Potrzebna pomoc w znalezieniu odpowiedniego rachunku/brokera
-
- Pasjonat
Re: Potrzebna pomoc w znalezieniu odpowiedniego rachunku/bro
Nie rozszerza sie juz ani na danych itd Jest tez spread zmienny na eurusd od 0.9 do 3.0.I co da sie,inni brokerzy powinni sie uczyc.
Bez urazy ale spread na EUR/USD od 0,9 do 3.0 (!!) w porównaniu do dowolnego ECN/STP NDD to jest sto lat za murzynami
Chyba ze robisz kilka transakcji w miesiacu i jest Ci wszystko jedno...
Przy takich warunkach nie ma szans zeby Ci to wyszło taniej niż w ecn. Jestem się również w stanie założyć że przy FOMC, draghim i ADP sie rozszerzy.

Przy takich warunkach nie ma szans zeby Ci to wyszło taniej niż w ecn. Jestem się również w stanie założyć że przy FOMC, draghim i ADP sie rozszerzy.
Też tak uważam. Nawet najbardziej przeciętni MM potrafią rozszerzać spread, co mają zastrzeżone w regulaminie. W dodatku rekwotowania i inne 'cuda', które mogą wiązać się z zarobkowaniem na koncie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
-
- Pasjonat
Przypomne ci kolego,ze ECN ma spread od 0 pipsow do kilkudziesieciu na danych nigdy nie wiadomo ile !!!Do tego prowizja wiec wychodzi nie duzo taniej.Mozemy sie zalozyc o skromne 1000 zl czy przyjmujesz zaklad?TxT pisze:Bez urazy ale spread na EUR/USD od 0,9 do 3.0 (!!) w porównaniu do dowolnego ECN/STP NDD to jest sto lat za murzynamiChyba ze robisz kilka transakcji w miesiacu i jest Ci wszystko jedno...
Raposo w Twoim zdaniu mozna MM zamienic na ECN i wyjdzie tak samo.
Sam piszesz, że " nie wychodzi dużo taniej" czyli jednak troche taniejADASKO2012 pisze: Przypomne ci kolego,ze ECN ma spread od 0 pipsow do kilkudziesieciu na danych nigdy nie wiadomo ile !!!Do tego prowizja wiec wychodzi nie duzo taniej.Mozemy sie zalozyc o skromne 1000 zl czy przyjmujesz zaklad?

Mogę przyjąć zakład, że u brokera ECN w ogólnym rozrachunku zapłace mniej kosztów niż u MM bo sam to sprawdziłem i sam handluje.
Mam prowizję rzędu 0,003% w jedną stronę co daje 0,006% w sumie, czyli ok 25 PLN dla lota + spread 0,1 - 0,3 = ok 35 PLN kosztu (wziąłem pod uwagę 0,3 pips spreadu, para EUR/USD).
Dla MM spreadu 2 pips = 20 USD dla lota = 70 PLN
Czyli realnie potrzebujesz stałego spreadu na poziomie 1 pipsa EUR/USD żeby mieć podobne warunki a nikt CI takiego nie da bo MM nie zarobi. Co więcej patrzymy tylko na EUR/USD, na którym gram sporadycznie bo wole pary z JPY na których te koszty u MM rosną jeszcze bardziej.
Przy danych typu ADP/draghi/FOMC rynek i tak powybija stopy które są blisko ceny w obydwie strony (w 8 na 10 przypadków) więc ECN może Ci rozszerzyć spread np o 3-4 pips a MM przeciągnie Ci zarówno bida jak i aska o te 4 pips czyli na jedno wyjdzie. Co wiecej u MM nie masz pewnosci czy jestes w książce A, B, C a może Z jak zarobieni, bo dana grupa traderów może dostawać zupełnie różne kwotowania i jest to zupelnie legalne i zgodne z umową. W ecn/stp ndd przynajmniej wszyscy dostaja to samo wiec szanse sa równiejsze. Jeżeli odpowiada Ci konflikt interesow i staly spread to spoko, wazne zeby zarabiac, jednak ja wole zarabiac tam gdzie jest taniej

Ty upierasz się przy zdaniu, że to sam broker ECN z premedytacją rozszerza spread. Ja widząc jak działa to bardziej od środka wiem, że tak nie jest. Z powodu w który Ty sam nie chcesz uwierzyć ani przyjrzeć się mu bliżej więc ja na siłę nie będę Ci tego wpajać, tłumaczyć czy przekonywać jak faktycznie jest.ADASKO2012 pisze: Raposo w Twoim zdaniu mozna MM zamienic na ECN i wyjdzie tak samo.
Natomiast w moim poprzednim zdaniu jednoznacznie wskazuję, że brokerzy MM robią ze spreadami sami co im się może podobać. To nie ich zła wola (no może czasem

Faktycznie, można to uprościć do zdania "tu i tam spready mogą się rozszerzać". Natomiast "tu" i "tam" pobudki takiego działania mogą być z goła różne.
U ECNa nigdy nie doświadczyłem: rekwotowań (pamiętam i więcej niż 10 pod rząd), opóźniania realizacji zleceń dochodzącego do 60 sekund (przedziały od 3 do 60 sekund, gdzie było to ustalane na sztywno przy egzekucji każdego zlecenia), komunikatów off-quotes, komentarzy [sl-gap] przy 90% zleceń, co skutkowało obniżaniem jego zysku o kilka pipsów (luk brak), wypowiadania umów bez podania powodu, anulowania pozycji bez logicznego uzasadnienia (powoływanie się na małoprecyzyjne punkty regulaminu) i wielu innych. Zgadnij natomiast gdzie mi się to zdarzało.
Eh chyba kiedyś napiszę o tym książkę...

