DayTrading: Piątek 19.12.2014
- ZielonaMgielka
- Maniak
Re: DayTrading: Piątek 19.12.2014
Zwiastun nadchodzacych spadkow na EURGBP ?
https://www.tradingview.com/x/8pRCvKAk/
S&P wraca do wzrostow i moze ustabilizowac sie powyzej istotnej lini trendu. Wyglada na to ze warto szukac longow na pullbacku.
https://www.tradingview.com/x/13jqrHwF/
https://www.tradingview.com/x/8pRCvKAk/
S&P wraca do wzrostow i moze ustabilizowac sie powyzej istotnej lini trendu. Wyglada na to ze warto szukac longow na pullbacku.
https://www.tradingview.com/x/13jqrHwF/
Ostatnio zmieniony 19 gru 2014, 09:32 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 2 razy.
Myślę, że zostaniesz rozjechana bez mydła. Take a look as below:kk.dreamer pisze:hej, patrze jeszcze na toKusus pisze:AU H1
Dzisiaj powinno 0.8100 pyknąć bez problemów.
https://charts.mql5.com/6/536/audusd-m1 ... -banku.png,
wziełam L po 0,8166
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jakbym sie stosował do pierwszych 3 zasad to chyba bym w ogóle nie grał bo bym nie miał kiedy... wiesz studia itp a Forex jest dodatkiem w moim życiu. Nie mam czasu siedzenia jak tutaj niektórzy cały czas, takie osoby mogą sobie wybierać dni jak tak miałbym ciężkoKusus pisze:1. Nie graj w poniedziałkiAs7 pisze:Gram na tym forexie już 4 miesiące na prawdziwą kasę... I co już się poczuję się trochę pewniej i ze już wszystko jest po moich myślach dostaje w twarz...znów -30 w depo a już byłem nad kreską wystarczyło zyski zrealizować...
Co sp500 zrobiło ? :O cały trze dni czekam żeby złapać w jakimś dołku L a oni nowe maksima zrobili na pierdnięciu... Edek poszedł tam gdzie chciałem i stoi tam gdzie powinien ale oczywiście na fedzie wywalili mnie z SL który miałem ustawiony 300 pipsów wyżej...
wzieło mnie na żale... sorry
2. Nie graj w piątki
3. Nie graj w święta
4. Nie graj w czasie publikacji danych, przemówień itp
5. Nie graj w nocy albo zabezpieczaj pozycje na +
6. Po jakiejkolwiek pozycji 24 h przerwy od forexu - niezależnie czy zyskownej czy nie (trzeba uspokoić umysł i za każdym razem chłodno podchodzić do rynku)
Wiem, że to trudne ale uwierz mi, że wiem co mówię - autopsja.

-30% w depo po dwóch miesiącach walki o odrobienie strat boli xD haha czuje ze rok 2015 będzie mój. xD I będę wilkiem z wallstreet. hah... to był żart jakby ktoś miał wątpliwości

rok temu w Sweta EURUSD osiagnelo swoje MAKSY
przy 1,399 i zaczely sie juz spadki
3 opcje
z podwójnym dolkiem

3 opcje

z podwójnym dolkiem
Ostatnio zmieniony 19 gru 2014, 09:45 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.
- ZielonaMgielka
- Maniak
WyluzujAs7 pisze:Jakbym sie stosował do pierwszych 3 zasad to chyba bym w ogóle nie grał bo bym nie miał kiedy... wiesz studia itp a Forex jest dodatkiem w moim życiu. Nie mam czasu siedzenia jak tutaj niektórzy cały czas, takie osoby mogą sobie wybierać dni j

To nie wyscig , szkoly/pracy z daytradingiem nie pogodzisz. Po co sie meczyc i macic w glowie probujac robic 10 rzeczy na raz. Probowales skupic sie na wysokich interwalach i zerkac tylkko raz dziennie ?
Nie traktuj tego jak kasyna. Nie możesz grać na zasadzie... a straciłem 30 % to jutro wrzucę więcej to odrobię...As7 pisze:Jakbym sie stosował do pierwszych 3 zasad to chyba bym w ogóle nie grał bo bym nie miał kiedy... wiesz studia itp a Forex jest dodatkiem w moim życiu. Nie mam czasu siedzenia jak tutaj niektórzy cały czas, takie osoby mogą sobie wybierać dni jak tak miałbym ciężkoKusus pisze:1. Nie graj w poniedziałkiAs7 pisze:Gram na tym forexie już 4 miesiące na prawdziwą kasę... I co już się poczuję się trochę pewniej i ze już wszystko jest po moich myślach dostaje w twarz...znów -30 w depo a już byłem nad kreską wystarczyło zyski zrealizować...
Co sp500 zrobiło ? :O cały trze dni czekam żeby złapać w jakimś dołku L a oni nowe maksima zrobili na pierdnięciu... Edek poszedł tam gdzie chciałem i stoi tam gdzie powinien ale oczywiście na fedzie wywalili mnie z SL który miałem ustawiony 300 pipsów wyżej...
wzieło mnie na żale... sorry
2. Nie graj w piątki
3. Nie graj w święta
4. Nie graj w czasie publikacji danych, przemówień itp
5. Nie graj w nocy albo zabezpieczaj pozycje na +
6. Po jakiejkolwiek pozycji 24 h przerwy od forexu - niezależnie czy zyskownej czy nie (trzeba uspokoić umysł i za każdym razem chłodno podchodzić do rynku)
Wiem, że to trudne ale uwierz mi, że wiem co mówię - autopsja.ale zasada ostatnia faktycznie ok... A do 5 się stosuje zawsze bo już tez się kilka razy przejechałem.
-30% w depo po dwóch miesiącach walki o odrobienie strat boli xD haha czuje ze rok 2015 będzie mój. xD I będę wilkiem z wallstreet. hah... to był żart jakby ktoś miał wątpliwości
Zawsze podchodz do tego tak samo i na zasadzie zarabiania kasy, tak jakbys zapominal o stratach i zyskach i kazde twoje kolejne wejscie bylo pierwszym - chlodne, planowane, bez odrabiania itp.
EA H4 - potwierdzenie tego o czym mówiłem na AU ale bede szukal wejscia dopiero po niedzieli. Dziś jest piątek, spread to 10 pipsów a ruchy mogą być mizerne i nieopłacalne.
Sp500 szybko im poszlo bo... trend przyspiesza pod koniec.
Brac L w dowolnym momencie i tp 2110.
Ktos watpi w 2120?
Ktos watpi w 2120?

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
2 luka na DAx nie domknieta ale mysle ze ta bedzie http://stooq.pl/q/?s=^dax
Kusus. Twoje rady sa dobre.
Szkoda ze w rozmowie tak czasami innym dopiekasz
Szkoda ze w rozmowie tak czasami innym dopiekasz
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
to bierzhighend pisze:Sp500 szybko im poszlo bo... trend przyspiesza pod koniec.
Ktos watpi w 2120?
w dowolnym momencie a ja poczekam na cofke jak na DAx dzis z nad 9000
-- Dodano: pt 19-12-2014, 10:53 --
jedziemy na DAx domknac luke