Jakiego brokera wybrać

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
Xet
Gaduła
Gaduła

Re: Jakiego brokera wybrać

Nieprzeczytany post autor: Xet »

Przetestowałem właśnie tego JForexa i nie odpowiada mi ta platforma :561:

Jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia. Dlaczego podaje się, że środki u ECN są bezpieczniejsze niż u MM ? Jak do tego ma się MTF ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Nie wiem czemu się tak podaje. Ja bym tak nie powiedział. Środki są bezpieczne tam, gdzie broker jest pod surowymi regulacjami, ma stabilną sytuację finansową, a same depozyty są przechowywane na segregowanych kontach i objęte funduszem gwarancyjnym. Nieważne czy to MM, STP, ECN, NDD czy inny twór.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Xet
Gaduła
Gaduła

Jest różnica między prywatnymi a państwowymi regulatorami ? Np. LMAX ma prywatnego regulatora, czy i ten nie może zbankrutować na fali kryzysu ? Czy nie najlepszym regulatorem byłby ten państwowy ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

A państwo nie może zbankrutować...? ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Xet
Gaduła
Gaduła

ze strony FCA

FCA - "We are operationally independent of Government and funded entirely by the firms we regulate"

Z wikipedi:

The Financial Conduct Authority (FCA) is a financial regulatory body in the United Kingdom, but operates independently of the United Kingdom government, and is financed by charging fees to members of the financial services industry.

Na pewno inne zaufanie ma się do państwa, które zanim zbankrutuje na amen zadłuży się, a zbankrutowane przedsiębiorstwo nie będzie miało zdolnosci kredytowej i jeżeli państwo go nie wykupi to koniec także uważam, że państwowy regulator jest 100 razy lepszy niż prywatny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

A to wybacz, adres www mnie zmylił ;). W takim razie nie mam na tym polu dla Ciebie argumentu. Tyle tylko, że LMAX musiałby jednoczesnie zbankrutować z FCA żeby zagrożenie bylo realne.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

TxT
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: TxT »

FCA to dobry regulator. Porównaj go z cypryjczykami - tam wszyscy maja luz i patrza przez palce :)
Nie wiem czy raposo sie ze mna zgodzi ale nasz KNF chyba tez nie jest tragiczny.

Awatar użytkownika
Xet
Gaduła
Gaduła

Pytanie czy lepszy FCA czy Estoński KNF

TxT
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: TxT »

FCA jest wiekszy i ma lepsza marke. Wydaje mi sie ze upadek lmaxa i AM jest malo prawdopodobny takze do depozytu 5k obydwa sie nadaja. Chyba zaden z nich nie segreguje srodkow na osobnych kontach wylaczonych z masy upadlosciowej (a jezeli to robi to przy wiekszych kwotach).

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Myślę, że FCA to jeden z surowszych (po szwajcarskim FINRA i amerykańskim NFA). Przynajmniej tak wnioskuję po tym co mówią pracownicy brokerów. KNF trochę olewa FX w naszym kraju i robi niezbędne minimum. Nie słyszałem żeby skontrolowali dokładniej jakiegoś brokera lub ukarali go finansowo. Jedyne co to ciągnie się nie wiadoma sprawa z Armadą od roku, a wszystko zaczęło się od KNFowej czarnej listy ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