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
-
- Pasjonat
\TxT pisze:Sam piszesz, że " nie wychodzi dużo taniej" czyli jednak troche taniejADASKO2012 pisze: Przypomne ci kolego,ze ECN ma spread od 0 pipsow do kilkudziesieciu na danych nigdy nie wiadomo ile !!!Do tego prowizja wiec wychodzi nie duzo taniej.Mozemy sie zalozyc o skromne 1000 zl czy przyjmujesz zaklad?
Mogę przyjąć zakład, że u brokera ECN w ogólnym rozrachunku zapłace mniej kosztów niż u MM bo sam to sprawdziłem i sam handluje.
Mam prowizję rzędu 0,003% w jedną stronę co daje 0,006% w sumie, czyli ok 25 PLN dla lota + spread 0,1 - 0,3 = ok 35 PLN kosztu (wziąłem pod uwagę 0,3 pips spreadu, para EUR/USD).
Dla MM spreadu 2 pips = 20 USD dla lota = 70 PLN
Czyli realnie potrzebujesz stałego spreadu na poziomie 1 pipsa EUR/USD żeby mieć podobne warunki a nikt CI takiego nie da bo MM nie zarobi. Co więcej patrzymy tylko na EUR/USD, na którym gram sporadycznie bo wole pary z JPY na których te koszty u MM rosną jeszcze bardziej.
Przy danych typu ADP/draghi/FOMC rynek i tak powybija stopy które są blisko ceny w obydwie strony (w 8 na 10 przypadków) więc ECN może Ci rozszerzyć spread np o 3-4 pips a MM przeciągnie Ci zarówno bida jak i aska o te 4 pips czyli na jedno wyjdzie. Co wiecej u MM nie masz pewnosci czy jestes w książce A, B, C a może Z jak zarobieni, bo dana grupa traderów może dostawać zupełnie różne kwotowania i jest to zupelnie legalne i zgodne z umową. W ecn/stp ndd przynajmniej wszyscy dostaja to samo wiec szanse sa równiejsze. Jeżeli odpowiada Ci konflikt interesow i staly spread to spoko, wazne zeby zarabiac, jednak ja wole zarabiac tam gdzie jest taniej
Widze,ze kolega troche zcykorzyl. teraz zmienia zdanie i chce sie zakladac juz o cos innego.Nie wiem co wy macie do tych MM,bo ja dalem przyklad brokera STP z NDD z takimi warunkami a wy dalej o MM piszecie.Dalem przyklad brokera autorowi tematu ze stalym spreadem z troche wiekszym niz ECN {zalezy od strategii gry
] ale z jasnymi warunkami gry bez rozjazdu spreadu do tego z gwarantowanym stopem.Moze zanim cos napiszecie poczytajcie watek,w ktorym autor chce stalego spreadu na walucie EURUSD czyli jasnych reguł gry a nie promocji ECNow.
Chodzi o to, że "STP NDD" z takimi warunkami o którym piszesz to wilk w owczej skórze, czyli de facto MM.
Realizacja zleceń w modelu STP może być taka sama lub gorsza niż w ECN. Nie lepsza. Wynika to z samej struktury tego modelu.
A na pytanie autora już dawno padła odpowiedź z mojej strony i chyba dała mu do myślenia więc spokojnie
.
Realizacja zleceń w modelu STP może być taka sama lub gorsza niż w ECN. Nie lepsza. Wynika to z samej struktury tego modelu.
A na pytanie autora już dawno padła odpowiedź z mojej strony i chyba dała mu do myślenia więc spokojnie

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
-
- Pasjonat
Akurat pseudo ECN i ich realizacja zlecen przez platforme mt4 daje duzo do zyczenia.Akurat mam przetestowany jeden "ECN" z tych co promujesz skuszony niskimi warunkami handlu ,ktore okazaly sie zludne przez slaba realizacje zlecen czytaj poslizgi.Zawieszanie sie platformy na danych co dyskwalifikuje brokera,oczywiscie na demo wszystko bylo w porzadku.Wystarczy poczytac co sie dzieje z tymi Twoimi super szybkimi uczciwymi brokerami ECN ,ktorych promujesz z platforma mt4 na forum a kazdy wyrobi sobe zdanie.Lepszy dobry STP z jawnymi warunkami handlu(wrazie nie spelnienia regulaminu,zmieniam brokera opisuje sytuacje broker wtedy traci swoja renome)niz kiepski ECN,ktory wymiga sie z kazdej sytuacji gdyz ma taki regulamin,ktory oprocz niskego spreadu jako wabika( oczywiscie gdy na rynku nic sie nie dzieje)nie gwarantuje niczego.
Odnośnie tych "zwieszeń" brokera o którym piszesz, odniosłem się już w tamtym wątku. Poślizgi mogą Ci się zdarzyć nawet u dobrego STP, tymbardziej jeśli grasz na danych.
Myślę, że ta dyskusja prowadzi do nikąd, bo obaj wiemy 'swoje' i Ty nie przyjmujesz moich argumentów, a ja z Twoimi się zgodzić nie mogę
.
Szczęśliwego nowego
.
Myślę, że ta dyskusja prowadzi do nikąd, bo obaj wiemy 'swoje' i Ty nie przyjmujesz moich argumentów, a ja z Twoimi się zgodzić nie mogę

Szczęśliwego nowego

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu