Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
Witam!
Czy ktoś może polecić mi jakąś dobrą lekturę o wskaźnikach używanych na rynkach?
John.J.Murph naprawdę najważniejsze informacje chyba ujął a ja chciałbym dowiedzieć się o np. sytuacjach zastosowania jakiegoś wskaźnika itp.
Czy ktoś może polecić mi jakąś dobrą lekturę o wskaźnikach używanych na rynkach?
John.J.Murph naprawdę najważniejsze informacje chyba ujął a ja chciałbym dowiedzieć się o np. sytuacjach zastosowania jakiegoś wskaźnika itp.
http://stockcharts.com/school/doku.php? ... indicators
Jest tego sporo... niestety jedyną skuteczną metodą jest wszystko przetestowac samemu (automatem lub recznie)
Jest tego sporo... niestety jedyną skuteczną metodą jest wszystko przetestowac samemu (automatem lub recznie)
Raposo to jest jednak gość z klasą przez duże "K"
, mógł przecież polecić w 1-szej kolejności Ducascopy (albo tylko tego broka), - szacunek.

Dziękuję i pozdrawiam.
Witam!
Czy wyróżnia się interwały stosowane dla inwestycji krótko i śrenioterminowych?
Hmm... Będę strzelać... Są niższe niż dla długoterminowych?prostokąt pisze:Witam!

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
W sumie logiczne
Bardziej mi chodziło o to czy wnioski dokonane na większych interwałach są bardziej istotne od tych dokonanych na mniejszych.
Gram na demo i zauważyłem taką sytuacje że wskaźnik RSI na D1 pokazuje że rynek jest "wykupiony" tak samo wskazuje mi oscylator stochastyczny. Gdy zmieniam na mniejsze interwały to wszystko wskazuje na to że rynek jest "wysprzedany".
Zastosowałem się do obesrwacji na dziennym interwale i jak narazie wszystko idzie po mojej myśli. Nie wiem co jest grane w takim razie.

Bardziej mi chodziło o to czy wnioski dokonane na większych interwałach są bardziej istotne od tych dokonanych na mniejszych.
Gram na demo i zauważyłem taką sytuacje że wskaźnik RSI na D1 pokazuje że rynek jest "wykupiony" tak samo wskazuje mi oscylator stochastyczny. Gdy zmieniam na mniejsze interwały to wszystko wskazuje na to że rynek jest "wysprzedany".
Zastosowałem się do obesrwacji na dziennym interwale i jak narazie wszystko idzie po mojej myśli. Nie wiem co jest grane w takim razie.
Wyższe interwały są "ważniejsze", szczególnie D1.
Natomiast D1 może wskazywać wzrosty, a np. H1 spadki bo właśnie zaczyna się jakaś korekta ostatniego wzrostu, widoczna na H1, ale niezauważalna na D1.
Generalnie warto wspomagać się wyższym TF (obranie kierunku) i wchodzić pozycję z niższego.
Natomiast D1 może wskazywać wzrosty, a np. H1 spadki bo właśnie zaczyna się jakaś korekta ostatniego wzrostu, widoczna na H1, ale niezauważalna na D1.
Generalnie warto wspomagać się wyższym TF (obranie kierunku) i wchodzić pozycję z niższego.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
W jaki sposób można obniżyć EMA o 10 pipsów w górę lub w dół?
Na MT4 sobie jej tak nie przesuniesz. Jest tylko przesunięcie w prawo lub w lewo.
Do Twojego 'przesunięcia' trzebaby poszukać niestandardowego MA ale nigdy nic takiego nie spotkałem.
Do Twojego 'przesunięcia' trzebaby poszukać niestandardowego MA ale nigdy nic takiego nie spotkałem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
-
- Pasjonat
zapewne chodzi Ci o mt4.W jaki sposób można obniżyć EMA o 10 pipsów w górę lub w dół?
Jak edytujesz ustawienia wskaźnika MA to są u góry 3 zakładki. wybierasz środkową "Poziomy" i tam ustawiasz sobie przesunięcie w górę lub w dół. Jak chcesz obniżyć to przed wartością dajesz znak minus. Musisz też pamiętać że wartość liczona jest w punktach, czyli liczbie miejsc po przecinku. Np dla EURUSD, aby przesunąć o 10 pips w górę, wpisujesz 100, a w dół -100.
Jak chcesz aby było widać jedynie przesuniętą śrdenią to dajesz w pierwszej zakładce (Parametry) dla stylu: None.