Co to za pierdolenie przecież to MM czyli symulator. Pozycje może zamykać bez względu na płynność. No ale wiadomo Panowie z BOŚ nie przepuszczą okazji żeby zarobić.skrzat pisze:Np. Bossa ma niestety mocny argument w regulaminie - Sytuacje Nadzwyczajne (rozdział XVI):
"Art. 55
1. Przez Sytuacje Nadzwyczajne należy rozumieć okoliczności pozostające poza wpływem i kontrolą DM BOŚ S.A. powodujące niemożność funkcjonowania DM BOŚ S.A. i/lub Systemu Transakcyjnego zgodnie z zasadami zawartymi w Umowie bądź niniejszym Regulaminie.
2. Przez Sytuacje Nadzwyczajne, o których mowa w ust. 1 należy rozumieć w szczególności:
......
3) zawieszenie notowań Instrumentów Bazowych na danym rynku lub zamknięcie tego rynku;
3a) zawieszenie możliwości dokonywania krótkiej sprzedaży Instrumentów Bazowych na danym Rynku Bazowym;
4) ponadprzeciętną zmienność cen bądź utratę płynności Instrumentu Bazowego;
5) publikację wiadomości politycznych mających znaczący wpływ na notowania Instrumentu Bazowego;
.......
Art. 56
1. W przypadku wystąpienia Sytuacji Nadzwyczajnej DM BOŚ S.A. dołoży wszelkich starań, aby umożliwić Klientom korzystanie z usług DM BOŚ S.A. w pełnym zakresie.
2. W przypadku wystąpienia Sytuacji Nadzwyczajnej DM BOŚ S.A. nie ponosi odpowiedzialności wobec Klienta za powstałe utrudnienia lub niewypełnienie czy nienależyte wypełnienie przez DM BOŚ S.A. obowiązków zawartych w Umowie lub niniejszym Regulaminie."
Jest jeszcze rozdział XII:
"Art .51.
.....
10. Jeżeli Klient nie dochowa obowiązku opisanego w ust. 9, DM BOŚ S.A. bez konieczności uzyskiwania zgody Klienta, ma prawo do automatycznego zamknięcia kolejnych możliwych do zamknięcia najbardziej stratnych otwartych pozycji Klienta, w takiej ilości, która spowoduje co najmniej, że Bieżące Saldo Rejestru Operacyjnego osiągnie poziom wymaganego Depozytu Zabezpieczającego.
11. W przypadku, gdy Bieżące Saldo Rejestru Operacyjnego spadnie poniżej lub osiągnie poziom 30% kwoty aktualnego Depozytu Zabezpieczającego, DM BOŚ S.A. bez konieczności uzyskiwania zgody Klienta automatycznie zamyka kolejne możliwe do zamknięcia najbardziej stratne otwarte pozycje Klienta, aż do momentu gdy Bieżące Saldo Rejestru Operacyjnego przewyższy poziom 30% kwoty aktualnego Depozytu Zabezpieczającego (mechanizm Stop Out).
.......
14. W przypadku, gdy w wyniku przeprowadzonych na rachunku Klienta operacji, o których mowa w ust. 10 i/lub 11 powstanie ujemne saldo na Rachunku Pieniężnym Klienta, to Klient zobowiązany jest do niezwłocznego uzupełnienia środków na tym rachunku.
........
17. W sytuacji gdy saldo Rejestru Operacyjnego spadnie poniżej wymaganego poziomu Depozytu Zabezpieczającego, powodując występowanie ujemnego salda wolnych środków w Rejestrze Operacyjnym, DM BOŚ S.A. za każdy dzień występowania niedoboru nalicza odsetki w wysokości wskazanej w Tabeli Opłat i Prowizji – rynki OTC.
18. Klient wyraża zgodę na obciążenie swojego Rachunku Pieniężnego przez DM BOŚ S.A. kwotą naliczonych odsetek, o których mowa w ust. 17 powyżej.
19. W przypadku, gdy zamknięcie wszystkich pozycji Klienta nie wystarczy na pokrycie jego zobowiązań wobec DM BOŚ S.A., to DM BOŚ S.A. zastrzega sobie prawo do zaspokojenia się z aktywów Klienta zdeponowanych na innych rachunkach w DM BOŚ S.A. W tym celu Klient w chwili zawierania Umowy udzieli DM BOŚ S.A. odpowiedniego pełnomocnictwa.
Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brokerów
Re: Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brok
Jeszcze im udowodnij wcześniej że to MM.blacha pisze: Co to za pierdolenie przecież to MM czyli symulator. Pozycje może zamykać bez względu na płynność. No ale wiadomo Panowie z BOŚ nie przepuszczą okazji żeby zarobić.
XTB tym zarobkiem udowodnił, bo moim zdaniem ustawili się przeciwnie do zleceń swoich klientów.
Jak kilka stron wstecz Zadora otwarcie o tym mówi. Oni tego nie ukrywają.Mpapiez pisze:Jeszcze im udowodnij wcześniej że to MM.blacha pisze: Co to za pierdolenie przecież to MM czyli symulator. Pozycje może zamykać bez względu na płynność. No ale wiadomo Panowie z BOŚ nie przepuszczą okazji żeby zarobić.
XTB tym zarobkiem udowodnił, bo moim zdaniem ustawili się przeciwnie do zleceń swoich klientów.
blacha pisze:Jak kilka stron wstecz Zadora otwarcie o tym mówi. Oni tego nie ukrywają.Mpapiez pisze:Jeszcze im udowodnij wcześniej że to MM.blacha pisze: Co to za pierdolenie przecież to MM czyli symulator. Pozycje może zamykać bez względu na płynność. No ale wiadomo Panowie z BOŚ nie przepuszczą okazji żeby zarobić.
Moje pytanie kto dostał juz informacje ze musi uzupelnic depozyt
- Janek Trader
- Pasjonat
zgadza się,blacha pisze:Co to za pierdolenie przecież to MM czyli symulator. Pozycje może zamykać bez względu na płynność. No ale wiadomo Panowie z BOŚ nie przepuszczą okazji żeby zarobić.skrzat pisze:Np. Bossa ma niestety mocny argument w regulaminie - Sytuacje Nadzwyczajne (rozdział XVI):
"Art. 55
1. Przez Sytuacje Nadzwyczajne należy rozumieć okoliczności pozostające poza wpływem i kontrolą DM BOŚ S.A. powodujące niemożność funkcjonowania DM BOŚ S.A. i/lub Systemu Transakcyjnego zgodnie z zasadami zawartymi w Umowie bądź niniejszym Regulaminie.
2. Przez Sytuacje Nadzwyczajne, o których mowa w ust. 1 należy rozumieć w szczególności:
......
3) zawieszenie notowań Instrumentów Bazowych na danym rynku lub zamknięcie tego rynku;
3a) zawieszenie możliwości dokonywania krótkiej sprzedaży Instrumentów Bazowych na danym Rynku Bazowym;
4) ponadprzeciętną zmienność cen bądź utratę płynności Instrumentu Bazowego;
5) publikację wiadomości politycznych mających znaczący wpływ na notowania Instrumentu Bazowego;
.......
Art. 56
1. W przypadku wystąpienia Sytuacji Nadzwyczajnej DM BOŚ S.A. dołoży wszelkich starań, aby umożliwić Klientom korzystanie z usług DM BOŚ S.A. w pełnym zakresie.
2. W przypadku wystąpienia Sytuacji Nadzwyczajnej DM BOŚ S.A. nie ponosi odpowiedzialności wobec Klienta za powstałe utrudnienia lub niewypełnienie czy nienależyte wypełnienie przez DM BOŚ S.A. obowiązków zawartych w Umowie lub niniejszym Regulaminie."
Jest jeszcze rozdział XII:
"Art .51.
.....
10. Jeżeli Klient nie dochowa obowiązku opisanego w ust. 9, DM BOŚ S.A. bez konieczności uzyskiwania zgody Klienta, ma prawo do automatycznego zamknięcia kolejnych możliwych do zamknięcia najbardziej stratnych otwartych pozycji Klienta, w takiej ilości, która spowoduje co najmniej, że Bieżące Saldo Rejestru Operacyjnego osiągnie poziom wymaganego Depozytu Zabezpieczającego.
11. W przypadku, gdy Bieżące Saldo Rejestru Operacyjnego spadnie poniżej lub osiągnie poziom 30% kwoty aktualnego Depozytu Zabezpieczającego, DM BOŚ S.A. bez konieczności uzyskiwania zgody Klienta automatycznie zamyka kolejne możliwe do zamknięcia najbardziej stratne otwarte pozycje Klienta, aż do momentu gdy Bieżące Saldo Rejestru Operacyjnego przewyższy poziom 30% kwoty aktualnego Depozytu Zabezpieczającego (mechanizm Stop Out).
.......
