Ale ja wcale nie jestem optymistą. Po prostu oczekuję korekty i tyle.as28 pisze:to są ludzie na takim poziomie że ich już wieża Eiffla nie bawiMpapiez pisze:@atlanticos
Zdaje się że banksterka nie poszła oglądać wieży eiffla w paryżu...
Jak wybiją 1.18 dziś, o nie ma raczej bata żeby w końcu nie skorekciło. Wyjście na kolejny re-test 1.1875 to już opuszczenie lokalnego kanału spadkowego.,
choć nie podzielam twego optymizmu,
obecnie fundamentalnie naprawdę trudno przewidzieć co się zdarzy,
co najwyżej można powiedzieć że na to co się zdarzy, analitycy znajdą wyjaśnienie![]()
jak pójdzie do góry to powiedzą że małe QE było cenach,
jak w dół no cóż QE nigdy nie wspiera wzrostu waluty,
ogólnie ruch będą dynamiczne, niewielu zarobi, dużo się przewiezie,
postać z boku to też aktywność,
Zacznijmy od tego, że jedynym powodem takiego zjazdu edka ostatnio, jest zapowiedź podniesienia stóp w USA oraz zapowiedź "nielimitowanego" QE w Europie - nic poza tym.
Ostatnio pojawiają się głosy że podniesienie stóp będzie przełożone, a QE bardzo malutkie.
Ja jestem niemal pewien że kurs niedługo poleci do góry i to ostro z 2 powodów.
Po pierwsze:
1) Wszyscy oczekują spadków, ale wszyscy nie mogą zarobić.
2) "Banksterka" dała nam rekomendację na bardzo niski kurs

Tak czy owak. Póki 1.1750 nie puści, to ja oczekuję 1.2 i więcej przed posiedzeniem ECB.
Ludzie się poubierają w eSki bo przecież QE to powinno spadać, a bankstera poleci w górę i tyle.
Finał będzie taki, że tak jak mówiśz. Ta rzesza pajacy (analityków) i tak potem domaluje odpowiednie kreski i znajdzie wyjaśnienie.
-- Dodano: śr 14-01-2015, 10:15 --
Zawsze czekaj do zamknięcia świecydreken pisze:No to pocisneli EDKA a już tak dobrze sie wzbijał.