z tego forum- więcej info na moim blogu: http://astrafx.blogspot.com/2008/06/opi ... liego.html), której nadal nie ma na rachunku u oandy- paypal i oanda nawzajem przerzucają się winą za brak kasy, a ja... już chyba straciłem nadzieję, że to się kiedykolwiek wyjaśni :-(
nie pisze tego żeby kogoś wystraszyć, z większością przelewów pewnie nie ma problemu, ale zawsze znajdzie się jakiś zonk, na który tym razem ja trafiłem :-(

freetrader
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freetrader »

Pokaż mi swój PIT, a powiem Ci, kim jesteś ;-)

Awatar użytkownika
hamilton11
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hamilton11 »

Zastanawiam się na otwarciem konta na oandzie ale .. słyszałam że ostatnio coś się zaczyna dziac niepokojącego ?? Czy to prawda ??
U mnie jest OK,najbardziej mnie wkurza rozszerzanie spread na danych dzis na USDCAD 20 gdzie normalnie jest 2.5.Do analizy dlugoterminowej jej nie wykorzystasz max to D1.Ogolnie polecam.

Mam takie pytanie, o PRICE BOX co to jest do czego sluzy?
Już Jesteś inteligentny jak wiesz .że jest ktoś inteligentniejszy od Ciebie.

sir_skiner
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sir_skiner »

Yankee pisze:Nie uwazam sie na pewno za doswiadczonego, ale oande moge polecic.

Nadaje sie swietnie dla poczatkujacych przede wszystkim ze wzgledu na unity - czyli mozna doskonale zarzadzac kapitalem nawet majac kilkadziesiat $ na koncie, czyli mozna nabierac doswiadczenia relatywnie tanim kosztem :wink:
to jedyny jej atut. ale poza tym, jednak, mam mieszane odczucia.

pomywacczka.
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pomywacczka. »

sir_skiner pisze:
Yankee pisze:Nie uwazam sie na pewno za doswiadczonego, ale oande moge polecic.

Nadaje sie swietnie dla poczatkujacych przede wszystkim ze wzgledu na unity - czyli mozna doskonale zarzadzac kapitalem nawet majac kilkadziesiat $ na koncie, czyli mozna nabierac doswiadczenia relatywnie tanim kosztem :wink:
to jedyny jej atut. ale poza tym, jednak, mam mieszane odczucia.
No to gdzie najlepiej.. ??

freetrader
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freetrader »

No to gdzie najlepiej.. ??
Zakładaj śmiało na Oandzie jeśli liczysz na minimalny spread albo w GFT konto złotówkowe. Jeśli Twój styl gry przełknie spread na edku 2 pips, na kablu 3 pips - polecam GFT.

A w ogóle to problem z wyborem polega moim zdaniem na tym, że żaden broker nie jest ani tak czarny jak opisują go jedni, ani tak wspaniały jak piszą o nim inni. I potem nie wiesz, co zrobić.

Awatar użytkownika
Rooney
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rooney »

A ja zdecydowanie odradzam Oande. Spread 0.8-0.9 na euro to fikacja. Wystarczy byle info i juz masz 20 pip (a na kablu bywa ze i 100!) Tak sie nie da grac.

Tylko ECN.

Rooney

orygenes
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: orygenes »

Dziś na parze AUD/USD między godzina 16 - 17 bad tick. Na wykresie godzinowym widoczny, na 15 minutowym również, na 5 minutowym już nie. Miałem longa i TP na poziomie 0,84666, kurs skoczył do 0,84856 ale TP nie zrealizowało. Widział to ktoś?

Awatar użytkownika
Rooney
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rooney »

syriusz pisze:Tak z grubsza mogłby ktoś powiedzieć co to ten ECN i jaki jest link do platformy ECN ? Chciałbym zobaczyc jak to wyglada :)

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=3264

ODPOWIEDZ