DayTrading: Środa 14.01.2015
Re: DayTrading: Środa 14.01.2015
tylko ja bralem S na 9950 na dax ????

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

tylko ja brałem L na pszenice i soje ?Nowy123 pisze:tylko ja bralem S na 9950 na dax ????

i kangura/

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Jeden mądry człowiek powiedziałKusus pisze:Zacznij powoli zmieniać nastawienie:melpomena pisze:W okolicach 1.1848 przebiega dolna banda klina spadkowego (dobrze widać na W1), jeśli ją przebijemy - wskakujemy do klina:
- trend to trend - kiedyś się kończy, ruch jest falowy, intuicyjny, kreują go ludzie
- jednorazowe dane są inicjującą bazą do tych słabszych, po fali hossy zawsze następuje fala bessy, ostatnimi czasy dane dla dolara były wyśrubowane + święta, grudzień. Po nich zwykle następuje odwrócenie.
- euro jest już w cenie, nawet jeśli zrobią szpilę w dół przy ECB to nic to nie zmieni, nastąpi realizacja zysków a potem sprzedawanie faktów - dolara
- 7 świeczek miesięcznych spadkowych na edku to trochę za dużo - nie uważasz ?
Wszyscy będą walić shorty i mogę się założyć, że tak też będzie pod ECB i odwrócenie jak to zwykle bywa przyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie... albo wtedy gdy będziemy już pod dnem albo wtedy kiedy każdy będzie myślał, że już pora odnowić krótkie i nie będzie w ogóle ruchu w dół tylko wtedy szpila w górę
Można spekulować na temat QE, tego czy dolar lub euro są drogie ale powiem Ci jedno... nic nie trwa wiecznie a jak patrzę na wykres miesięczny edka to ten trend spadkowy jest na wyrost spreparowany. Idę o zakład, że świeczka w lutym lub styczniu będzie pro wzrostowa i wyskoczą do góry jak postrzelony jeleń w lesie zakrywając przy tym dwie ostatnie miesięczne świeczki spadkowe.
"trend zajdzie dalej niż się spodziewasz", a z trafieniem odwrotu i przy perfidii finansjery która tak zmęczą grających na zmianę trendu, że oni sami w trend uwierzą, że gdy się odwróci staną się pierwszymi ofiarami
w końcu i tak na zmianie nie zarobią (a raczej wcześniejszych strat nie odrobią)

Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
						Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
a ja nie szukam zmian trendu gram intraday dla mnie to szybko bylo s na ed na be i ch.j z , ecb etc  dzis jest dzis nie wiem czy jutra dożyje
 dzis jest dzis nie wiem czy jutra dożyje

dzis jest dzis nie wiem czy jutra dożyje
 dzis jest dzis nie wiem czy jutra dożyjeRe: DayTrading: Środa 14.01.2015
tylko ja bralem L na usd/chf ? Kazdy wybral to co dla niego najlepsze i ciułamy grosz do grosza albo oddajemy banksterce 

Myśleć i działać jak Goldman !
pszenica szału nie zrobiła chyba że zamknąłeś na wyskokuhighend pisze:tylko ja brałem L na pszenice i soje ?Nowy123 pisze:tylko ja bralem S na 9950 na dax ????
i kangura/

warto teraz wziąć eske na daxie?
					Ostatnio zmieniony 14 sty 2015, 15:36 przez maniutek, łącznie zmieniany 1 raz.

biedny to ja jestem od urodzenia...
Otworzyłem w dołku.  Na razie patrze.
Pszenica i soja aktualnie konsola.
Apple do góry. ... ropa rośnie. .. indeksy cholerę wie
-- Dodano: 14 sty 2015, 15:48 --
Edit. No i cisną do góry pszenicę i soje

Pszenica i soja aktualnie konsola.
Apple do góry. ... ropa rośnie. .. indeksy cholerę wie
-- Dodano: 14 sty 2015, 15:48 --
Edit. No i cisną do góry pszenicę i soje
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
No i do ilu jeszcze zrzuca EDKA, ktoś ma plan?

Najpierw pomyśl, potem dopiero zrób.
Pięknie negują wszystkie swiece z wybicia na edku. Jak zwykle L żenada a S z każdego poziomu daje zarabiać.