DayTrading: Piątek 16.01.2015
Re: DayTrading: Piątek 16.01.2015
Dziś przeglądałem i widzę, że jeden Broker ma kurs w czwartek (15.01.2015) na M1 o 10-ej 47:
najniższa cena CHFPLN : 2.8549 (o 10tej 47)
najwyższa cena CHFPLN : 5.4327 (o 10tej47)
TAKI KURS W BŁYSKAWICZNYM CZASIE, KTO MOŻNA WYGRAĆ?
na szczeście, że nie grałem u tego brokera wtedy
najniższa cena CHFPLN : 2.8549 (o 10tej 47)
najwyższa cena CHFPLN : 5.4327 (o 10tej47)
TAKI KURS W BŁYSKAWICZNYM CZASIE, KTO MOŻNA WYGRAĆ?
na szczeście, że nie grałem u tego brokera wtedy
Kto się podnieca? Zmiana trendu na edku jest jak kolonoskopia: ciężka, bolesna, męcząca i długa.... chyba że to własnie kogoś kreci....highend pisze:Sie tak nie podniecajcie ta zmiana trendu na edku.
forum dział prognozy i analizy, wątek eur/usd na samej górze - ostatnie wpisy.simgbad20 pisze:To wklej jeszcze raz chetnie obejze
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
-
- Pasjonat
Moja prognoza na 2015 brzmi : Highend osiągnie 10000 tys postów"highend pisze:forum dział prognozy i analizy, wątek eur/usd na samej górze - ostatnie wpisy.simgbad20 pisze:To wklej jeszcze raz chetnie obejze

To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
czemu nie
jak tylko da to wymierny efekt, to nikt nie będzie narzekał na ilość postów.
dziadek był pisarzem, może mam to w genach.
ale nie zamierzam pisać jak Nowy123 wczoraj:
z 10 postów pisał jak to dobiera S na DAX
Nowy może ma i rację, bo jeśli EBC nie będzie nic innego to DAX runie.
Pytanie czy warto brać teraz S czy lepiej brać L i kasować zyski
a w czwartek sie okaze
a o sobie cóż mogę napisać. Nieco ponad rok doświadczenia. To nadal mało. Fajne zyski, a potem głupie straty.
wrzesien katastrofa, moje wpisy też głupie (emocjonalne, wybuchowe.... itp) - niepotrzebnie.
Teraz zupełnie jest inaczej niż wtedy. Analiza, fibo (fibo pomaga na wsparciach i oporach i oczywsiscie mozna je zastapic kreskami, ale.... fibo to tez kreski i łatwiej się rysują).... linie, trójkąty - czasami działają - czasami nie
Wyznaczanie poziomów całkiem nieźle wychodzi - a najlepiej jak się odejmie jakiś "bonus" i odpowiednio SL lub TP ustawi i działa.....
Nie łakomiłem się na "łatwy zysk" w postaci L na eur/chf bo 1.20 to murbeton
itp.
Pozamykałem wszystko i zacząłem od nowa. I dobrze mi z tym

Pytanie czy warto brać teraz S czy lepiej brać L i kasować zyski

a o sobie cóż mogę napisać. Nieco ponad rok doświadczenia. To nadal mało. Fajne zyski, a potem głupie straty.
wrzesien katastrofa, moje wpisy też głupie (emocjonalne, wybuchowe.... itp) - niepotrzebnie.
Teraz zupełnie jest inaczej niż wtedy. Analiza, fibo (fibo pomaga na wsparciach i oporach i oczywsiscie mozna je zastapic kreskami, ale.... fibo to tez kreski i łatwiej się rysują).... linie, trójkąty - czasami działają - czasami nie

Wyznaczanie poziomów całkiem nieźle wychodzi - a najlepiej jak się odejmie jakiś "bonus" i odpowiednio SL lub TP ustawi i działa.....
Nie łakomiłem się na "łatwy zysk" w postaci L na eur/chf bo 1.20 to murbeton

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
wzruszyła mnie twoja historia, nie wiem czy przyjmujesz rady od innych ale radze - pisz bloga, z czasem zyskasz fanów, na dejtrajtingu nie bardzohighend pisze:czemu niejak tylko da to wymierny efekt, to nikt nie będzie narzekał na ilość postów.
Pytanie czy warto brać teraz S czy lepiej brać L i kasować zyskia w czwartek sie okaze
Nie łakomiłem się na "łatwy zysk" w postaci L na eur/chf bo 1.20 to murbetonitp.
cadjpy a wpływ księżyca...... tak mnie Highend natchnął
https://www.tradingview.com/x/kScUIMps/

Nauka nauka nauka....... 

Musisz doczytać warunki. Ja miałem takie konto w XM link w stopce. Zablokowali mi je tylko dlatego że złamałem warunki umowy. I w sumie jak przeczytałem te warunki to raczej nie da się ich nie złamać bo zabronione jest generalnie wszystko.lutek pisze:Witam.Co myslicie o brokerze vantage macie może jakies doswiadczenie z nim daja darmowe 100 euro do handlu na 3 miesiace trzeba zrobic 8 lotów obrotu
Tak sobie myślę że ustalenie np parytetu lub sztywnego kursu CHF z USD może być posunięciem SNB. To miało by sens 

futures masters bedzie konkurs wirtualnymi pieniędzmi do wygrania realna kasa. Granie na kontraktach terminowych GPW