DayTrading: Piątek 02.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 sty 2015, 00:00

Wzrost
13
52%
Bez zmian
4
16%
Spadek
8
32%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 02.01.2015

Nieprzeczytany post autor: blacha »

cugan pisze:
Chris.ldn pisze:
cugan pisze:KTO KUPI GOLD ?
Ja trochę wezmę, :))) Kilka ton nie więcej :)
proszę bardzo :lol:
Polecam poszukać jakiegoś kuca Januszowego oni są wielbicielami pieniądza frykcyjnego. :mrgreen:

-- Dodano: 03 sty 2015, 19:38 --
highend pisze:
ku8ek pisze:
highend pisze:podoba mi sie zdjecie konta w tym watku:

http://www.forexfactory.com/showthread. ... page=47374

trzeba nizej przewinac

65K USD na koncie, a facet gra na 0.20 :) i ma margina 25.000 %
Bardzo zdrowe podejscie ;)
DEMO
Nie szkodzi. Grunt, że ma zdrowe podejście.
może gra pod jakiś konkurs. I tak niestety się wtedy gra, bo małe chińskie rączki w takich konkursach kręcą około 10 tyś procent w miesiąc.
Obrazek

Rafcyk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Rafcyk »

highend pisze:
ku8ek pisze:
highend pisze:podoba mi sie zdjecie konta w tym watku:

http://www.forexfactory.com/showthread. ... page=47374

trzeba nizej przewinac

65K USD na koncie, a facet gra na 0.20 :) i ma margina 25.000 %
Bardzo zdrowe podejscie ;)
DEMO
Nie szkodzi. Grunt, że ma zdrowe podejście.
Nie bardzo zdrowe ,lepiej chyba na lokatę dać niz tak nisko grać .
Ja gram na poziomie ok 15 % kasy , choć zdarzają mi sie głupoty typu 60% jak teraz ,L na EurUsd po same jaja ale wąski SL kupione przy 1,20 Jak sie otworzy luka w dol to mi jaja utnie haaahaaahaaa
Ale nie ma ryzyka nie ma fanu :)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Rafcyk pisze: Nie bardzo zdrowe ,lepiej chyba na lokatę dać niz tak nisko grać .
Ja gram na poziomie ok 15 % kasy , choć zdarzają mi sie głupoty typu 60% jak teraz ,L na EurUsd po same jaja ale wąski SL kupione przy 1,20 Jak sie otworzy luka w dol to mi jaja utnie haaahaaahaaa
Lepiej zrobić jedną udaną transkacje danego dnia (jeśli rynek pozwoli) niż wchodzić "na pałę" jak Ty powyżej licząc na cud. Luka może Ci zrobić Stop Out, zysk też jest oczywiście możliwy, ale to jest zwykły hazard, a nie trading.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Rafcyk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Rafcyk »

highend pisze:
Rafcyk pisze: Nie bardzo zdrowe ,lepiej chyba na lokatę dać niz tak nisko grać .
Lepiej zrobić jedną udaną transkacje danego dnia (jeśli rynek pozwoli) niż wchodzić "na pałę" jak Ty powyżej licząc na cud. Luka może Ci zrobić Stop Out, zysk też jest oczywiście możliwy, ale to jest zwykły hazard, a nie trading.
Przecież trading to trafne określenie co będzie w przyszłości ( czyli tak naprawdę cos niemożliwego - można tylko zwiększać swoje szanse ) Wszystkich uczą tego samego czyli wszyscy powinni grać tak samo a jednak wygrywa 5-15% w zależności od kraju ,u nas bliżej 5 %
Po pierwsze nie należy sie bać ,powiem ze średnio robię około 15-30 transakcji dziennie ,ale zbieram tak z transakcji średnio 15 - 60 pips żadko więcej w kwotach to 1500-5000 ,więcej tylko wtedy jak śpię bo prawie nigdy nie mam SL i TP
Nie potrafię trzymać zysków ,jedne z pozycji sa trafione inne nie, te inne robią sie zyskowne za dzien ,tydzień lub miesiąc ( ewentualnie tnę stratę ale jak ma około 300 pips i mi sie nie podoba ,czyli tnę straty po 20-30 tys - w tamtym roku było to tylko raz na dax, miałem 9400 na S sprzedane przy 9700 ) reszta pozycji zyskowna lub wyrzucona po zakupie lub z minimalna strata .
Wiec gram całkowicie inaczej niz uczą ,to dlaczego wygrywam i to naprawdę sporo ??? - choć wogole ta kasa mi do niczego nie potrzebna bo zarabiam na czym innym . Jedyne ze zajmuje mi ten forex bardzo dużo czasu i to mnie wnerwia .
5 lat temu zacząłem fx od przegrania 100k ale wyciągnąłem wnioski ze SL to kicha, chyba ze maja 3 figury tak jak to robią banki a na to trzeba mieć kasę .

