DayTrading: Piątek 23.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 sty 2015, 00:00

Wzrost
9
26%
Bez zmian
2
6%
Spadek
23
68%

Liczba głosów: 34

bsony
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 23.01.2015

Nieprzeczytany post autor: bsony »

_Kerad_ pisze:Co myślicie o rzeźniku?
może ktoś podpowiedzieć czy poprawnie wyznaczyłem RGR-a :D
Klasyka mówi, że rgr jest formacją odwrócenia trendu, a więc po spadkach powinien pojawić się rgr na wzrosty,
Jeżeli zaznaczyłeś rgr na spadki to wg mnie nie jest to rgr bo nie spełnia tego założenia, rgr nie jest formacją kontynuacji trendu. Natomiast jeżeli tworzy się prawe ramię i nastąpi przebicie w górę linii szyi to może powstać rgr na wzrosty, niestety to prawe ramię robi się już mocno rozbudowane.
Swoją drogą bardzo fajną interpretację rgr-a jako kontynuacji widziałem u Kosteckiego ( analiza fal eliota )
zakłada on, że w całym ruchu 5 falowym pojawia się więcej rgr-ów na kontynuację niż na odwrócenie trendu.
Popatrz na analizy atlanticosa, on szuka formacji kontynuacji, które pojawiają się o wiele częściej i tu możesz np.narysować flagę na spadki.

Awatar użytkownika
dsokol
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dsokol »

akurat na TVN24 ciekawy film o złocie - polecam (w cyklu Ewa Ewart poleca)

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

bsony pisze:
_Kerad_ pisze:Co myślicie o rzeźniku?
może ktoś podpowiedzieć czy poprawnie wyznaczyłem RGR-a :D
Klasyka mówi, że rgr jest formacją odwrócenia trendu, a więc po spadkach powinien pojawić się rgr na wzrosty,
Jeżeli zaznaczyłeś rgr na spadki to wg mnie nie jest to rgr bo nie spełnia tego założenia, rgr nie jest formacją kontynuacji trendu. Natomiast jeżeli tworzy się prawe ramię i nastąpi przebicie w górę linii szyi to może powstać rgr na wzrosty, niestety to prawe ramię robi się już mocno rozbudowane.
Swoją drogą bardzo fajną interpretację rgr-a jako kontynuacji widziałem u Kosteckiego ( analiza fal eliota )
zakłada on, że w całym ruchu 5 falowym pojawia się więcej rgr-ów na kontynuację niż na odwrócenie trendu.
Popatrz na analizy atlanticosa, on szuka formacji kontynuacji, które pojawiają się o wiele częściej i tu możesz np.narysować flagę na spadki.
Rgr jest zawsze formacją odwrócenia trendu ale nie wolno mieszać tutaj pojęć odwrócenie i kontynuacja.
Nie ma znaczenia to kiedy RGR występuje - nie analizujemy tego. Rgr jest tak samo istotny w momencie przed korektą jak i poniej a więc Rgr jako odwrócenie trendu może zwiastować zarówno nadchodzącą korektę (przeciwnie do trendu) jak i jej koniec (formacja kontynuacji trendu).

Rgr jest prostym narzędziem ale w swojej prostocie jest niezwykle skomplikowany. Głównym jego założeniem jest to, że mają powstać 2 ekstrema wyznaczające linię szyi. Głowa musi być wyżej lub niżej od obu z nich. Ludzie często mylą Rgr z formacjami typu sling, power button, double-triple button i na tym polega jego komplikacja.

Poza tym Rgr może być składową flagi bądź na odwrót, może być tez składową trójkąta. Ważne aby RGR jako formacja odwrócenia stosować przede wszystkim po korektach. Wtedy jest większa szansa że nie zostanie pomylony z inną formacją i wejdzie.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

dsokol pisze:akurat na TVN24 ciekawy film o złocie - polecam (w cyklu Ewa Ewart poleca)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
dsokol
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dsokol »

ja raczej widziałbym to tak:
Obrazek

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Co będzie ze złotem odpowiedź da srebro (kusi wyjazd na wyższą półkę) :) :
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
nowy joker
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy joker »

Są juz jakieś sygnały apropo Grecji

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: drendriu »

karnak pisze:Co będzie ze złotem odpowiedź da srebro (kusi wyjazd na wyższą półkę) :) :
Cena złota względem srebra jest cholernie przelewarowana (na moje oko jakoś 4-rokrotnie).....
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 5a6b0.html

piosek2
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: piosek2 »

Witam,

dla zainteresowanych analiza tyg. EURUSD, GBPUSD, GBPJPY, USDJPY, EURJPY

https://www.youtube.com/watch?v=3TQx9FCzllM

https://www.youtube.com/watch?v=mTB16c3ARdY

Awatar użytkownika
grzelulukas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzelulukas »

dsokol pisze:ja raczej widziałbym to tak:
Obrazek
a ja tak :lol:
Obrazek
nowy joker pisze:Są juz jakieś sygnały apropo Grecji
Wyniki sondażowe o 18.

Na tvn24 właśnie jakiś typek mówił, że wyciekły sondaże Syriza 35% aktualnie rządząca partia 30%, do samodzielnego rządzenia trzeba około 40%.
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"

Zablokowany