Wuza Day trading vol.2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Day trading vol.2

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

chihuahua pisze:Mam wrażenie, że na tym forum nic tak nie mobilizuje ludzi do pisania jak straty na cudzych kontach i ogólne niepowodzenia.

Faktem jest jednak to, że niewidzialna ręka rynku ma jakiś spory interes w pchaniu/bronieniu wzrostów od jakiegoś czasu.
Tyle złych danych dla kabla, a na wykresie zacięta obrona. To samo zresztą np. na kangurze.

Twoje pierwsze zdanie obrazuje polskość ... jak jest ku.rwa zle to kazdy oj ty biedny biedny , jak idzie siedza cicho.. polskie piekielko ... rzeź

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Znaczy odpinać już w przeglądarce zakładkę z Myfxbookiem Wuzy, czy jeszcze coś się zmieni ?

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

JAREK67 pisze:Znaczy odpinać już w przeglądarce zakładkę z Myfxbookiem Wuzy, czy jeszcze coś się zmieni ?
Nie zmieni się nic, pozycje zostało zamknięte po 1,5732 i to, że to pewnie będzie high na najbliższy miesiąc nic nie zmieni.

Dla mnie to prawdopodobnie koniec etapu związanego z forexem, po raz kolejny zawiodło podejście, mm i przede wszystkim psychika. Nie jest to chyba warte wszystko takiego zaangażowania i stresu.

I to nie wina "złego rynku" czy brokera tylko moja wiem o tym a większość z Was ma rację w swoich uwagach, inną sprawą jest to, że większość nigdy też nic nie zarobiła na rynku.

jak_zyc
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jak_zyc »

Wuza pisze:Dla mnie to prawdopodobnie koniec etapu związanego z forexem, po raz kolejny zawiodło podejście, mm i przede wszystkim psychika. Nie jest to chyba warte wszystko takiego zaangażowania i stresu.
Kurcze, jeśli ktoś taki jak Wuza stwierdza, że nie warto marnować czasu na fx bo nie będzie z tego kapusty, a w dodatku czytałem gdzieś, że Szwajcar też pisał, że nie idzie zarobić przy obecnym rynku, a nie... nie... on nawet udowodnił na koncie, to ja nie wiem czy w ogóle się da zarobić na fx. Jeżeli nasi forumowi IDOLE wtopili, to kto z tego forum zarabia. Czy w ogóle ktokolwiek z Polski zarabia? Teraz śmiem wątpić.
Wuza pisze:I to nie wina "złego rynku" czy brokera tylko moja wiem o tym a większość z Was ma rację w swoich uwagach, inną sprawą jest to, że większość nigdy też nic nie zarobiła na rynku.
Jaka większość ja się pytam. Absolutnie praktycznie całość, bo wyłączyć można 1 czy 2 osoby. A może i tego nie.
Wygranym nie jest ten, kto zgarnia pule najczęściej, wygrany to taki, kto zgarnia najwięcej pieniędzy!

jak_zyc
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jak_zyc »

AT eurusd z blogu Wuzy. Kurs może pójść w górę lub w dół... 50/50. Weź i zarób na foreksie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wygranym nie jest ten, kto zgarnia pule najczęściej, wygrany to taki, kto zgarnia najwięcej pieniędzy!

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Wuza pisze:Dla mnie to prawdopodobnie koniec etapu związanego z forexem, po raz kolejny zawiodło podejście, mm i przede wszystkim psychika. Nie jest to chyba warte wszystko takiego zaangażowania i stresu.
No tego człowiek sie nie spodziewał

fxjk11
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxjk11 »

jak_zyc pisze:AT eurusd z blogu Wuzy. Kurs może pójść w górę lub w dół... 50/50. Weź i zarób na foreksie.

to może lepiej zamiast zgadywać spróbować opracować mechaniczny system który nie daje 50/50 ? tylko 90 ?
aby nie było że teoria to tak wygląda to samo euro u mnie - w transakcjach też , nie tylko na obrazku
i zasada jest czysto mechaniczna i nawet początkujący jak chce to zarobi
jedna transakcja dziennie średnio i wystarczy - dziś jeszcze euro nie dało sygnału więc spokojnie można pic kawę i czekać
i nie ma żadnej uznaniowości
trzeba pomyśleć i się da -
mimo że staram się nie brać udziału w dyskusjach to wklejam tylko jako przykład że nie warto się poddawać tylko pracować
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2014, 09:30 przez fxjk11, łącznie zmieniany 1 raz.

szaman1977
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szaman1977 »

da sie zarobic - jak najbardziej

ale to ma byc trading a nie hazard - ryzykujac (jak sam Wuza pisal na www) 1-2% pozbywasz sie emocji i Twoja gra wyglada jak automat. to jest prawdziwy trading

to ma byc rozsadny oczekiwany poziom zyskow w roku - a nie w tygodniu czy tez dniu

znam ludzi ktorzy tylko i wylacznie z tego zyja, ale oni potrafia czekac tydzien na odpowienie wejscie, handluja swingi minimum h4 i niestety ale ich konta sa sporo wieksze niz Wuzy

taki ktos zarobi 5% tygodniowo w 4 wejsciach i jest mega zadowolony

wsrod takich ludzi panuje motto "kazdy dzien jest dniem pracy, ale nie kazdy dzien jest dniem handlu"

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

szaman1977 pisze:da sie zarobic - jak najbardziej

ale to ma byc trading a nie hazard - ryzykujac (jak sam Wuza pisal na www) 1-2% pozbywasz sie emocji i Twoja gra wyglada jak automat. to jest prawdziwy trading

to ma byc rozsadny oczekiwany poziom zyskow w roku - a nie w tygodniu czy tez dniu

znam ludzi ktorzy tylko i wylacznie z tego zyja, ale oni potrafia czekac tydzien na odpowienie wejscie, handluja swingi minimum h4 i niestety ale ich konta sa sporo wieksze niz Wuzy

taki ktos zarobi 5% tygodniowo w 4 wejsciach i jest mega zadowolony

wsrod takich ludzi panuje motto "kazdy dzien jest dniem pracy, ale nie kazdy dzien jest dniem handlu"
Stąd moje słowa o tym, że w tym co piszecie jest masa racji ;)
Ja nie uważam, że na forexie nie da się zarobić... sam żyje i żyłem z rynku, natomiast ostatnie wpadki, nie trzymanie się zasad, wejścia na pałę i brak cierpliwości to dla mnie po prostu znak, że przyszło jakieś wypalanie i w taki sposób nie ma to sensu. Lepiej przelać pieniądze na jakiś cel dobroczynny niż na siłę próbować. Może to kwestia potrzebnej przerwy i przemyślenia pewnych spraw.

Natomiast dla mnie trading ( chociaż ciężko używać tego słowa wobec tego co ja ostatnio robiłem ) w tej chwili nie ma sensu po prostu, i nie mam tu na myśli warunków na rynku tylko mojego zachowania.
Prawda jest niestety taka, że patrząc na swoje wejścia z przed 2-3 lat to moje podejście w pewnym momencie k******* się pogubiło i zmieniło i tyle.

@ Jak_żyć

Strzel 2 piwka z zasiłku i ciesz się tym pięknym dla Ciebie dniem internetowy trollu ;)

Edycja Ink.

szaman1977
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szaman1977 »

mysle, ze zle robisz poddajac sie

popatrz co bylo zle i stosuj sie do tej jednej najwazniejszej reguly ze swojej www o ryzyku na trade.

ODPOWIEDZ