14. W przypadku, gdy w wyniku przeprowadzonych na rachunku Klienta operacji, o których mowa w ust. 10 i/lub 11 powstanie ujemne saldo na Rachunku Pieniężnym Klienta, to Klient zobowiązany jest do niezwłocznego uzupełnienia środków na tym rachunku.
........
17. W sytuacji gdy saldo Rejestru Operacyjnego spadnie poniżej wymaganego poziomu Depozytu Zabezpieczającego, powodując występowanie ujemnego salda wolnych środków w Rejestrze Operacyjnym, DM BOŚ S.A. za każdy dzień występowania niedoboru nalicza odsetki w wysokości wskazanej w Tabeli Opłat i Prowizji – rynki OTC.
18. Klient wyraża zgodę na obciążenie swojego Rachunku Pieniężnego przez DM BOŚ S.A. kwotą naliczonych odsetek, o których mowa w ust. 17 powyżej.
19. W przypadku, gdy zamknięcie wszystkich pozycji Klienta nie wystarczy na pokrycie jego zobowiązań wobec DM BOŚ S.A., to DM BOŚ S.A. zastrzega sobie prawo do zaspokojenia się z aktywów Klienta zdeponowanych na innych rachunkach w DM BOŚ S.A. W tym celu Klient w chwili zawierania Umowy udzieli DM BOŚ S.A. odpowiedniego pełnomocnictwa.
broker typu MM grupuje klientów na zarabiających których zlecenia bilansuje, a nie pokryte wysyła dalej do "dostawcy płynności"
i tracących które bierze na siebie i dzięki temu całe depozyty zostają u MM
czasem się zdarza źle zdiagnozować tradera wtedy dostaje anulacje zarobionych zleceń lub korektę ewentualnie ustawia się poślizgi i na następnych zleceniach odzyskuje straty gdy klient już zostaje przeniesiony do grupy zarabiających
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg
Witam
Traderuje w Aliorze
Dziś sprawdząjąc saldo rachunku zauważyłem że pojawiły się jakieś pieniądze na rachunku.
Kilka dni temu reklamowałem transakcje kupna Eur/Chf z godz 10:37.
Pierwotnie reklamacja odrzucona.
Jednak zrobiono ponowną weryfikację zlecenia i w dniu wczorajszym,skorygowano transakcje o 1000 pips
na moją korzyść.
Zlecenie i tak zamknięte ze stratą w owym dniu ale różnica duża.
Ja wstrzymuje w związku z tym kroki prawne i cieszę się z odzyskanych pieniędzy,czego wam szczerze
życzę.
Pozdrawiam Oszkosz
Traderuje w Aliorze
Dziś sprawdząjąc saldo rachunku zauważyłem że pojawiły się jakieś pieniądze na rachunku.
Kilka dni temu reklamowałem transakcje kupna Eur/Chf z godz 10:37.
Pierwotnie reklamacja odrzucona.
Jednak zrobiono ponowną weryfikację zlecenia i w dniu wczorajszym,skorygowano transakcje o 1000 pips
na moją korzyść.
Zlecenie i tak zamknięte ze stratą w owym dniu ale różnica duża.
Ja wstrzymuje w związku z tym kroki prawne i cieszę się z odzyskanych pieniędzy,czego wam szczerze
życzę.
Pozdrawiam Oszkosz
-
- Stały bywalec
Kolego Oszkosz, co konkretnie reklamowałeś? SL nie zadziałał, zadziałał i został zrewidowany, czy nie było w ogóle SL?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[quote="czarny.czwartek"]Kolego Oszkosz, co konkretnie reklamowałeś? SL nie zadziałał, zadziałał i został zrewidowany, czy nie było w ogóle SL?
Ja o 10:37 otwierałem pozycje,zlecenie market K EUR/CHF.
Byłem w tym promilu traderów po drugiej stronie,a i tak rachunek ledwo wytrzymał.
Trzymam kciuki za wszystkich reklamujących swe transakcje.
Oszkosz
Ja o 10:37 otwierałem pozycje,zlecenie market K EUR/CHF.
Byłem w tym promilu traderów po drugiej stronie,a i tak rachunek ledwo wytrzymał.
Trzymam kciuki za wszystkich reklamujących swe transakcje.
Oszkosz
Przeczytałem, wczoraj, cały ten tutaj wątek.
Dzisiaj doczytałem co się nowego pojawiło.
Ręce mi opadają, gdy to czytam.
Oczywiście, walczcie, nie płaćcie, wykorzystajcie wszystkie możliwości.
Ale ja nie otym. Nie o to chodzi, żeby być "mądrym Polakiem po szkodzie".
