no tylko tyle, że pln w stosunku do euro zacznie się umacniać a polski rząd ani nbp nie będzie w stanie temu zapobiec i niedługo zobaczymy 3,80 w stosunku do franka, dolara i euro, a pozniej euro nawet na poziomie 3,50. Tak naprawdę nie wydaje mi się aby to było dla nas jakieś zmartwienie, bo euro było prawie po 3 zł i gospodarka się rozwijała. Szczerze mówiąc niech będzie nawet po 1:1 i problem płac dla kierowców jeżdżących przez Niemcy sam się rozwiąże...cugan pisze:Nic a nic nie rozumiem z tego artykułu .DavidFx pisze:Po spadku kursu euro niemieckie ministerstwo finansów obawia się zawirowań walutowych w Polsce i Danii - pisze w sobotę niemiecki tygodnik "Der Spiegel".
możliwe jest, że te kraje będą musiały ustalić nowy kurs wymiany w stosunku do euro, bądź też zrezygnować z powiązania swojej waluty z euro![]()
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Niemcy- ... 76375.html
Nie mamy sztywnego kursu EUR/PLN .
Co mamy rewidować?
Co mamy zmieniać ?
Nie mniej jednak artykuł jest niepokojący
Szczególnie obawa dotyczy Niemców
którzy generalnie maja nas w d....
Chętnie poczytam cudze komentarze
DayTrading: Piątek 23.01.2015
Re: DayTrading: Piątek 23.01.2015
_Kerad_ pisze:Lepiej sie uczz forexu nie da sie żyć ,pewność gubi po pewnym czasie tak kilka lat temu przegrałem 40.000 myślałem juz ze jestem guru forexu ,była zmiana trendu popłynąłem wszystko a było tego wtedy jakieś 250.000 ( 40.000 było na początek ) to wszystko psychika ,teraz zarabiam sporo ale wogole mi na tej kasie nie zależy wiec podejście jest inne ,taki bonus na następny samochód albo wyjazd choć na to mi tez nie brakuje . Ale teraz zamknąłem wszystko ,kupiłem PKO i robię dłuższa przerwę ,choć cieżko sie od tego oderwać haaahaaahaaa
Ta adrenalinaale czuje sie zmęczony forexem ( robię ok 30-40 transakcji dziennie to kosztowne pod względem czasu no i ciagle podejmowanie decyzji )
dlaczego tyle transakcji masz? (wszystko na plus)
skalping?[/quote]
Obserwuje kilka instrumentów ( eurusd, kabel, rzeźnik, pary złotowe, giełdy Dax,sp, wig, FTSE , ropa i złoto ) gram z trendami ,wyczekuje korekt ,jezeli wchodzę za wcześnie to ponawiam co figurę , albo ok 1 % na giełdach , sprzedaje rożnie od ok 20 pips zysku żadko potrafię wytrzymać ponad 150 pips ,jak sa małe ruchy to mam mniej transakcji jak duża zmienność to dużo ,na którymś walorze zawsze jest akurat górka albo dol

Prawie wszystko bez SL , SL przesowany na zysk czasami TRSL ,jak sie cos pozamyka to znowu lukam i tak ciagle - męczarnia
Ale moje założenie na ten rok to zrobić 100% depo - tylko ,choć w kwotach to dużo to wiemy ze więcej można zrobić w kilka godzin

Nie wiem dlaczego człowiek chce byc sprytniejszy niz wszyscy i złapać dołek ,to bez sensu haaahaaahaaa
-
- Stały bywalec
Rzeczywiście tempo podobne na USD Index ale nie zgodzę się z miejscem , w którym jesteśmy. Wtedy Zaczynało się drukowanie, stopa 2% i w trakcie obniżek a teraz drukowanie zakończone, stopa 0.25 i są plany na podwyższenie.
Jeśli to by się miało powtórzyć za jakiś rok to spadki będą ogromne. W sumie dobrze, ostatni raz byłem w Stanach przy dolarze poniżej 3zł
Jeśli to by się miało powtórzyć za jakiś rok to spadki będą ogromne. W sumie dobrze, ostatni raz byłem w Stanach przy dolarze poniżej 3zł
Pozdrowienia z promu dunkierka-dover 
Jakby mnie ktos szukal, a wiem ze pare osob bedzie tesknic.
Pykam na komorce i grunt to wyrobic sobie dzienny target.
jestem mega cierpliwy.
Sukcesem w foreksie jest cierpliwosc.
I nie chciwosc. Jak to mowia ziarnko do ziarnka.
Ktos tu ostatnio przewali 6K pln na 0.3 lota buy na edku. W sumie mala pozycja a strata boli.
Jak bylo minus 3K to sie zamyka. Odwraca i kasa sama wraca.
Nie ma zmiluj.
Patrzenie na wykres ze moze cena wroci. No luck.
No risk no fun. No pain no gain. Frontera rose wine in progress...

