DayTrading: Piątek 16.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 sty 2015, 00:00

Wzrost
13
46%
Bez zmian
4
14%
Spadek
11
39%

Liczba głosów: 28

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 16.01.2015

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

urodził mi sie syn i wygrałem na fx

Własnie przed chwilą przezyłem szok. 14 stycznia wskoczyłem na u/chf w sell bo wyglądało jak by coś chciało isc w dół. Wieczorem mieliła ta pozycja na małej stracie ( zajete po 1.01667 ) z SL nad dziennym szczytem. Nad ranem wody mojej zonie odeszły wiec cały dzien spedziłem w szpitalu a wieczrem po porodzie( długim i ciezkim ) przyjechałem i wykonczony tym dniem bez zadnych informacji z rynku polozyłem sie spac. NIe dawno wstałem i przypomniałem sobie ze miałem pozycje wiec odpaliłem platforme. Przezyłem wielki szok jak zobaczyłem ze jestem na plusie ponad 99 000.

podsumowanie

syn 3.400 , 52 cm
i w sumie 122 000 zł na koncie :)

pozdrawiam

z nnego forum sa szczescliwce

MIMI
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MIMI »

atlanticos pisze:
highend pisze:
Gdzieś czytałem o kimś kto miał $10.000 i ma debet MINUS $250.000 :shock: :shock: :shock:
nie :shock: tylko wysoko dźwignia to miecz obusieczny... ktoś mógł trzymac akurat dużą pozycja na skalpa np godzine i trafił w 10:30 i luke... i światło zgasło mu przed oczami
To kto zaplaci 240.000 $?

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

maassk pisze:Jak ktoś miał kase u market makera FXCM to chyba już jej nie zobaczy :D broker nawoluje do spłaty powstalych wczoraj debetów mimo gwarancji tego, że straty nie mogą przekroczyć rzeczywistego salda :D
ciekawe co z markets.com
oni też gwarantują, że dopłacą ujemny debet z własnej kieszeni (co testowałem kiedyś :mrgreen: ), ale teraz?
mam tam trochę kasy - wypłacać jak mniemam :|
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

fajnynick21 pisze:Na szczescie nie mialem pozycji na chf jednak wczorajsze wydarzenia daly mi do myslenia. Gadalem na czacie z babka(slabo obeznana w temcie) na pytanie o ujemne salda rachunkow odpowiedziala ze czekaja na stanowisko centrali w tej sprawie, jednak powiedziala ze mozna wyjsc ponizej depo i jest to mozliwe. Takze nieciekawie ogolnie.
Zastanawiuam sie czy wogole nie dac sobie spokoju z tym forexm jak takie jaja, mozna pottracic cale majatki grajac na mikrolotach :roll:
Nie ma co się nad tym rozczulać. Na forexie nie traci się przypadkiem kasy... nawet jak pójdziesz do kasyna i będziesz grał rozważnie to stracisz ale tylko część kapitału, a w najlepszym przypadku wyjdziesz na 0 z racji losowości.

Nie ma czegoś takiego jak wrzucenie 1 loty przy koncie 5000 to tak jakby grał w pokera rzucając flopa z połową nie mając nic w ręku. To jest samobójstwo i jeśli robi to ktoś świadomie przed publikacją danych a tym bardziej na E/Chf gdzie ta para śmierdziała na kilometr to albo jest debilem albo nie wiem...

Tu nie ma przypadku. Masz płynne rynki, płynne waluty - graj na nich. Po co się pchać w coś czego nie jesteś w stanie w jakikolwiek sposób przewidzieć?

Z drugiej strony gościu płacze, że stracił 25 koła - co to jest? średnio rocznie się tyle zarabia w byle jakiej pracy. Nogi za pas, rok spiny i odrobione. 20, 40, 60 czy nawet 100 koła to nie jest tragedia. Bez problemu da się to zarobić i odrobić stosunkowo szybko. Co mają powiedzieć Ci którzy wczoraj potracili po pół bańki ?

dragon79
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dragon79 »

Nowy123 pisze:urodził mi sie syn i wygrałem na fx

Własnie przed chwilą przezyłem szok. 14 stycznia wskoczyłem na u/chf w sell bo wyglądało jak by coś chciało isc w dół. Wieczorem mieliła ta pozycja na małej stracie ( zajete po 1.01667 ) z SL nad dziennym szczytem. Nad ranem wody mojej zonie odeszły wiec cały dzien spedziłem w szpitalu a wieczrem po porodzie( długim i ciezkim ) przyjechałem i wykonczony tym dniem bez zadnych informacji z rynku polozyłem sie spac. NIe dawno wstałem i przypomniałem sobie ze miałem pozycje wiec odpaliłem platforme. Przezyłem wielki szok jak zobaczyłem ze jestem na plusie ponad 99 000.

podsumowanie

syn 3.400 , 52 cm

pozdrawiam

:D :D :D :D :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: GRATULACJE :!: :!: :!: :!: :!:

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Tak przy okazji, jako że jestem klientem admiralsów, a tam cisza jeżeli chodzi o wczorajsze wydarzenia, pozowliłem sobie na czacie zapytać Pana co oni na to.

Napisał tylko tyle, że na dniach centrala AM ma wydać jakieś oświadczenie.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Znajomy placił ratę 1tysiąc CHF dzisiaj mi powiedział ze go nie stać
Teraz do zapłacenia ma 4200zl plus 200zł miesięcznie ubezpieczenie bank mu nałozyl do miesięcznej raty dlatego ze wartość mieszkania jest mniejsza od zaciągnietego kredytu.Czyli 4200zł plus 200zł ubezpieczenie bank pobiera i 70 zl ubezpieczenie mieszkania czyli 4270zł miesiecznie a ma żone i dwójkę dzieci więc nie będzie płacił czyli bank w dupe dostaje traci kase a nie wywala ich bo są chronieni syn ma orzeczenie o niepelnosprawnosci ale wyrolował bank

szkoda bo coraz czesce sie takie cos czyta lu ludz ma kredyty i zylo od perwszeg odo pierwszego sprlacaja kredyt ne dziwota ze banki POLSKIE tak spadaja na GELDZIE prz y134 mld zlotych kredytow w chf na 340 mld wszystkich okolo na hpoteki

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Rafcyk pisze:Promocja jest na PKO walnelem po jaja 20.000 myśle ze 37 będzie szybko ,jak sie ludziska zorientują ze wogole PKO ma najlepsze wskaźniki cena zysk a chf na nim żadnego wrażenia nie zrobi .
20 tyś akcji, czy za 20 tyś zł ? :lol:
The only way is up

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

dragon79 pisze:
Nowy123 pisze:urodził mi sie syn i wygrałem na fx

podsumowanie

syn 3.400 , 52 cm

pozdrawiam

:D :D :D :D :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: GRATULACJE :!: :!: :!: :!: :!:
to czytam ne moje takpodalem ze sa szczesliwce :) nektorzy z shortami :) a sa tez tragedie przezywane

-- Dodano: pt 16-01-2015, 13:57 --

koles przewidzial temat

http://brucekrasting.com/wise-man-sinks-snb/

http://brucekrasting.com/end-cb-power-snb-folds/

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

patrzac jak ujek mieli sie po wybiu z trojkata na retescie i na edka ktory zrobil zasieg flagi to moze dziś jeszcze byc zaskoczenie...

ujek h1
https://www.tradingview.com/x/L8BaIrZ1/

edek m15
https://www.tradingview.com/x/wAI9CBoV/

edek h1
https://www.tradingview.com/x/0ladhzFi/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Zablokowany