Mnie załamuje to, że wy jesteście jacyś fantasci nie z tego świata.
Zawieracie umowę cywilno-prawną, czyli zgadzacie się na jej warunki.
Ale, wy nawet nie wiecie, na co się zgadzacie!!! WTF???
Bierzecie się za robienie transakcji finansowych, czasem nawet dosyć grubych,
a nie macie bladego pojęcia o co w tym wszystkim chodzi i jak to działa.
Gdzie jest napisane, że ktokolwiek gwarantuje płynność?
Gdzie jest napisane, że wasza transakcja musi się zrealizować, bo kliknęliście,
albo ustawiliście zlecenie Stop?
Każdy rynek, czy to Forex, czy Stock, czy inny pochodny działa tak samo.
Muszą być 2 strony transakcji.
Jak kupujesz, ktoś musi ci to sprzedać.
Jak sprzedajesz, musi być kupiec.
Płynność na dzisiejszych rynkach w dużej mierze jest kreowana przez automaty High Frequency Traders.
Dlatego zazwyczaj nie ma z nią problemu.
Broker DD charakteryzuje się m.in. tym, że są tzw. Rekwoty (Requotes).
Czyli, że broker nie może ci zaoferować danej ceny w danym momencie.
NDD/ECN/STP nie wyrzucają rekwot, tylko ew. po prostu brakuje płynności, spread się roszerza.
Ale, to trzeba wiedzieć, trzeba to wszystko wiedzieć zanim się zacznie przewalać realną kasę!
Bo inaczej, to jest tak, jakbyś się brał za rozbrajanie bomby o dużej sile rażenia
nie mając bladego pojęcia jak to się robi!
A wam się wydaje, że co?
Klikniecie tu, klikniecie tam, i to jest taka gra komputerowa w zarabianie kasy?
Nie, to jest biznes, bardzo poważny biznes, który wymaga znajomości wielu aspektów:
1. Ekonomii i Polityki,
2. Rynków Finansowych,
3. Zarządzania Kapitałem,
4. Psychologii,
5. Prawa.
Ludzie, to nie jest zabawa ani gra losowa!
To jest bardzo poważny i profesjonalny biznes.
A kto tego nie rozumie i nie ma ochoty zrozumieć, to wtedy igra z ogniem, a rynek jest bezwzględny.
-- czw 22-01-2015, 12:54 --
PS.
O ile rozumiem dlaczego istnieje opór przed brokerem polskim,
o tyle nie rozumiem co kieruje tymi, którzy zakładają konto u brokera zagranicznego,
który nie ma żadnego przedstawiciela w Polsce, i o którym właściwie nic nie wiedzą???
Kto z was zadał sobie trud, żeby sprawdzić kim jest ten broker?
Gdzie ma siedzibę?
Gdzie ma konta?
Gdzie ma księgowość?
Na podstawie prawa którego kraju działa i jakie masz możliwości dochodzenia swego w razie czego?
Jakich ma dostawców płynności?
No bo, wtedy usłyszycie jedynie "Sorry".
Nie, że ktoś was przeprasza, tylko że przykro mu, że ma do czynienia z osobą lekkomyślną, i co on na to może?
...
Dzisiaj doczytałem co się nowego pojawiło.
Ręce mi opadają, gdy to czytam.
Oczywiście, walczcie, nie płaćcie, wykorzystajcie wszystkie możliwości.
Ale ja nie otym. Nie o to chodzi, żeby być "mądrym Polakiem po szkodzie".
Mnie załamuje to, że wy jesteście jacyś fantasci nie z tego świata.
Zawieracie umowę cywilno-prawną, czyli zgadzacie się na jej warunki.
Ale, wy nawet nie wiecie, na co się zgadzacie!!! WTF???
Bierzecie się za robienie transakcji finansowych, czasem nawet dosyć grubych,
a nie macie bladego pojęcia o co w tym wszystkim chodzi i jak to działa.
Gdzie jest napisane, że ktokolwiek gwarantuje płynność?
Gdzie jest napisane, że wasza transakcja musi się zrealizować, bo kliknęliście,
albo ustawiliście zlecenie Stop?
Każdy rynek, czy to Forex, czy Stock, czy inny pochodny działa tak samo.
Muszą być 2 strony transakcji.
Jak kupujesz, ktoś musi ci to sprzedać.
Jak sprzedajesz, musi być kupiec.
Płynność na dzisiejszych rynkach w dużej mierze jest kreowana przez automaty High Frequency Traders.