Jak eurusd zleci na 1,1990 to stracę jakieś 10% zysku - bo gram juz tylko zyskiem na fx, jak nie to może byc niezły zysk
PS. Masz racje to hazard :) poparty analiza ,ja nie robię wykresów ,ja je po swojemu odczytuje ,nie słucham tez wróżek analityków

Co grałem w tamtym roku : eurusd na S juz nie gram ,teraz tylko mały hazard
Kabel na S gram dalej , dax na L gram dalej , ropę na S juz nie gram , teraz Usdpln i europln na S, wig na L , Pko na L
Ostatnio zmieniony 03 sty 2015, 20:51 przez Rafcyk, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

jedyna rzecz z ktora sie zgadzam to zeby nie sluchac rad analitykow :D
Kazdy ma rozne podejscie do fx i kazde szanuje ale nie z kazdym sie zgadzam :)
Myśleć i działać jak Goldman !

szaman1977
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szaman1977 »

jeśli ktoś ma trochę czasu dzisiejszego wieczoru to można ogladnac seminarium- czyli rynek "fachowym" okiem. start o 22 https://attendee.gotowebinar.com/regist ... 9316998145

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Rafcyk pisze:Zapinać L po jaja na eurusd SL minimalny :)

Ja tak robię haaahaaahaaa
I możesz na tym dobrze wyjść: :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

szaman1977 pisze:jeśli ktoś ma trochę czasu dzisiejszego wieczoru to można ogladnac seminarium- czyli rynek "fachowym" okiem. start o 22 https://attendee.gotowebinar.com/regist ... 9316998145

jesli mozna wiedziec , czyim okiem?

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Rafcyk pisze: Wiec gram całkowicie inaczej niz uczą ,to dlaczego wygrywam i to naprawdę sporo ??? - choć wogole ta kasa mi do niczego nie potrzebna bo zarabiam na czym innym . Jedyne ze zajmuje mi ten forex bardzo dużo czasu i to mnie wnerwia .
5 lat temu zacząłem fx od przegrania 100k ale wyciągnąłem wnioski ze SL to kicha, chyba ze maja 3 figury tak jak to robią banki a na to trzeba mieć kasę .
Jeśli forex zabiera dużo czasu - to masz go (czas) na zarabianie na czymś innym? Ale oczywiscie nie wnikam....
Przegrałeś 100k bo używałeś SL ? :shock:
A skoro kasa Ci niepotrzebna to po co zajmować sobie "dużo czasu" jak sam napisałeś forexem i się wnerwiać?

Co do samej pozycji (L od 1.20) ja nie mowie, że jest zła czy dobra.
Ostatnio łapali eSki po 3.60 na USD/PLN i dobrze na tym wyszli - o ile zamknęli je po 3.50 - 3.52 :d

Wiesz, ja też się nie bałem - ale jakoś minka rzednie jak depo ubywa ;) :d
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

szaman1977
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szaman1977 »

Venomouss pisze:
szaman1977 pisze:jeśli ktoś ma trochę czasu dzisiejszego wieczoru to można ogladnac seminarium- czyli rynek "fachowym" okiem. start o 22 https://attendee.gotowebinar.com/regist ... 9316998145

jesli mozna wiedziec , czyim okiem?
kogos kto ma skuteczność ok 80% na h1 i ponad 90% na h4

Zablokowany