Od 3000$ DEMO - Początki na Forex

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Mpapiez

Re: Od 3000$ DEMO - Początki na Forex

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Sterling pisze:Przerzuciłem się dzisiaj z demo Oandy na demo ICM, na którym to zamierzam też założyć wkrótce konto real.
Póki co dalsze doskonalenie systemu, własnych umiejętności i poznawanie nowych rynków - dzisiaj wybór padł na złoto i chyba będzie to jedna z moich najczęściej granych pozycji.
Na ropie BRENT sytuacja robi się w tym momencie niejasna, więc warto znać kilka rynków, zamiast dusić stale jeden i ten sam.
Mam problemy z dodaniem konta do MyFxBook, zwyczajnie nie działa mi przy demo ICM.
Postaram się jutro wrzucić nowego myfxbooka ;)
Pozdrawiam
Z własnego doświadczenia ci poradzę żebyś sobie wybrał jeden instrument.
Ja już chyba 3-ci rok wałkuje eur/usd i teraz chyba dopiero coś mi się udało opanować.
Oczywiście mówie tu a sytuacji jeżeli chcesz uprawiać day trading. W ten sposób się nauczysz czego o której godzinie się możesz spodziewać i jakie dane na co wpływają.

Powodzonka !

Awatar użytkownika
Sterling
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Sterling »

Mpapiez pisze: Z własnego doświadczenia ci poradzę żebyś sobie wybrał jeden instrument.
Ja już chyba 3-ci rok wałkuje eur/usd i teraz chyba dopiero coś mi się udało opanować.
Oczywiście mówie tu a sytuacji jeżeli chcesz uprawiać day trading. W ten sposób się nauczysz czego o której godzinie się możesz spodziewać i jakie dane na co wpływają.

Powodzonka !
Dzięki za sugestię. Faktycznie masz rację, przy czym ja ograniczyłbym się do 2 / maks. 3 instrumentów zamiast 1. Czasem po prostu nie ma czego łapać - wtedy warto imo przerzucić się na "swój drugi" instrument i tam szukać wyraźniejszych sygnałów.
Dodatkowo, pamiętajmy że jestem jeszcze początkującym - muszę przetestować kilka instrumentów i wybrać dla siebie najodpowiedniejszy.
Pozdrawiam serdecznie :)
Obrazek

jak_zyc
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jak_zyc »

Sterling speniał, nie ma podglądu... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Forex nie dla słabeuszy jest :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Wygranym nie jest ten, kto zgarnia pule najczęściej, wygrany to taki, kto zgarnia najwięcej pieniędzy!

Awatar użytkownika
Sterling
Stały bywalec
Stały bywalec

jak_zyc pisze:Sterling speniał, nie ma podglądu... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Forex nie dla słabeuszy jest :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Daj sobie na wstrzymanie łosiu. Zmieniłem konto demo na ICM, o czym wspomniałem wyżej i mam problemy z dodaniem rachunku ICM do myfxbook'a. Problem już im zgłosiłem, czekam na ewentualne rozwiązanie.
BTW. Na drugi raz proponuję dowalić jeszcze kilo więcej emotek, z pewnością doda ci to elokwencji.

Co do dziennika:
Dalej gram na złocie, mam nadzieję że wkrótce uda mi się dodać myfxbooka, więc zobaczycie jak się sprawy mają.
Pozdrawiam serdecznie
Obrazek

Awatar użytkownika
Sterling
Stały bywalec
Stały bywalec

Okej, jakby nie było użytkownik jak_zyc zmotywował mnie swoją prymitywną wypowiedzią i podłubałem w myfxbook. Okazało się, że błąd leżał po mojej stronie i oczywiście demo ICM działa z Myfxbook'iem.

Wszystkich zainteresowanych zapraszam do obserwacji:
http://www.myfxbook.com/members/RSterli ... mo/1105961

Widget z rachunkiem demo dodany też do sygnaturki.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do dyskusji ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Sterling
Stały bywalec
Stały bywalec

Na weekend zostały dwie otwarte pozycje po 0.1 lota na złotku.
Resztę pozamykałem ze stratą (stosunkowo niewielką do dzisiejszego wyniku) - wolałem nie ryzykować i trzymać się swoich zasad.
Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli to w przyszłym tygodniu czeka mnie przesiadka na konto real.
Od razu zaznaczam, iż może ono zostać dodane po jakimś czasie (albo i wcale), jako iż nie czerpię radości, ani satysfakcji z tak bardzo na tym forum popularnych przepychanek.
Pozdrawiam serdecznie! ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Sterling oczekujesz od nas uwag na temat twojej gry ale na pytanie o system jakim grasz nie odpowiadasz, nie wrzucasz screenow z trejdami. Piszesz o jakichs zasadach ale nie wiadomo do konca jakich?... :roll:
Opisz wszystko, wrzucaj screeny a bedzie o wiele lepiej i ciekawiej. :wink:
Pozdro.
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

ODPOWIEDZ