DayTrading: Piątek 23.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 sty 2015, 00:00

Wzrost
9
26%
Bez zmian
2
6%
Spadek
23
68%

Liczba głosów: 34

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 23.01.2015

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

ZielonaMgielka pisze:
_Kerad_ pisze:Co myślicie o rzeźniku?
może ktoś podpowiedzieć czy poprawnie wyznaczyłem RGR-a :D
To nie jest RGR. Z pewnoscia ktos moze uznac inaczej ale poki pattern nie jest oczywisty i nie powoduje ze kwestionujesz wlasna decyzje to prawdopodobnie wiekszosc go tam tez nie dostrzega.

Tak jak ze wsparciami i oporami. Tylko te oczywiste, klarowne poziomy przyciagaja wiekszosc graczy.
wiem ze te "klasyczne" mają najsilniejszą reakcje...
ale te tez dają zarobić

może tak powinno być wyznaczony?
i zaczął się realizować (napływ kapitału tez był spory)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2015, 18:32 przez _Kerad_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

pedro pisze:fajne spojrzenie na index dolara: https://www.tradingview.com/v/tpe73fxi/
Sytuacja jest aktualnie kompletnie inna. W 2008 dolar rosl na fali risk-off.
Podczas kryzysu kazdy uciekal z inwestycji do Dolara.
Aktualnie sytuacja wyglada troche inaczej.
Dolar nie jest srodkiem ktory zasila inwestycje.
Mamy inne waluty takie jak JPY oraz EUR ktore sa znacznie tansze.
Jesli nastapi zalamanie na rynku to bardzo prawdopodobne ze odbije sie to wlasnie na wyzej wymienionych walutach.

Pan timwest pomylil tu scenariusze.
Pierwszy to bezposredni efekt banki hipotecznej / delewaryzacji a aktualnie jest to zmiana kierunku polisy monetarnej FED.

:564:

-- Dodano: 24 sty 2015, 19:36 --
_Kerad_ pisze:
ZielonaMgielka pisze:
_Kerad_ pisze:Co myślicie o rzeźniku?
może ktoś podpowiedzieć czy poprawnie wyznaczyłem RGR-a :D
To nie jest RGR. Z pewnoscia ktos moze uznac inaczej ale poki pattern nie jest oczywisty i nie powoduje ze kwestionujesz wlasna decyzje to prawdopodobnie wiekszosc go tam tez nie dostrzega.

Tak jak ze wsparciami i oporami. Tylko te oczywiste, klarowne poziomy przyciagaja wiekszosc graczy.
wiem ze te "klasyczne" mają najsilniejszą reakcje...
ale te tez dają zarobić

może tak powinno być wyznaczony?
i zaczął się realizować (napływ kapitału tez był spory)
Silny trend gorny i w dodatku kurs w poblizu silnego obszaru popytu.
Wedlug mnie trade nie warty swieczki.

https://www.tradingview.com/x/6A9h4wO1/

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

....do tego obszaru popytu.... brakuje około 300 pipsów (i tam pewnie polecą co jeszcze bardziej mnie przekonuje) tyle ma RGR

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

_Kerad_ pisze:....do tego obszaru popytu.... brakuje około 300 pipsów tyle ma RGR
Tu nie ma patternu RGR.
Jesli chcesz to rozegrac to graj w obrebie wsparcia ale nie zakladaj ze rynek magicznie poleci 300 pipsow bo widzisz tam jakis pattern.

https://www.tradingview.com/x/xBLREXMf/

Rownie dobrze ktos moze napisac ze ostatni swing mial wyzszy szczyty niz poprzedni co moze sugerowac nadchodzace wzrosty. IMO nie ma sensu tracic czasu na setupy ktore nie sa "pewne", ktore pozostawiaja duzo miejsca na interpretacje.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

ZielonaMgielka pisze:
_Kerad_ pisze:....do tego obszaru popytu.... brakuje około 300 pipsów tyle ma RGR
Tu nie ma patternu RGR.
Jesli chcesz to rozegrac to graj w obrebie wsparcia ale nie zakladaj ze rynek magicznie poleci 300 pipsow bo widzisz tam jakis pattern.

https://www.tradingview.com/x/xBLREXMf/

Rownie dobrze ktos moze napisac ze ostatni swing mial wyzszy szczyty niz poprzedni co moze sugerowac nadchodzace wzrosty. IMO nie ma sensu tracic czasu na setupy ktore nie sa "pewne", ktore pozostawiaja duzo miejsca na interpretacje.
wg mnie jedyne co tam jest zle poprowadzone to linia szyi... bardzo czesto na roznych interwalach takie rgr'y wystepuja jako formacja.... kontynuacji trendu i oznaczaja zazwyczaj koniec korekty.. Czesto tez sa wpasowane wewnatrz flagi i linia szyi idzie pod kątem tak jak dolna banda flagi... zasieg do strefy popytu jak najbardziej możliwy...ale to moja opinia i nie każdy musi sie z nia zgadzac.... z obserwacji moge tylko powiedziec ze taki rgr konczacy korekte czesciej sie realizuje niz taki ktory odwraca trend...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

atlanticos pisze:wg mnie jedyne co tam jest zle poprowadzone to linia szyi... bardzo czesto na roznych interwalach takie rgr'y wystepuja jako formacja.... kontynuacji trendu i oznaczaja zazwyczaj koniec korekty.. Czesto tez sa wpasowane wewnatrz flagi i linia szyi idzie pod kątem tak jak dolna banda flagi... zasieg do strefy popytu jak najbardziej możliwy...ale to moja opinia i nie każdy musi sie z nia zgadzac.... z obserwacji moge tylko powiedziec ze taki rgr konczacy korekte czesciej sie realizuje niz taki ktory odwraca trend...
Wedlug mnie dynamika zmiany kursu niesie ze soba znacznie wiecej informacji niz "ksiazkowe" patterny i projekcje na nich oparte.

100 pipsow ponizej ostatniego low (175.80) prawdopodobnie rezyduje duza liczba zlecen. Bardzo mozliwe ze kurs tam znajdzie wsparcie.

DAX tez wyrysowal cos na podobienstwo orgr ale uwazam ze ostatecznie to ksztalt dolkow (silny popyt) i zdecydowany powrot nad 9000 zasugerowal nadchodzace wybicie.

https://www.tradingview.com/x/MyjKuMla/

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

dzięki atlanticos za odpowiedź
możesz narysować jak poprawnie ta linia szyi ma przebiegać?
Twoje grafiki zawsze są perfekcyjne

@ZielonaMgielka
oczywiście Tobie tez dziękuje za nakierowanie, zrobiła sie całkiem solidna analiza za i przeciw

Rafcyk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Rafcyk »

Mat2314 pisze:Ok, dla mnie koniec zabawy, św Mario nie obronił. Slki wyczyszczone.

Jeszcze kangur trzyma i eurpln (ski oczywiście). Ale tam niewiele brakuje do zamknięcia.

Wynik na koniec tygodnia w załączniku (chociaż niektóre kiszone nieco czasu, nie piszę na forum o wszystkich zleceniach), a pochwalę się, bo dobry nastrój :D

A w zasadzie, po co mi prawo studiować? Biorąc pod uwagę, że na aplikacji robi się za darmo/na czarno za kilkaset złotych/a w paru korpo potrafią i dać z ok 1,5 na um. o pracę. Potem też różnie bywa.

Udanego weekendu, ja nie zamierzam dziś spamować, nauki masa na egzaminy!
Lepiej sie ucz :D z forexu nie da sie żyć ,pewność gubi po pewnym czasie tak kilka lat temu przegrałem 40.000 myślałem juz ze jestem guru forexu ,była zmiana trendu popłynąłem wszystko a było tego wtedy jakieś 250.000 ( 40.000 było na początek ) to wszystko psychika ,teraz zarabiam sporo ale wogole mi na tej kasie nie zależy wiec podejście jest inne ,taki bonus na następny samochód albo wyjazd choć na to mi tez nie brakuje . Ale teraz zamknąłem wszystko ,kupiłem PKO i robię dłuższa przerwę ,choć cieżko sie od tego oderwać haaahaaahaaa
Ta adrenalina :D ale czuje sie zmęczony forexem ( robię ok 30-40 transakcji dziennie to kosztowne pod względem czasu no i ciagle podejmowanie decyzji )

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Lepiej sie ucz :D z forexu nie da sie żyć ,pewność gubi po pewnym czasie tak kilka lat temu przegrałem 40.000 myślałem juz ze jestem guru forexu ,była zmiana trendu popłynąłem wszystko a było tego wtedy jakieś 250.000 ( 40.000 było na początek ) to wszystko psychika ,teraz zarabiam sporo ale wogole mi na tej kasie nie zależy wiec podejście jest inne ,taki bonus na następny samochód albo wyjazd choć na to mi tez nie brakuje . Ale teraz zamknąłem wszystko ,kupiłem PKO i robię dłuższa przerwę ,choć cieżko sie od tego oderwać haaahaaahaaa
Ta adrenalina :D ale czuje sie zmęczony forexem ( robię ok 30-40 transakcji dziennie to kosztowne pod względem czasu no i ciagle podejmowanie decyzji )[/quote]

dlaczego tyle transakcji masz? (wszystko na plus)
skalping?

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

DavidFx pisze:Po spadku kursu euro niemieckie ministerstwo finansów obawia się zawirowań walutowych w Polsce i Danii - pisze w sobotę niemiecki tygodnik "Der Spiegel".

możliwe jest, że te kraje będą musiały ustalić nowy kurs wymiany w stosunku do euro, bądź też zrezygnować z powiązania swojej waluty z euro :shock:

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Niemcy- ... 76375.html
Nic a nic nie rozumiem z tego artykułu .
Nie mamy sztywnego kursu EUR/PLN .
Co mamy rewidować?
Co mamy zmieniać ?
Nie mniej jednak artykuł jest niepokojący
Szczególnie obawa dotyczy Niemców
którzy generalnie maja nas w d....
Chętnie poczytam cudze komentarze
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Zablokowany