DayTrading: Piątek 16.01.2015
Re: DayTrading: Piątek 16.01.2015
podsumoujac akcje na CHF
w POLSCE jest wiecej tychco przezywaja tragedie - ci co maja kredyty i ci co mieli shorty na Chf w ogolnym podsumowaniu w POLSCE jest zdecydowane wiecej tragedi niz szczesliwcow ktorzy zarobili na chf
w POLSCE jest wiecej tychco przezywaja tragedie - ci co maja kredyty i ci co mieli shorty na Chf w ogolnym podsumowaniu w POLSCE jest zdecydowane wiecej tragedi niz szczesliwcow ktorzy zarobili na chf
- atlanticos
- Maniak
dla mnie dramatem jest grac 5 lotow przy depo kilkanascie tysiecy... jeszcze większym dramatem jest chora głowa takiego pacjenta... własnie dlatego 90% ludzi traci... i mam mieszane odczucia czy mi takich ludzi żal bo wiekszosc jest sama sobie winna... kazdemu sie wydaje ze jest najmadrzejszy a ten rynek to jak Bagdad...WarrenB pisze:Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę z tego ile ludzi, z tego forum też, grało za całe swoje kilku-, kilkunastotysięczne depo na eurchf, wierząc w nagonkę medialną, że niżej być nie może, że SNB to poważny gracz, że nie rzuca słów na wiatr. Szły zlecenia po 1,2,5 lotów skubiąc po kilka pipsów. To jest dramat.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Rano dotarły pierwsze sygnały o kłopotach finansowych brokerów. FXCM szuka sposobu uzupełnienia niedoboru kapitału po tym, jak jego klienci wygenerowali wczoraj stratę rzędu 225 mln dolarów. Z kolei nieduży broker z Nowej Zelandii (Global Brokers NZ Ltd.) zmuszony będzie ogłosić upadłość. Eksperci szacują, że przypadków kłopotów finansowych i upadłości może pojawić się więcej. W międzyczasie rynki obiegła wiadomość, że dwa greckie banki skierowały oficjalną prośbę o awaryjny zastrzyk płynności z systemu monetarnego EMU. Przed chwilą rynki obiegła też wiadomość o ogłoszeniu przez Alpari UK niewypłacalności.
Obstawiam, że 1/1000 miał S na eurchf.Nowy123 pisze:podsumoujac akcje na CHF
A z tymi kredytami to pierdoły posuwacie. Poza kilkoma złodziejskimi bankami, kredyty są liczone jako Libor + marża. Ogromna część wzrostu chf/pln została zamortyzowana przez spadające stopy procentowe w Szwajcarii, więc w praktyce kredyty podrożały o 20-30%.
Inaczej wygląda kwestia wcześniejszej spłaty, która jest całkowicie nieopłacalna, bo kredyt przewyższa wartość nieruchomości.
OANDA wydała oświadczenie podpisane przez prezesa, w którym zapewnia, że kontynuując swoje 14-letnie podejście pro-klienckie anuluje wszystkie debety na rachunkach klientów i wyklucza możliwość „rekwotowania” w transakcjach na parach z CHF. Trading powinien iść gładko.
ONADA chyba najlepsz a
-- Dodano: pt 16-01-2015, 14:23 --
dopieo sie zaczyna tragedia cierpliwosci
ja kzaczne druk MARIO i EUR dalej bedzie spadac
ONADA chyba najlepsz a
-- Dodano: pt 16-01-2015, 14:23 --
WarrenB pisze:Obstawiam, że 1/1000 miał S na eurchf.Nowy123 pisze:podsumoujac akcje na CHF
A z tymi kredytami to pierdoły posuwacie. Poza kilkoma złodziejskimi bankami, kredyty są liczone jako Libor + marża. Ogromna część wzrostu chf/pln została zamortyzowana przez spadające stopy procentowe w Szwajcarii, więc w praktyce kredyty podrożały o 20-30%.
