Wyniki spolek moga nie miec wiekszego znaczenia kiedy bank centralny wchodzi "all-in QE".Rafcyk pisze:Ja uważam obie giełdy Up bo takie ich zadanie ,tyle ze teraz Dax bliżej szczytów niz SP a wyniki spółek z Dax beda gorsze niz amerykańskich ( wiadomo jest prawie deflacja i brak PKB ) Do tego zyskujący na wartości dolar powinien globalnie zachęcać do zakupu akcji SPhighend pisze:
Co do DAX to jest dokładnie tak jak mówi Zielona Mgiełka. poziom 10.0xx stanowi opór, który po przebiciu będzie zajebistym wsparciem poniżej którego można stawiać SL do oczywistych eLek.
DAX UP
sp500 down![]()
Z tym 10000 to jak z 2000 na SP pości to pości ale ile ??
Tu sie przydają wasze kreski ,choć ja kupuje w ciemno co 20 pkti tak do 10% spadku ,potem sie martwię ale jakoś nie chce mi sie wieżyc w kursy typu 1800 ,choć na forex nie ma rzeczy niemożliwych
QE to paliwo dla wzrostow na indeksach i zarazem najlatwiejszy sposob na zarobek glownie dlatego ze generuje on ogromny popyt ktory nie jest podyktowany checia zarobku ... taki poker w otwarte karty ze strony banku centralnego

To wszystko moze miec sens zakladajac ze ECB rozpocznie program QE bez wiekszych przeszkod.
Zyskujacy Dolar to nic innego jak efekt wychodzenia z okresu luzowania monetarnego. Kiedy dolar byl tani , inwestycja w cokolwiek byla bardziej oplacalna niz siedzenie na papierze. Teraz sytuacja sie zmiania i inwestycje sa spieniezane co widac takze we wzrostach USD. Aktualnie paleczke od FED probuje przejac ECB i jesli sie uda to mozemy otrzymac jedna z najlepszych okazji do zarobku w tym roku.