Dlatego zazwyczaj nie ma z nią problemu.
Broker DD charakteryzuje się m.in. tym, że są tzw. Rekwoty (Requotes).
Czyli, że broker nie może ci zaoferować danej ceny w danym momencie.
NDD/ECN/STP nie wyrzucają rekwot, tylko ew. po prostu brakuje płynności, spread się roszerza.
Ale, to trzeba wiedzieć, trzeba to wszystko wiedzieć zanim się zacznie przewalać realną kasę!
Bo inaczej, to jest tak, jakbyś się brał za rozbrajanie bomby o dużej sile rażenia
nie mając bladego pojęcia jak to się robi!
A wam się wydaje, że co?
Klikniecie tu, klikniecie tam, i to jest taka gra komputerowa w zarabianie kasy?
Nie, to jest biznes, bardzo poważny biznes, który wymaga znajomości wielu aspektów:
1. Ekonomii i Polityki,
2. Rynków Finansowych,
3. Zarządzania Kapitałem,
4. Psychologii,
5. Prawa.
Ludzie, to nie jest zabawa ani gra losowa!
To jest bardzo poważny i profesjonalny biznes.
A kto tego nie rozumie i nie ma ochoty zrozumieć, to wtedy igra z ogniem, a rynek jest bezwzględny.
-- czw 22-01-2015, 12:54 --
PS.
O ile rozumiem dlaczego istnieje opór przed brokerem polskim,
o tyle nie rozumiem co kieruje tymi, którzy zakładają konto u brokera zagranicznego,
który nie ma żadnego przedstawiciela w Polsce, i o którym właściwie nic nie wiedzą???
Kto z was zadał sobie trud, żeby sprawdzić kim jest ten broker?
Gdzie ma siedzibę?
Gdzie ma konta?
Gdzie ma księgowość?
Na podstawie prawa którego kraju działa i jakie masz możliwości dochodzenia swego w razie czego?
Jakich ma dostawców płynności?
No bo, wtedy usłyszycie jedynie "Sorry".
Nie, że ktoś was przeprasza, tylko że przykro mu, że ma do czynienia z osobą lekkomyślną, i co on na to może?
...
-
- Stały bywalec
Dadas, masz oczywiście rację w kwestii świadomości tego, co się robi i ew. konsekwencji swojego działania.
Kontekst całej sprawy jest jednak szerszy, właśnie przy okazji takich wydarzeń wychodzi cały "biznesowy" aspekt tego rynku,
arbitralnie zawierane zlecenia, arbitralnie wybierane kursy itp. Jak napisałeś, to bezwględny biznes, ale gdzie jest powiedziane, że to trader ma być zawsze stroną stratną? Jeżeli broker może dowolnie zmienić kurs transakcji, a rezerwuje sobie takie prawo w regulaminie, to oznacza że bez względu na twoją wiedzę, spryt, doświadczenie rynkowe, zawsze jesteś na straconej pozycji. I to jest sedno tej awantury. Uświadamianie początkujących i niedoświadczonych traderów na temat wątpliwych praktyk rodzimych brokerów, fakt, że żaden z nich nie wziął na przysłowiową klatę bilansów negatywnych swoich klientów. Takie praktyki należy nagłaśniać i ostrzegać, zainteresować tematem instytucje kontroli, media. Pierwsze wnioski są takie, że najbardziej opłaca się UNIKAĆ rodzimych brokerów.
Kontekst całej sprawy jest jednak szerszy, właśnie przy okazji takich wydarzeń wychodzi cały "biznesowy" aspekt tego rynku,
arbitralnie zawierane zlecenia, arbitralnie wybierane kursy itp. Jak napisałeś, to bezwględny biznes, ale gdzie jest powiedziane, że to trader ma być zawsze stroną stratną? Jeżeli broker może dowolnie zmienić kurs transakcji, a rezerwuje sobie takie prawo w regulaminie, to oznacza że bez względu na twoją wiedzę, spryt, doświadczenie rynkowe, zawsze jesteś na straconej pozycji. I to jest sedno tej awantury. Uświadamianie początkujących i niedoświadczonych traderów na temat wątpliwych praktyk rodzimych brokerów, fakt, że żaden z nich nie wziął na przysłowiową klatę bilansów negatywnych swoich klientów. Takie praktyki należy nagłaśniać i ostrzegać, zainteresować tematem instytucje kontroli, media. Pierwsze wnioski są takie, że najbardziej opłaca się UNIKAĆ rodzimych brokerów.