DayTrading: Poniedziałek 12.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 sty 2015, 00:00

Wzrost
12
43%
Bez zmian
5
18%
Spadek
11
39%

Liczba głosów: 28

Awatar użytkownika
simgbad20
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 12.01.2015

Nieprzeczytany post autor: simgbad20 »

Jak edek pojdzie do gory to na h1 mozna wywrozyc AB=CD co wy na to ......

-- Dodano: 12 sty 2015, 13:33 --

https://www.mql5.com/en/charts/2866530/ ... lerski-tms

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Kusus pisze:
atlanticos pisze:edek h1 - aktualizacja... wybroni to możliwe domknięcie luki... pusci to 1.17... miejsce na prawde fajne na zagranie L z małym SL i na ewentualnej realizacji SL od razu przestawienie na S wg mnie

https://www.tradingview.com/x/Wv8mDE9R/
Pierwszy raz od 3 miesięcy nie mam w ogóle koncepcji na rynek. Dzisiaj naruszyłem swoją żelazną zasadę i przestawiłem SL niżej na edku... ale na szczęście już zabezpieczyłem na BE. Jak dla mnie powinni robić mniejsze ruchy w dół lub konsolidować. A tu po takiej nocy i piątku nagle zwała o 80 pipsów w dół w tak krótkim czasie. Może to wciąganie kapitału w rynek, a może co innego. Ja póki co trzymam się scenariusza, że dopóki nie pęknie 1.1880 lub 1.1750 to edka już nie ruszam.

UJ spadł, wycieli mnie jak szmatę a potem wrócili do poziomów na których wyszedłbym na 0 i to w ciągu 2 godzin. Z dupy ruchy i tyle - bardzo agresywne flagi i trójkąty tak jakby rynek potrzebował większego odbicia - to dotyczy wszystkich crossów dolarowych.
ujek spadł bo wyszedł dołem z kanału i poprzebijał wszystkie średnie... technicznie miał ciężko iśc do góry... a co do edka to nie liczyłem że złamiemy ten kanał spadkowy za pierwszym razem... musiał tam kapitał z eskami czekac... wg mnie podbicie w gore po NFP na edku było falą 1 a dzisiejszy zjazd od rana falą 2 - spodziewam się dziś edka powyżej 1.19 jako fale 3, potem małe cofnięcie na 4 i domknięcie luki jako 5 i skończymy dopiero falę A korekty... i do 21 stycznia jeszcze fala B i C zostanie wiec ruchy beda szybkie i silne... a po 21 stycznie zjazd,.... oczywiście jeśli pojdziemy z tej potencjalnej flagi dołem to powyższe oznaczenia do kosza i lecimy na 1.17 bez korekty... zobaczymy co rynek na takie założenia :564:

edit: podobnie to wygląda na kablu...na obecną chwile dzisiejsze spadki maja postac abc ale mamy tez potencjalna flagę... na obecną chwilę możliwe wystąpienie fali 3 wzrostowej ale wyjście z flagi dolem neguje takie założenie i lecimy wtedy na ostatni dołek
Ostatnio zmieniony 12 sty 2015, 12:38 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

simgbad20 pisze:Jak edek pojdzie do gory to na h1 mozna wywrozyc AB=CD co wy na to ......

-- Dodano: 12 sty 2015, 13:33 --

https://www.mql5.com/en/charts/2866530/ ... lerski-tms
Dlaczego falę A oznaczyłeś na samym dole?

Oznaczasz falę tam gdzie się kończy a nie zaczyna czyli w miejscu gdzie masz B powinno być A jeśli już. I wychodziła by korekta ABC wtedy.

Edit: simgbad20 - przeczytaj uważnie posta żaby który jest nad moim. Będziesz miał więcej jasności o czym mówię.
Chociaż żaba zakłada strukturę 5-cio falową jako podfale fali góownej A w korekcie ABC ale oznaczenia są poprawne.

szaman1977
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szaman1977 »

to nie sa fale tylko uklad harmoniczny

Awatar użytkownika
simgbad20
Gaduła
Gaduła

atlanticos pisze:
Kusus pisze:
atlanticos pisze:edek h1 - aktualizacja... wybroni to możliwe domknięcie luki... pusci to 1.17... miejsce na prawde fajne na zagranie L z małym SL i na ewentualnej realizacji SL od razu przestawienie na S wg mnie

https://www.tradingview.com/x/Wv8mDE9R/
Pierwszy raz od 3 miesięcy nie mam w ogóle koncepcji na rynek. Dzisiaj naruszyłem swoją żelazną zasadę i przestawiłem SL niżej na edku... ale na szczęście już zabezpieczyłem na BE. Jak dla mnie powinni robić mniejsze ruchy w dół lub konsolidować. A tu po takiej nocy i piątku nagle zwała o 80 pipsów w dół w tak krótkim czasie. Może to wciąganie kapitału w rynek, a może co innego. Ja póki co trzymam się scenariusza, że dopóki nie pęknie 1.1880 lub 1.1750 to edka już nie ruszam.

