DayTrading: Czwartek 22.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 sty 2015, 00:00

Wzrost
12
32%
Bez zmian
6
16%
Spadek
20
53%

Liczba głosów: 38

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 22.01.2015

Nieprzeczytany post autor: as28 »

atlanticos pisze:a ja wzialem mala L po 1322... SL 1.12 TP 1.1440 ... ryzyko 1/6 tego co dzis i wczoraj wyjalem wiec tak bardziej dla sportu bo wczesniej o tym poziomie wspominalem... a i banda kanalu niedaleko... krzywdy nie zrobia
możliwe takie odbicie do wsparcia,
jakkolwiek to dopiero jutro niektórzy zrozumieją że Dragi zamordował edka z premedytacją :shock:
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

blacha pisze:
DavidFx pisze:az tu nagle wywala kurs edka w gore a wy patrzycie i nie wiecie co sie dzieje hehe :D
Ta wywali bo David tak chce. A kto tego dokona? Jak rozumny gracz lub firma teraz kupi euro ?
blacha nie znasz powiedzonka kupuj gdy krew sie leje hehe :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

atlanticos pisze:
Mat2314 pisze:
atlanticos pisze:Co ciekawe, widzę że na niektórych portalach polecają pakować w longi na edku na 1,135. Zwariowali? :D

może nie... jakby w fioletowej strefie sie jakis trojkacik pojawil i wybil w gore to moze byc odreagowanie

https://www.tradingview.com/x/mbE2EZu6/

A czy my przypadkiem się opiniami nie zamieniliśmy? :D
Tj. jakbyś szukał miejsca na odreagowanie (mój głos sprzed paru godzin), a ja mówię Twoim (edek w dół, żadnych odreagowań) ;)
gdzies tam w okolicach 1.14 jak bylismy to pisalem ze nie dotykam ale jak 1330 na s4 zjada to pomysle.... zjechali no to czemu nie... nawet duze ruchy oddech musza zlapac...

kangura zamknalem - w nocy chiny a 100 pipsow dal i nie ma co sie chytrzyc... :D
No nieźle ;) Ja wyjąłem już 450 na tej piramidzie i zamierzam do soboty wyjąć 1000 :D

A tak na poważnie... to myślę że skończymy gdzieś pomiędzy 0.79 - 0.78.

Zabezpieczone na 0.8050 na 300 pipsach i niech się dzieje co chce.
Albo wpadnie 1000 albo 300 :)

Oczywiście mówię o sumie pozycji, których mam sztuk 8.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

pomorskiebest pisze:dzięki damfry jak mógłbyś mi pomóc mam 4.2 tys do odrobienia
Na PW podałem Ci skypa, jak masz hedge to spróbuję Ci z tego wykaraskać :) Tylko to będzie plan długoterminowy więc albo będziesz cierpliwy, albo nici z interesu :)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Kusus pisze:
No nieźle ;) Ja wyjąłem już 450 na tej piramidzie i zamierzam do soboty wyjąć 1000 :D

gdyby nie dane z Chin to bym zostawił a tak to wziałęm dobrze a jak bede mial fart to wrócą na retest flagi i wezmę znowu jak setup bedzie... :564: a jak nie to fajna flaga jest na ujku - tez na h4 wiec tez sie grubszy ruch moze pojawic...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

bsony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bsony »

Dla gartleyowców, tworzy się jakaś formacja spadkowa na ujku H1

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

atlanticos pisze:kangura zamknalem - w nocy chiny a 100 pipsow dal i nie ma co sie chytrzyc... :D
Eskę edka zamknął mi TP na 1.13277 dokładnie :). Natomiast z eską na kangurze nie wytrzymałam i zamknęłam na 0,8045, przy D_S1. Okazuje się, że o 40 pipsów za wcześnie. Ale za to jestem już po spacerze z psem :).
Dzięki, Żabko, za cynk z kangurem. A odnośnie edka, to... codziennie mogliby ogłaszać QE. :)
A tak serio, to trochę zaskoczona jestem tak gładkim spadem na edku od świąt. Co prawda mam kilkumieisęczny staż, więc niewielkie porównanie, ale edek zawsze był ospały i takiej amplitudy nie wykazywał...

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

atlanticos pisze:
Kusus pisze:

gdyby nie dane z Chin to bym zostawił a tak to wziałęm dobrze a jak bede mial fart to wrócą na retest flagi i wezmę znowu jak setup bedzie... :564: a jak nie to fajna flaga jest na ujku - tez na h4 wiec tez sie grubszy ruch moze pojawic...
Ja też liczę na fart, zabezpieczam i liczę na fart - po prostu. Na AU nie ma luk w czasie publikacji danych, zabezpieczyłem wszystkie pozycje i zostawiam to.

Generalnie po takim ruchu retest wskazany, górny cień i poprawienie (znaczne) minimów, które obecnie są formowane. Mi to wygląda na wrzesień 2013. Tylko wtedy był FED i QE... i kupowanie dolca trwało wtedy kilka dni.... teraz kilka dni będzie trwało sprzedawanie euro (i przy okazji kupowanie dolca)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

ujek h1
https://www.tradingview.com/x/lPawFFQ5/

i spojrzenie na to samo z perspektywy h4
https://www.tradingview.com/x/n67wWJ4z/

trzeba poczekać na ruch w dół bo mogą to jeszcze zanegować... jednak jeśli mieliby to zrealizowac to zasieg poniżej 115 wart jest szczególnej uwagi
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: blacha »

DavidFx pisze:
blacha pisze:
DavidFx pisze:az tu nagle wywala kurs edka w gore a wy patrzycie i nie wiecie co sie dzieje hehe :D
Ta wywali bo David tak chce. A kto tego dokona? Jak rozumny gracz lub firma teraz kupi euro ?
blacha nie znasz powiedzonka kupuj gdy krew sie leje hehe :D
A ile już L kupiłeś bo krew się leje od paru godzin ? Ale jak ktoś próbuje uprawiać sztukę łapania "spadających noży" to bardzo proszę. Nawet wdzięczny tym ludziom jestem bo dzisiaj dzięki nim zarobił ostatnia część kasy na kasy na Tesle i nawet z nawiązką więc jakiś bajerów dokupię.
Obrazek

Zablokowany