Inaczej wygląda kwestia wcześniejszej spłaty, która jest całkowicie nieopłacalna, bo kredyt przewyższa wartość nieruchomości.
dopieo sie zaczyna tragedia cierpliwosci

The recent move on the Swiss franc caused by the Swiss National Bank’s unexpected policy reversal of capping the Swiss franc against the euro has resulted in exceptional volatility and extreme lack of liquidity. This has resulted in the majority of clients sustaining losses which has exceeded their account equity. Where a client cannot cover this loss, it is passed on to us. This has forced Alpari (UK) Limited to confirm today, 16/01/15, that it has entered into insolvency. Retail client funds continue to be segregated in accordance with FCA rules.
Atlanticos zapewne zdajesz sobie sprawę, że >90% tego forum nie ma pojęcia co robi. Są to dzieciaki, które wchodzą na forum aby wysępić informację jak zagrać.atlanticos pisze:dla mnie dramatem jest grac 5 lotow przy depo kilkanascie tysiecy... jeszcze większym dramatem jest chora głowa takiego pacjenta... własnie dlatego 90% ludzi traci... i mam mieszane odczucia czy mi takich ludzi żal bo wiekszosc jest sama sobie winna... kazdemu sie wydaje ze jest najmadrzejszy a ten rynek to jak Bagdad...WarrenB pisze:Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę z tego ile ludzi, z tego forum też, grało za całe swoje kilku-, kilkunastotysięczne depo na eurchf, wierząc w nagonkę medialną, że niżej być nie może, że SNB to poważny gracz, że nie rzuca słów na wiatr. Szły zlecenia po 1,2,5 lotów skubiąc po kilka pipsów. To jest dramat.
Czytałem dużo artykułów na temat pozycjonowania się na eur/chf m.in. nie dawno na comparic. Wszyscy pisali, że niżej być nie może. Jak dzieciak przeczytał, że Morgan Stanley mówi, że trzeba grać longi, bo niżej nie spadnie to skombinował 5k i otwierał 5 lotów,a później po korekcie wymogów depozytowych 1lot.
Zgarniał 2-3 pipsy i już miał na imprezę.
Mam takie informacje bezpośrednio od zainteresowanych i zapewniam Was, że jeśli brokerzy nie pójdą śladami Oandy to będzie grubo.
WarrenB pisze:Atlanticos zapewne zdajesz sobie sprawę, że >90% tego forum nie ma pojęcia co robi. Są to dzieciaki, które wchodzą na forum aby wysępić informację jak zagrać.atlanticos pisze:dla mnie dramatem jest grac 5 lotow przy depo kilkanascie tysiecy... jeszcze większym dramatem jest chora głowa takiego pacjenta... własnie dlatego 90% ludzi traci... i mam mieszane odczucia czy mi takich ludzi żal bo wiekszosc jest sama sobie winna... kazdemu sie wydaje ze jest najmadrzejszy a ten rynek to jak Bagdad...WarrenB pisze:Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę z tego ile ludzi, z tego forum też, grało za całe swoje kilku-, kilkunastotysięczne depo na eurchf, wierząc w nagonkę medialną, że niżej być nie może, że SNB to poważny gracz, że nie rzuca słów na wiatr. Szły zlecenia po 1,2,5 lotów skubiąc po kilka pipsów. To jest dramat.
Czytałem dużo artykułów na temat pozycjonowania się na eur/chf m.in. nie dawno na comparic. Wszyscy pisali, że niżej być nie może. Jak dzieciak przeczytał, że Morgan Stanley mówi, że trzeba grać longi, bo niżej nie spadnie to skombinował 5k i otwierał 5 lotów,a później po korekcie wymogów depozytowych 1lot.
Zgarniał 2-3 pipsy i już miał na imprezę.
Mam takie informacje bezpośrednio od zainteresowanych i zapewniam Was, że jeśli brokerzy nie pójdą śladami Oandy to będzie grubo.
tak ja k Goldmany naganialy na rope ostanio zrobili cofke jeszcze by powabic ulice mocne odreagowanie poszlo

- nowy joker
- Pasjonat
Cały tydzień grałem S na usd/chf i akuratnie wczoraj nie . Dlaczego Boże Dlaczego