UJ spadł, wycieli mnie jak szmatę a potem wrócili do poziomów na których wyszedłbym na 0 i to w ciągu 2 godzin. Z dupy ruchy i tyle - bardzo agresywne flagi i trójkąty tak jakby rynek potrzebował większego odbicia - to dotyczy wszystkich crossów dolarowych.
ujek spadł bo wyszedł dołem z kanału i poprzebijał wszystkie średnie... technicznie miał ciężko iśc do góry... a co do edka to nie liczyłem że złamiemy ten kanał spadkowy za pierwszym razem... musiał tam kapitał z eskami czekac... wg mnie podbicie w gore po NFP na edku było falą 1 a dzisiejszy zjazd od rana falą 2 - spodziewam się dziś edka powyżej 1.19 jako fale 3, potem małe cofnięcie na 4 i domknięcie luki jako 5 i skończymy dopiero falę A korekty... i do 21 stycznia jeszcze fala B i C zostanie wiec ruchy beda szybkie i silne... a po 21 stycznie zjazd,.... oczywiście jeśli pojdziemy z tej potencjalnej flagi dołem to powyższe oznaczenia do kosza i lecimy na 1.17 bez korekty... zobaczymy co rynek na takie założenia :564:

edit: podobnie to wygląda na kablu...na obecną chwile dzisiejsze spadki maja postac abc ale mamy tez potencjalna flagę... na obecną chwilę możliwe wystąpienie fali 3 wzrostowej ale wyjście z flagi dolem neguje takie założenie i lecimy wtedy na ostatni dołek[/quoteP
Podobnie mi zabka wychodzi AB=CD i dzis moze jutro edek na 1.19

-- Dodano: 12 sty 2015, 13:44 --
szaman1977 pisze:to nie sa fale tylko uklad harmoniczny
Tak jak piszesz kolego uklad harmoniczny

-- Dodano: 12 sty 2015, 13:45 --

Kolego Kusus poczytaj o formacji harmonicznej AB=CD .......

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

szaman1977 pisze:to nie sa fale tylko uklad harmoniczny
A czymże jest układ harmoniczny? - właśnie specyficznym rodzajem fali.
Ale nie każda fala jest jest harmoniczna.
Implikator 2.

Poczytaj sobie:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Fala#Fala_harmoniczna
Rozdział - Fala harmoniczna.

Do kolegi singbad20

Ręce opadają...
Nie muszę czytać ponieważ czytałem przez 5 lat na studiach.

Wewnątrz każdego układu harmonicznego może być funkcja harmoniczna ale nie musi.
A jeśli jest funkcja to nie jest ona falą?

Czy funkcja Sinus nie jest falą? - jest jednocześnie falą i układem drgającym - harmonicznym czyli tzw. falą harmoniczną czyli w skrócie falą.

Pomyślcie chwile zanim zaczniecie pisać bzdury.

Awatar użytkownika
nowy joker
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy joker »

A macie jakiś pomysł co do rzeznika?

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

zobaczymy czy USa oslabe USD bo skonczyl wysoko w Patek :) i luke domkna na SP500 dzsejsz i cofna z USD JPY podbja EUR USD

stary schemat

Pod poranne osłabienie eurodolara podpiąć można informacje z CNBC, którego informator ze źródła w ECB dowiedział się pewnych szczegółów odnośnie QE. Poziom skupu obligacji poszczególnych państw Eurolandu ma być uzależniony od ich wkładu kapitału do ECB. Osłabienie euro nie wynika oczywiście ze szczegółów, ale w ogóle z tego, że ich pojawienie się świadczy o tym, że widmo QE w ECB staje się coraz bardziej realne. Przypomnę, że posiedzenie ECB mamy w przyszły czwartek. To może być jeden z ważniejszych dla eurodolara impulsów w najbliższym czasie.

nc nowego pod to Dax podbl a qe w UE to popierdulka a nie qe :)
Ostatnio zmieniony 12 sty 2015, 12:56 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
simgbad20
Gaduła
Gaduła

Wpisz sobie w google formacja AB=CD to niesa oznaczenia fal eliota ...i pisalem ze jak wrozka wywrozy nieupieram sie ze tak bedzie

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

simgbad20 pisze:Wpisz sobie w google formacja AB=CD to niesa oznaczenia fal eliota ...i pisalem ze jak wrozka wywrozy nieupieram sie ze tak bedzie
Stary... dokładnie wiem że mogłeś mieć na myśli Gartleya bądź jakiś inny układ tylko założyłem, że nie masz tylko mówisz o Eliocie ponieważ to co narysowałeś nie spełnia 2 z 3 podstawowych zasad tego układu AB=CD.

Dlatego z góry założyłem że piszesz o Eliocie.

Zablokowany