Jedziemy nisko ze złotówką. Już mi wybiło tego szorta z rysunku i się odwróciłem.melpomena pisze:EURPLN przy tegorocznym maxi ze stycznia - 1.2601, możliwa ew. odbitka i zjazd w dół do okolic 4.17-4.15.
DayTrading: Piątek 19.12.2014
- Kazimierz S
- Pasjonat
Re: DayTrading: Piątek 19.12.2014
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Miód kupuj tylko Polski.
bardzo słaba płynność
https://www.mql5.com/en/charts/2788666/ ... markets-as
https://www.mql5.com/en/charts/2788666/ ... markets-as
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
Kazimierz S pisze:Jedziemy nisko ze złotówką. Już mi wybiło tego szorta z rysunku i się odwróciłem.

bardzo długa stoimy w wąskim zakresie, to się musi skończyć ostrym wybiciem,
cały pic polega na tym, że pierwszy ruch wybijający może być fałszywką pod właściwy kierunek
cały pic polega na tym, że pierwszy ruch wybijający może być fałszywką pod właściwy kierunek
edek z perspektywy rsi multi time frame , czerwona krecha to weekly, reszta interwalow opisana w legendzie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To się nazywa korekta płaska w trendzie bocznym (tutaj w formie klina zniżkującego - Oscylacja gasnąca) i występuje na Edku bardzo często i jest to bardzo popularne i typowe. Nie widzę w tym nic dziwnego ani odbiegającego od normy a 70 % takich korekt kończy się ruchem zgodnie z trendem. Tym bardziej nie rozumiem w ogóle tych co grają L na ten moment - jest to w ogóle niczym nie uzasadnione.as28 pisze:bardzo długa stoimy w wąskim zakresie, to się musi skończyć ostrym wybiciem,
- Kazimierz S
- Pasjonat
Też podejrzewam, że do Sylwestra - na małej płynności - będzie głębokie wybicie: nowy low.as28 pisze:bardzo długa stoimy w wąskim zakresie, to się musi skończyć ostrym wybiciem,
Miód kupuj tylko Polski.
do sylwestra pięć razy w każdą stronęKazimierz S pisze:Też podejrzewam, że do Sylwestra - na małej płynności - będzie głębokie wybicie: nowy low.as28 pisze:bardzo długa stoimy w wąskim zakresie, to się musi skończyć ostrym wybiciem,

bo dopiero mnie oswieciło wczorajakukaracza pisze: 2 dni temu pisałeś że SP500 na 1888, dzis ze 2120.
Pewnie w ciagu 3 miesiecy będzie jedno i drugie.
Brac zawsze mozna w dowolnym momencie - wazne jest jak gruby ma sie portfel i kiedy sie odda.

po fakcie.
Jakbym sobie wczesniej wyrysował to teoretyczne fibo do 2120 (bo dało się!)
to bym przy 1968 na sp500 ładował L pod korek (odbicie od 50%).
A tak to doopa. A rozpęd jest taki, ze nie wiem czy w ogóle będzie jakaś cofka przed 2120

Potem raczej konsola nas czeka - tzw. bryndzlowanie. A potem.... albo dalej w górę albo ostro w dół

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
zreszta co do ed jeszcze.. dolar nie chce spadac bo to go tez trzyma http://www.marketwatch.com/investing/bond/10_year