robot na demie a na realu

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
green7
Maniak
Maniak

Re: robot na demie a na realu

Nieprzeczytany post autor: green7 »

termometr123 pisze:nie wiem, pomysł wydawał się teoretycznie prosty.robot gra na h1 i otwiera zlecenia tylko o pełnych godzinach,więc załóżmy że co godzine o xx:59 czekałbym przed platformą i jeżeli wpada zlecenie na demie to od razu je kopiuję na real. załózmy że potrwa to minutę. ustawiam poziomy sl i tp takie jak robot i dziękuję. oczywiście mówimy czysto teoretycznie. dlaczego nie ma to sensu?
Wsio zależy od robota i tego co jest przyczyną problemów. Z reguły jest to np. datafeed (różnice kwotowań), poślizgi, itd.
Jak robot gra na H1 i ma duże SL/TP to rzeczywiście możesz próbować. Wtedy drobne różnice teoretycznie nie powinny mieć znaczenia. Teoretycznie bo praktycznie to już co innego - zwykle niestety wychodzi to słabiej niż się człowiek spodziewa :)
Green
Obrazek
Obrazek

termometr123
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: termometr123 »

no tak,zasada maksimum przeciwności,zazwyczaj wychodzi gorzej niż się człowiek spodziewa :) robot wydawał się świetny bo pomimo tego że tp był zazwyczaj dwa razy mniejszy niż sl to robot zrobił 400pipsów w miesiąc, na demie oczywiście.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Na demo niektóre moje EA tez zarabiają. Na real póki co tylko jeden ale to teżfaza ttestów. Może mu po prostu rynek sprzyja. I tez jest to iMA i stoch

-- Dodano: 18 gru 2014, 11:39 --

Na demo niektóre moje EA tez zarabiają. Na real póki co tylko jeden ale to teżfaza ttestów. Może mu po prostu rynek sprzyja. I tez jest to iMA i stoch

ODPOWIEDZ