DayTrading: Czwartek 15.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 16 sty 2015, 00:00

Wzrost
8
32%
Bez zmian
3
12%
Spadek
14
56%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 15.01.2015

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

nowy joker pisze:Chyba nic nie będzie z tego s&p

ceprlisowsci :) mysle ze fkna jeszcze 1950 60 okolice ne od razu a moze i 1900 1920
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

Dobrze że liczę że dziś na locie chfpln można było 100 tys zyskać lub stracić ?

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

rexex pisze:Dobrze że liczę że dziś na locie chfpln można było 100 tys zyskać lub stracić ?
jakos tak :)

jedna kkto wedzie wcxzzesne c osie szykuje bym obstawion yw shorty po pachy morgany goldmany itp

http://www.twonuggets.com/content/frank ... y-do-czasu

a ja obstaweze jeszcze testna 4 50zl ;) a moze i 5 zl ;) ale za duz spready ta msa odpada gra

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

Nowy123 pisze:
rexex pisze:Dobrze że liczę że dziś na locie chfpln można było 100 tys zyskać lub stracić ?
jakos tak :)

jedna kkto wedzie wcxzzesne c osie szykuje bym obstawion yw shorty po pachy morgany goldmany itp

http://www.twonuggets.com/content/frank ... y-do-czasu

a ja obstaweze jeszcze testna 4 50zl ;) a moze i 5 zl ;) ale za duz spready ta msa odpada gra
Forex jest jednocześnie piękny i zabójczy , tydzień temu pisał gość ze kilkanaście lotów na umocnienie pln w tym kilka na chf , jesli nie wyszedł to ma problem

Rafcyk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Rafcyk »

Nowy123 pisze:Rafcyk

filantrop na czuja grajacy to opowdz jak to kupujesz sprzedajesz czym to sie kireujesz ze jest za drogie czy za tane to powiedz teraz czy EUR USD jest juz tane kied ywszyscy sprzedaja mozna je kupowac ????

doradzisz nam tu cos ????

kiedy tanie i trzeba kupowac a kiedy drogie i trzeba shorty brac ???? bo dla Ciebe wykresiki sie nie licz tylko psychologia

opory wsprace sie ne licza fale sie nie licza tylko cz y drogie czy tanie zdradz nam troche tej cudownej wiedz :)
Gram głownie giełdy ,proste z psychologicznego punktu widzenia zawsze beda rosły ,Ty próbujesz na sile szukać spadków ,przy moim kapitale gram z niewielkim lewarem dlatego moge czekać aż spowrotem beda szczyty, przy szczytach wychodzę i czekam na korekty około 5% albo szukam innej okazji oczywiscie z trendem !!!! Nie daje SL chyba ze pozycja jest juz zyskowna , zamykam straty jak uważam ze z tego nie wyjdę albo heduje ,nie muszę byc analitykiem zeby wyciągać poprawne wnioski a rynkiem zajmuje sie od dawna ( w pierwszej 1000 osób w Krakowie jak zaistniała giełda ) oczywiscie nie zawodowo ale ciagle związany i zainteresowany co sie dzieje w gospodarce . Te wszystkie wykresy to może każdy rysować jak chce ,pytanie czy wyciągnie z nich odpowiednie wnioski .

Dzis kupiłem wig na L ,Pko na L, dax zamknąłem wszystkie L i dałem małego S przy 10025, SP cały czas kupuje w okolicy 2000 i sprzedaje 2010-2030 i zabawa trwa , spadnie do 1900 będę robił to samo ,cały czas L przynajmniej do 2060 pkt potem nie tykam jak dax i czekam na zjazd ,tak czy siak interesuje mnie gra na indeksach po zjazdach 5-10 % albo nie dotykam nie próbuje grać na sile .
W przypadku par walutowych nie ma określenia tanio drogo jak w przypadku indeksów i surowców sam o tym wiesz :D

A tu moj dzisiejszy dzien, same L na dax i sp i jakieś śmieci na rzeźniku na S
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

posumowanie jesl ktos sledzil poczynania i o to c o sie dzalo w Szwajcar banka na rynku neruchomosci to pewne siedzial na shortach na USD CHf EUR chf :) a dzs kasowal zysk w setkach tysiecy lub mln :)

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

Biorę S na USDPLN 12 gr musi być jakieś odreagowanie
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

rexex pisze: Forex jest jednocześnie piękny i zabójczy , tydzień temu pisał gość ze kilkanaście lotów na umocnienie pln w tym kilka na chf , jesli nie wyszedł to ma problem
Należy robić wszystko na odwrót.
Skoro każdy był pewien tego 1,20 na eur/chf i wszyscy wrzucali longi, a wykres stał w miejscu i pare pipsów skakał do góry...... :) to w zasadzie sell stopy załatwiły sprawę (od 1.19 powiedzmy), bo trzymać eSkę na tym to swap zjadał (eLkę zresztą też).

