Szukam brokera z MT5, który ma na platformie OIL WTI i BRENT
Szukam brokera z MT5, który ma na platformie OIL WTI i BRENT
Może ktoś kojarzy takiego brokera?
Re: Szukam brokera z MT5, który ma na platformie OIL WTI i B
JAREK67 pisze:Może ktoś kojarzy takiego brokera?
Ale mt5 ? Po co Ci te kłopoty ? Kto w ogóle ma mt5 ?

Mt4 to bym znał ....
Do backtestów. Do niczego więcej.green7 pisze:JAREK67 pisze:Może ktoś kojarzy takiego brokera?
Ale mt5 ? Po co Ci te kłopoty ? Kto w ogóle ma mt5 ?
Mt4 to bym znał ....

Brent i WTI jest w NobleMarkest - a oni mają też mt5, sprawdź.
Sprawdziłem. Niestety wszyscy brokerzy, których sprawdziłem nie oferują ropy na MT5.green7 pisze:Brent i WTI jest w NobleMarkest - a oni mają też mt5, sprawdź.
dlaczego MT5 to kłopoty? sorry za off topic, ale nie wiem nawet czym sie rozni mt5 (na oczy nie widzialem) od mt4, skoro ludzie uzywają mt4 to po co powstało MT5, które "sprawia kłopoty"?
.

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
No to jak na oczy nie widziałeś to usprawiedliwiony jesteśhighend pisze:dlaczego MT5 to kłopoty? sorry za off topic, ale nie wiem nawet czym sie rozni mt5 (na oczy nie widzialem) od mt4, skoro ludzie uzywają mt4 to po co powstało MT5, które "sprawia kłopoty"?.

Ogólnie: zmiany w MQLu, i brak hedge powodują, że platforma niezbyt się przyjęła. Jarek zapewne chce grać automatem, a zmiany sposobu obsługi orderów powodują, że trzeba inaczej je oprogramowywać niż w mt4.
Do tego nie można zaimportować własnych danych historycznych - a to powoduje, że platforma dla programistów staje się bezużyteczna.