BOSSAFX
Re: BOSSAFX
Pan Zadora pisze "Przyznam że przebieg całej tej dyskusji o działaniach SNB, debetach i zachowaniach brokerów na tym forum troszkę mnie w niektórych momentach zaskakuje. Wydawało mi się że jest tu znaczna liczba doświadczonych traderów, którzy nie tylko znają suche regulaminy brokerów i wiedzą, że wszystkie są do siebie bardzo podobne w kontekście sytuacji nadzwyczajnych, ale i że niejedno sami widzieli lub przeżyli na rynku, znają jego specyfikę i stąd wiedzą także skąd te zapisy się biorą. Nagle okazało się że sam fakt możliwości spadku equity poniżej zera jest ogromnym zaskoczeniem. Nagle niektórzy (jak w cytacie powyżej) dopuszczają rzekomo korygowanie zyskownych transakcji (i to własnych), natomiast nie wyobrażają sobie nieanulowania transakcji stratnych i pokrycia debetów.
I teraz zastanawiam się - czy rzeczywiście chcecie Państwo rynku, który przypomina zakład ubezpieczeń wzajemnych i anulowane zyski jednych służą pokrywaniu strat drugich? A broker bierze prowizję za pośrednictwo i od czasu do czasu wpłaci jakiś bonus na rachunek aby podtrzymać zainteresowanie tematem, ponieważ nie można na "rynku" nic zarobić? Czy chcecie rynku na którym każdy ponosi odpowiedzialność za swój kapitał i za swoje decyzje? Wydawało mi się że większość traderów FX jest za tym drugim rozwiązaniem, które możliwie wiernie naśladuje prawdziwy rynek. Stąd w bossa nigdy nie było bonusów, gwarantowanych stoplossów i innych wynalazków które może i uatrakcyjniają handel, ale jednocześnie zniekształcają zasady gry rynkowej. I szczerze mówiąc dalej wierzę że tak jest, a głosy które w obecnej dyskusji się pojawiają to prawdopodobnie tylko zwykły koniunkturalizm.
Życzę wszystkim Państwu chłodnej oceny sytuacji i udanego weekendu."
Szanowny Panie, zbytnio się Pan utożsamił ze swoją firmą i przez to naprawdę mocno zagalopował... Proponuję przemyśleć ton wypowiedzi, argumentację, bo kreowany po czarnym czwartku wizerunek firmy nie wygląda dobrze. Macie fatalnego speca od PR, należy mu się od firmy porządny debet. Ja nie jestem waszą klientką i nie inwestowałam na parze z frankiem, ale gdy czytam takie bezczelne "bzdety w zaparte" jak cytowane powyżej, to mnie szlag trafia.
Na marginesie pytanie retoryczne: czy bossa ponosi odpowiedzialność za powierzone pieniądze i warunki tradingu czy tylko zarabia na klientach?
I teraz zastanawiam się - czy rzeczywiście chcecie Państwo rynku, który przypomina zakład ubezpieczeń wzajemnych i anulowane zyski jednych służą pokrywaniu strat drugich? A broker bierze prowizję za pośrednictwo i od czasu do czasu wpłaci jakiś bonus na rachunek aby podtrzymać zainteresowanie tematem, ponieważ nie można na "rynku" nic zarobić? Czy chcecie rynku na którym każdy ponosi odpowiedzialność za swój kapitał i za swoje decyzje? Wydawało mi się że większość traderów FX jest za tym drugim rozwiązaniem, które możliwie wiernie naśladuje prawdziwy rynek. Stąd w bossa nigdy nie było bonusów, gwarantowanych stoplossów i innych wynalazków które może i uatrakcyjniają handel, ale jednocześnie zniekształcają zasady gry rynkowej. I szczerze mówiąc dalej wierzę że tak jest, a głosy które w obecnej dyskusji się pojawiają to prawdopodobnie tylko zwykły koniunkturalizm.
Życzę wszystkim Państwu chłodnej oceny sytuacji i udanego weekendu."
Szanowny Panie, zbytnio się Pan utożsamił ze swoją firmą i przez to naprawdę mocno zagalopował... Proponuję przemyśleć ton wypowiedzi, argumentację, bo kreowany po czarnym czwartku wizerunek firmy nie wygląda dobrze. Macie fatalnego speca od PR, należy mu się od firmy porządny debet. Ja nie jestem waszą klientką i nie inwestowałam na parze z frankiem, ale gdy czytam takie bezczelne "bzdety w zaparte" jak cytowane powyżej, to mnie szlag trafia.
Na marginesie pytanie retoryczne: czy bossa ponosi odpowiedzialność za powierzone pieniądze i warunki tradingu czy tylko zarabia na klientach?
-
- Gaduła
No dobra dobra, a tak na marginesie to ile osób z owym debetem na franku się tutaj wypowiedziało?