jestem mega cierpliwy.
Ktos tu ostatnio przewali 6K pln na 0.3 lota buy na edku. W sumie mala pozycja a strata boli.
Nie ma zmiluj.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Spójrzmy jedynie na TF= D1 i Stoch dla franka, dolara i euro względem PLN i co widzimy .dsokol pisze: no tylko tyle, że pln w stosunku do euro zacznie się umacniać a polski rząd ani nbp nie będzie w stanie temu zapobiec i niedługo zobaczymy 3,80 w stosunku do franka, dolara i euro, a pozniej euro nawet na poziomie 3,50. Tak naprawdę nie wydaje mi się aby to było dla nas jakieś zmartwienie, bo euro było prawie po 3 zł i gospodarka się rozwijała. Szczerze mówiąc niech będzie nawet po 1:1 i problem płac dla kierowców jeżdżących przez Niemcy sam się rozwiąże...
Widzimy jedno PLN osłabi się względem EUR co do USD i CHF mam wątpliwości czy cokolwiek się zmieni
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
Nigdy się guru nie zostanie, bo to wróżenie z fusów, poniekąd jak ze wszystkim, bo kto przewidzi trendy w gospodarce za x lat?Rafcyk pisze: Lepiej sie uczz forexu nie da sie żyć ,pewność gubi po pewnym czasie tak kilka lat temu przegrałem 40.000 myślałem juz

Ja w oparciu o własne błędy przemyślałem parę kwestii i na moje rację bytu ma tylko jedno podejście, o którym wszyscy wiedzą, ale jakoś mało kto tak gra (na forum to na pewno Kusus w ten sposób działa, reszta nie wiem, bo mało kto co udostępnia ;P ), mianowicie: płyniesz z trendem i robisz drabinkę. Minimalna ilość transakcji, co by jeszcze na prowizji nie tracić. Żadnej filozofii nie ma. Ryzyko i zyski są mniejsze, ale coś za coś. W daytradingu, jakby łapać każdy dołek i górkę to można i fortunę wycisnąć, ale kto to potrafi? Ja na pewno nie.
W płynięciu z trendem są tylko dwa zagrożenia: przejściowe korekty i trend boczny.
w ciągu najbliższych dni tak - ale jak będzie w ciągu nadchodzących miesięcy? Dla funduszy europejskich złotówka może się okazać dobrą lokatą - frank ujemne stopy, funt niepewny straszony wyjściem GB z unii, NOK w dołku po spadkach ropy... i co więcej w europie zostaje? Oczywiście to luźne dywagacje - ale też i możliwy wg mnie scenariusz...
- nowy joker
- Pasjonat
Oszalales człowieku promem tunelem jest szybciejhighend pisze:Pozdrowienia z promu dunkierka-dover
jestem mega cierpliwy.
Nie ma zmiluj.
A ja mam wrażenie ze czeka nas trwałe osłabienie PLN (deprecjacja) a być może inflacja nieoczekiwanadsokol pisze:w ciągu najbliższych dni tak - ale jak będzie w ciągu nadchodzących miesięcy? Dla funduszy europejskich złotówka może się okazać dobrą lokatą - frank ujemne stopy, funt niepewny straszony wyjściem GB z unii, NOK w dołku po spadkach ropy... i co więcej w europie zostaje? Oczywiście to luźne dywagacje - ale też i możliwy wg mnie scenariusz...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Inflacja_nieoczekiwana
W efekcie dług państwa liczony w PLN będzie mniejszy po przeliczeniu na waluty obce
Ostatnio zmieniony 24 sty 2015, 23:04 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
I z tych względów ucz się, ucz. Posłuchaj starszej koleżanki, już zatogowanej.Mat2314 pisze:Nigdy się guru nie zostanie, bo to wróżenie z fusów, poniekąd jak ze wszystkim, bo kto przewidzi trendy w gospodarce za x lat?