Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam :)
pit pisze:[*]Dzis sie dowiedziałem ze Dukascopy zamierza zamknąc wszystkie pozycje na USD/RUB nawet jesli sie nie zgadzam z taką polityka tej firmy. Widze że zrobił się totalny scam z tej firmy.
Faktycznie:
Due to the coming holidays and low liquidity of the USD/RUB currency pair Dukascopy Bank and Dukascopy Europe have taken the decision to temporary stop trading on USD/RUB as of the 22 of December 2014 at 13:00 GMT. Unstable price feed and high roll-over rates are considered as not corresponding to the standards of Dukascopy and are of a high risk to both clients and Dukascopy.

Clients holding opened positions are requested to close their positions before 13:00 GMT, 22 December 2014. All remained opened positions will be closed by the Dukascopy Bank and Dukascopy Europe. Clients without opened positions are recommended to avoid trading.

Possible resumption of trading on USD/RUB will be reconsidered after the 12 of January 2015 (the end of Russian holidays).
No to zagrali poniżej pasa. Z Dukasa jest taki ECN jak z koziej ....

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Kerad
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kerad »

Niedawno założyłem konto w Dukascopy Europe, przyznam, że platforma mnie trochę przerosła. Gdzie tam znajdę podsumowanie handlu, tak by obliczyć podatek?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Przerwa świąteczna i mój wcześniejszy urlop utrudniają kontakt z Dukascopy ale cały czas czekam na odpowiedź we wcześniej poruszanych kwestiach. Jak tylko czegoś się dowiem to dam Wam znać.
Niedawno założyłem konto w Dukascopy Europe, przyznam, że platforma mnie trochę przerosła. Gdzie tam znajdę podsumowanie handlu, tak by obliczyć podatek?
Masz serię różnych raportów w JForex. Wygląda to trochę inaczej niż w MT4 więc chwilę trzeba się w nie zagłębić. Jeśli otworzyłeś konto poprzez Forex Club to zachęcam do pobrania aplikacji Podatek, dzięki której obliczysz szybko i łatwo należności podatkowe. Oczywiście najpierw proszę zapoznać się dokładnie z instrukcją i sposobem aktywacji:
http://forexclub.pl/edukacja/podatki/pr ... b-podatek/

Przy okazji informacja dla klientów Dukascopy Bank:
Celebrating its 10-year anniversary Dukascopy Bank SA is proud to offer its clients an exceptional opportunity to get 100% Bonus of the account equity.
The Anniversary Bonus can be used both for Forex and CFD trading. Please check the Bonus conditions before activating it from the „My Account” report available in the trading platform.
You may also test the Anniversary Bonus on a demo account for Forex and CFD trading.
Please be aware that the Equity Bonus and Discount Program are still available for our clients.
100% bonusu od wpłaconej kwoty z okazji 10-lecia Dukascopy.
Możliwość przetestowania bonusu na demie. Dotyczy to zarówno oferty FX jak i CFD. Dodatkowo, promocja ta łączy się z programami bonusowymi Dukasa, dzięki czemu znacząco możemy obniżyć sobie naszą prowizję.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Gdzie jest rubel?

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

@Raposo
Jeszcze przed świętami moglem sobie zerknąć na parę USD RUB, a teraz jej nie ma. Czyżby Dukas specjalnie ja wycofał z obiegu? Zapowiada się na jakaś zadymę?
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

pit
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: pit »

zgłaszam Dukascopy Europe do KNF. Moje pozycje na USD/RUB zostały zamknięte bez mojej zgody i straciłem 10 k. Na anglo jezycznych forum ukazał sie dziś scam alert.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

@Hikari,
Oczywiście, że to było to specjalnie, a nie przez przypadek - to by było dopiero niepojęte ;).

Garść informacji. Komunikat brzmiał:
Unstable price feed and high roll-over rates are considered as not corresponding to the standards of Dukascopy and are of a high risk to both clients and Dukascopy.
Zamknięcie handlu na rublu nie oznacza, że Dukascopy nie jest ECN, a coś wręcz przeciwnego - nie chcą oferować instrumentów niskiej jakości, a rubel takim się okazał po ostatnich wydażeniach ekonomiczno-politycznych. Tu wręcz nie mogli dalej oferować na nim handlu, bo cena nie pochodzi od nich, a wiele banków z któymi współpracują zdecydowało się wycofać ten instrument lub ich kwotowania były na tyle niestabilne, że handel stałby się wyjątkowo ryzykowny. Zresztą wystarczy popatrzeć na kwotowania u innych brokerów...

@Pit,
Zamknięcie handlu nastąpiło 22 grudnia, czyli minęły już 2 tygodnie. Co by nie było, jeśli na tym ucierpiałeś to polecam przede wszystkim kontakt z brokerem (ze swoim Account Managerem), bo chyba nic takiego nie nastąpiło, a na pewno zostaniesz potraktowany poważnie.

Ja postaram się jeszcze o ogólne, oficjalne stanowisko Dukascopy ale na to zawsze trochę się czeka z uwagi na dział prawny...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

A moze mogli postapic inaczej?Mogli nie przyjmowac nowych zlecen a stare zlecenia klientow doprowadzic do konca .

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

A wyjaśnij różnicę miedzy nowym zleceniem a zamknięciem starego. To jedna i ta sama operacja.

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

Czyli jak ktos mial otwarta pozycje to mogl ja sam zamknac .I wtedy juz nie moglby otwierac ponownie .Wiele roznych rozwiazan ale klient jest malo wazny.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

Cyb pisze:A wyjaśnij różnicę miedzy nowym zleceniem a zamknięciem starego. To jedna i ta sama operacja.
Ty naprawdę nie widzisz różnicy miedzy zamknięciem pozycji a otwarciem nowej :shock:
Na rynku np.CFD było już kilka instrumentów, gdzie broker nie pozwalał otwierac nowych pozycji. Mozliwe było tylko zamknięcie (ale przez inwestora).
Skoro broker tak bał sie o płynność instrumentu to po jakim kursie zamknął sam pozycje 22 grudnia ? Skoro jest brokerem ECN a ponoć mogło nie być dostawców tego instrumentu to się pytam po jakim kursie nastąpiło zamkniecie pozycji.Skąd wziął kwotowanie? Czy przypadkiem takie zagranie nie naraziło inwestorów na straty?

ODPOWIEDZ