Możesz przejrzeć wątki i policzyć.
36ForexMafiaKartel pisze:No dobra dobra, a tak na marginesie to ile osób z owym debetem na franku się tutaj wypowiedziało?
-
- Maniak
GawronB pisze:Andrzej robisz PR bossieandrzej-sk pisze:a nic. Bossa na toAdrianoforex pisze:iu fiu gorąco tu. Co na to BOSSA?widziały gały co brały. Inwestor powinien wiedzieć.. Działamy zgodnie z prawe. Mamy regulatora KNF. Za nami stoi Bank. Nie jesteśmy firmą krzak z cypru. Nigdy nie zerujemy debetów bo jesteśmy profesjonalni.Zerowanie tak jak inni to nie wszystko my dajemy coś więcej-- windykacje jako produkt dodany zupełnie za free.
.... ups Bossa robi sobie sama PR
Tak od siebie dodam że dzięki Bogu moja przygoda z tym brokiem była krótka i dość dawno temu chyba w 2012. Według moich odczuć i spostrzeżeń to polityka bossy w skrócie wyglądała tak : generuj obrót, ale nie zarabiaj a jeśli już to niewiele bo jak zaczniesz zarabiać za dużo to my ci zaczniemy utrudniać ... i zaczęli tak mniej więcej jak stan konta był na + 30 % ( a konto było Vip ponad 100K) rekwoty , zawiechy, itp szczytem było przesunięcie bez mojej wiedzy SL .
Brrr.... na samo wspomnienie o "profesjonaliźmie" bossy ciarki przechodzą .
Ale to już historia. Hm... a tu teraz takie coś ... to "trafiło się ślepej kurze ziarno " myślę że bossa nie odpuści tych debetów to byłoby nie profesjonalne![]()
Mam tylko nadzieję że ludzie przejrzą na oczy i odejdą od tak profesjonalnego broka, cóż ale to tylko nadzieja ,a wiadomo ..." nadzieja matką ......"![]()
Debetowcy nie dajcie się doić , zorganizujcie się , weźcie prawnika i walczcie.
A o tym przesunięcia SL możesz coś więcej napisać? Wiesz część z nas jeszcze jest klientami BOSSy.

http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Witam,
Ja trochę z innej beczki. Mam pytanie do pana z Bossa
Co dalej z rachunkiem mikro? działa tylko do końca stycznia tak? Czy dalej będzie przedłużony?
Co dalej z rachunkiem mikro? działa tylko do końca stycznia tak? Czy dalej będzie przedłużony?
-
- Gaduła
gari pisze:Witam,
Skąd ten news? Ja takowego info nie dostalem.
Panie Sebastianie, przekaz jaki wyłania się z Pana wypowiedzi i polityki firmy, jest dość jasny: otóż klienta Bossy przed ewentualną stratą nie chroni NIC. Absolutnie NIC.
Mogę stawiać stop lossy, mogę liczyć na stop outy, wszystko na nic. Co więcej, mogę grać bardzo ostrożnie, np. 0.01 lota i co? Wystarczy odpowiedniej wielkości luka i i tak jestem państwa dłużnikiem. Równie dobrze możecie napisać, że w określonych warunkach ("nadzwyczajnych okolicznościach") traci u Was każdy i zawsze.
Napisze Pan, że to wszystko wiadomo, że to jest w regulaminach.
Ok. Ale ja w takiej sytuacji poszukam kogoś z innym podejściem do klienta. Klienta, który przede wszystkim zabezpiecza swój kapitał.
Pozdrawiam, były klienta Bossafx.
Mogę stawiać stop lossy, mogę liczyć na stop outy, wszystko na nic. Co więcej, mogę grać bardzo ostrożnie, np. 0.01 lota i co? Wystarczy odpowiedniej wielkości luka i i tak jestem państwa dłużnikiem. Równie dobrze możecie napisać, że w określonych warunkach ("nadzwyczajnych okolicznościach") traci u Was każdy i zawsze.
Napisze Pan, że to wszystko wiadomo, że to jest w regulaminach.
Ok. Ale ja w takiej sytuacji poszukam kogoś z innym podejściem do klienta. Klienta, który przede wszystkim zabezpiecza swój kapitał.
Pozdrawiam, były klienta Bossafx.
Znajomy powiedział że w jakimś komunikacie dyrektora dm jest zapis że subkonto będzie do końca stycznia. Przez subkonto rozumiem rachunek mikro. A skoro na forum wypowiada się przedstawiciel brokera, to chciałem się upewnićForexMafiaKartel pisze:gari pisze:Witam,
Skąd ten news? Ja takowego info nie dostalem.
-
- Stały bywalec
Nic o tym nie słyszałem a obawiam się, iż w związku z ostatnimi wydarzeniami niechętnie pojawia się na forum.