Broker inwestycja 5000 Euro
Broker inwestycja 5000 Euro
Witam wszystkich forumowiczów inwestuje na forexie już parę dobrych miesięcy a interesuję się już parę dobrych lat, potrafię już coś skubnąć dla siebie, aktualnie gram w AM real ale planuję zainwestować 5 tyś euro czy warto zostać w AM czy może wybrać coś innego? Koniecznie musi być to mt4, daytrading na parach GBP/JPY,EUR/JPY,GBP/USD. Chodzi mi o bezpieczne ulokowanie kwoty i jak najmniejszych problemów przy inwestowaniu, nie narzekam na AM ale przy wyższych kwotach?
Re: Broker inwestycja 5000 Euro
Witaj,
To zależy czego oczekujesz od brokera poza bezpieczeństwem. AM jest regulowane, podlega pod dyrektywy UE więc teoretycznie jak zbankrutują to dostaniesz z funduszu gwarancyjnego tyle samo, co w przypadku polskich brokerów. Jeśli stosujesz day-trading to zapewne jednym z priorytetów dla Ciebie są koszty transakcyjne. W AM to chyba 0,0035%. Można znaleźć tańsze oferty ale tu też tragedii nie ma. Nie wiem jak ze spreadami, bo dawno tam nie grałem na realu.
To zależy czego oczekujesz od brokera poza bezpieczeństwem. AM jest regulowane, podlega pod dyrektywy UE więc teoretycznie jak zbankrutują to dostaniesz z funduszu gwarancyjnego tyle samo, co w przypadku polskich brokerów. Jeśli stosujesz day-trading to zapewne jednym z priorytetów dla Ciebie są koszty transakcyjne. W AM to chyba 0,0035%. Można znaleźć tańsze oferty ale tu też tragedii nie ma. Nie wiem jak ze spreadami, bo dawno tam nie grałem na realu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
na podstawowym rachunku nie ma prowizji - wliczona w spreadraposo pisze:Witaj,
koszty transakcyjne. W AM to chyba 0,0035%. Można znaleźć tańsze oferty ale tu też tragedii nie ma. Nie wiem jak ze spreadami, bo dawno tam nie grałem na realu.
a spread np na euro miedzy 0.7 a 1 pips , gbp ok 1,6-2 p
Masz rację ale podstawowy rachunek pracuje w modelu MM, a nie STP? Ja z większą kwotą nie bawiłbym się już w MM. Tymbardziej po tym, co kiedyś mnie na nim spotykało w AMfxjk11 pisze:na podstawowym rachunku nie ma prowizji - wliczona w spreadraposo pisze:Witaj,
koszty transakcyjne. W AM to chyba 0,0035%. Można znaleźć tańsze oferty ale tu też tragedii nie ma. Nie wiem jak ze spreadami, bo dawno tam nie grałem na realu.
a spread np na euro miedzy 0.7 a 1 pips , gbp ok 1,6-2 p

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
nie - podstawowy to teraz STPraposo pisze:Masz rację ale podstawowy rachunek pracuje w modelu MM, a nie STP? Ja z większą kwotą nie bawiłbym się już w MM. Tymbardziej po tym, co kiedyś mnie na nim spotykało w AMfxjk11 pisze:na podstawowym rachunku nie ma prowizji - wliczona w spreadraposo pisze:Witaj,
a spread np na euro miedzy 0.7 a 1 pips , gbp ok 1,6-2 p.
MM się nazywa classic i ma stały spread i minima odnośnie stopa , tp itd
a ECN to PRIME z prowizją
była zmiana warunków we wrześniu
To chwila...
http://www.admiralmarkets.pl/start-trad ... unt-types/
Pierwszy to STP czy MM? Właściwie tego nie napisali, a prowizja to sam spread, co sugeruje MM ale "market execution" budzi wątpliwości. Drugi to na pewno STP i ma owe 0,0035%. Trzeci to na pewno MM, a czwarty ECN - tu wątpliwości nie ma.
Pierwszy to STP czy MM? Właściwie tego nie napisali, a prowizja to sam spread, co sugeruje MM ale "market execution" budzi wątpliwości. Drugi to na pewno STP i ma owe 0,0035%. Trzeci to na pewno MM, a czwarty ECN - tu wątpliwości nie ma.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
raposo pisze:To chwila...
pierwszy stp z prowizją doliczona do spreadu - i to jest podstawowy rachunek teraz dla nich
np teraz spread na eur 0.8p , gbp 1,3 do 2p - zmienny oczywiście
poprzedni MM został jako trzeci i mozna mieć ze stałym spreadem i wszystkimi "przywilejami " MM
ale generalnie po zmianach dużo , dużo lepiej niż było
- SuperFOREX
- Gaduła
Proponuje rozważyć ofertę FXCM w modelu prowizyjnym:
- prowizja 3 euro za lot,
- spready zmienne zależne od sytuacji rynkowej (kwotowania dostawców płynności bez markupu),
- typowe spready na wzmiankowanych parach: GBPJPY 1,2; EURJPY 0,7; GBPUSD 0,6; oczywiście w czasie dni takich jak dziś, chwilami są dużo większe
, ale w spokojnych/normalnych okresach raczej niższe 
- brak ograniczeń w zawieraniu transakcji,
- przy depozycie 5000 euro możliwość otrzymania darmowego VPS,
- MT4 działąjacy w modelu No Dealing Desk
- broker regulowany w UK
- spółka matka notowana na NYSE - szybki dostęp do informacji, również tych niewygodnych (patrz 15 stycznia)
- prowizja 3 euro za lot,
- spready zmienne zależne od sytuacji rynkowej (kwotowania dostawców płynności bez markupu),
- typowe spready na wzmiankowanych parach: GBPJPY 1,2; EURJPY 0,7; GBPUSD 0,6; oczywiście w czasie dni takich jak dziś, chwilami są dużo większe

- brak ograniczeń w zawieraniu transakcji,
- przy depozycie 5000 euro możliwość otrzymania darmowego VPS,
- MT4 działąjacy w modelu No Dealing Desk
- broker regulowany w UK
- spółka matka notowana na NYSE - szybki dostęp do informacji, również tych niewygodnych (patrz 15 stycznia)
http://www.admiralmarkets.pl/ maja taki opis
Admiral.Markets
Dźwignia do 1:500
Spready od 0.8 pipsa
Egzekucja NDD bez rekwotowań
Niski wymóg depozytowy
Forex, metale, CFD na indeksy i akcje
Admiral.Prime
Dźwignia do 1:200
Spready od 0 pipsów
Egzekucja ECN bez rekwotowań