Wszyscy (?) wieścili mega spadki na złocie, ciekawe co Warren Buffet teraz mysli o złocie.... i o akcjach w USA, ktore spadają.... bo w Europie będzie bańka i pompa. Dax zrobi lekko myślę 10600, a sp500 poleci sporo niżej niż jest.....

Czy dolar się osłabi? to jest kluczowe pytanie, które pozwoli rosnąć kangurom, kablom itp.... a edkowi pozwoli to nie spaść już wiele niżej,a może nawet go zatrzyma ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Rafcyk pisze:
Nowy123 pisze:Rafcyk

filantrop na czuja grajacy to opowdz jak to kupujesz sprzedajesz czym to sie kireujesz ze jest za drogie czy za tane to powiedz teraz czy EUR USD jest juz tane kied ywszyscy sprzedaja mozna je kupowac ????

doradzisz nam tu cos ????

kiedy tanie i trzeba kupowac a kiedy drogie i trzeba shorty brac ???? bo dla Ciebe wykresiki sie nie licz tylko psychologia

opory wsprace sie ne licza fale sie nie licza tylko cz y drogie czy tanie zdradz nam troche tej cudownej wiedz :)
Gram głownie giełdy ,proste z psychologicznego punktu widzenia zawsze beda rosły ,Ty próbujesz na sile szukać spadków ,przy moim kapitale gram z niewielkim lewarem dlatego moge czekać aż spowrotem beda szczyty, przy szczytach wychodzę i czekam na korekty około 5% albo szukam innej okazji oczywiscie z trendem !!!! Nie daje SL chyba ze pozycja jest juz zyskowna , zamykam straty jak uważam ze z tego nie wyjdę albo heduje ,nie muszę byc analitykiem zeby wyciągać poprawne wnioski a rynkiem zajmuje sie od dawna ( w pierwszej 1000 osób w Krakowie jak zaistniała giełda ) oczywiscie nie zawodowo ale ciagle związany i zainteresowany co sie dzieje w gospodarce . Te wszystkie wykresy to może każdy rysować jak chce ,pytanie czy wyciągnie z nich odpowiednie wnioski .

Dzis kupiłem wig na L ,Pko na L, dax zamknąłem wszystkie L i dałem małego S przy 10025, SP cały czas kupuje w okolicy 2000 i sprzedaje 2010-2030 i zabawa trwa , spadnie do 1900 będę robił to samo ,cały czas L przynajmniej do 2060 pkt potem nie tykam jak dax i czekam na zjazd ,tak czy siak interesuje mnie gra na indeksach po zjazdach 5-10 % albo nie dotykam nie próbuje grać na sile .
W przypadku par walutowych nie ma określenia tanio drogo jak w przypadku indeksów i surowców sam o tym wiesz :D

A tu moj dzisiejszy dzien, same L na dax i sp i jakieś śmieci na rzeźniku na S

sorry ale jak slysze teks w stylu za drogie za tanie i psychologia a nie kreseczki to wybacz :) innego komentaza odnosnie rynku FOREX odemnie nie dostaniesz

raz ci sie uda a dwa razy nie i po ptokach :)

sedzie na S na SP500 wykres dalem cel jest na DAx tez jest cel 9960 z 10 050 SL na zysk juz zapodany jak na SP500

i co Ci zostal o z L na SP500 ??

ja na sle spadkow hm mt ociekwe bo ja z tych spadkow ma mkroce ostane i ne gram tylko na DAx SP500 na short ale SP500 byla okazja pakowale tylko shorty zgodne z swoja analiza ja ne nazekam tylko mi chodzi ze takie gadniane w/w tojak bys gral na chybil trafil :) a nuz kupie noz odbje i zaobie a noz zashorce a noz spadnie
Ostatnio zmieniony 15 sty 2015, 18:50 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

Rafcyk ja teraz kupuję dolara przeciw chf bo jest tanio. A poza tym też tylko indeksy najprostsza inwestycja kupuj po korekcie i trzymaj daj zyskom rosnać większość kupuje więc trzeba ze stadem iść i w odpowiednim momencie wyjść jak w stadzie za dużo baranów już jest
windsurfing na falach trendu

Zablokowany