O Jezu, tobie też tak źle idzie (jak Jarkowi na korelacjach), że się tak sępisz ?.Dadas pisze:A dasz stówkę?
Choćby za to, że go naprawiłem do MT4 Build 600 wzwyż?
Moja pierwsza krecha w MT4.
Re: Moja pierwsza krecha w MT4.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
My się z Dadasem dzielimy tym co od ciebie wyrwiemy. Nie ociągaj się więc bo muszę uzupełnić depozyt korelatora.drendriu pisze:O Jezu, tobie też tak źle idzie (jak Jarkowi na korelacjach), że się tak sępisz ?.Dadas pisze:A dasz stówkę?
Choćby za to, że go naprawiłem do MT4 Build 600 wzwyż?
Zaiste dziwna sytuacja nastąpiła. Dadas nie chce mi pomagać bo wymyślił, że jestem za głupi na to, żeby cokolwiek wymyślić, a Jarek dlatego, że nie trawi stylu w jakim się wypowiadam, jak również dlatego, że sam akurat dostaje po dupie i potrzebuje kasy na zasilenie swoich korelatorów, które w mojej ocenie (przez 7 lat zaimowania się tematami forexowymi pogrywałem również i tą techniką) są gównianym narzędziem do zarabiania, o czym wcześniej - choćby w tym wątku - już wspominałem.JAREK67 pisze:My się z Dadasem dzielimy tym co od ciebie wyrwiemy. Nie ociągaj się więc bo muszę uzupełnić depozyt korelatora.
Cóż mogę począć, usuwam się więc w dal i cierpliwie czekam dalej. Dadasie i Jarku67 nie idzicie tą drogą, drogą braku emaptii oraz pogardy dla osób słabiej od was kodujących ......
To ja ci powiem, z empatią, że tradowanie pod korelacje instrumentów jest tak samo dobre
jak tradowanie każdą inną metodą, którą człowiek wymyślił, i to bez konieczności programowania.
Trzeba jedynie się zdecydować, czy zajmujesz się analizą historyczną wykresu, czy tradowaniem.
Większość ludzi tkwi w wiecznej analizie i próbach przewidywania przyszłości.
Wykres powinien mieć co najwyżej 6 świec, i na ich podstawie (bardzo pomocny jest bilans wolumenów)
należy tradować z zachowaniem R/R i zarządzeniem ryzykiem.
Reszta wykresu to tylko niepotrzebne zawracanie głowy.
Gdybym miał możliwość tradowania którejkolwiek z fal trendu z przeszłości, to byłbym milionerem w kilka godzin,
a może nawet w kilka, kilkadziesiąt minut.
Możemy tradować jedynie to, czego nie wiemy i nigdy wiedzieć na pewno nie będziemy.
Dlatego potrzebujemy :
1. Wiedzieć w jakim kierunku będziemy tradować,
2. Znać poziom/cenę Stop Lossa,
3. Wiedzieć jak będziemy prowadzić pozycję i zarządzać ryzykiem.
Kto tego nie wie, nie będzie umiał tradować.
jak tradowanie każdą inną metodą, którą człowiek wymyślił, i to bez konieczności programowania.
Trzeba jedynie się zdecydować, czy zajmujesz się analizą historyczną wykresu, czy tradowaniem.
Większość ludzi tkwi w wiecznej analizie i próbach przewidywania przyszłości.
Wykres powinien mieć co najwyżej 6 świec, i na ich podstawie (bardzo pomocny jest bilans wolumenów)
Reszta wykresu to tylko niepotrzebne zawracanie głowy.
Gdybym miał możliwość tradowania którejkolwiek z fal trendu z przeszłości, to byłbym milionerem w kilka godzin,
a może nawet w kilka, kilkadziesiąt minut.
Możemy tradować jedynie to, czego nie wiemy i nigdy wiedzieć na pewno nie będziemy.
Dlatego potrzebujemy :
1. Wiedzieć w jakim kierunku będziemy tradować,
2. Znać poziom/cenę Stop Lossa,
3. Wiedzieć jak będziemy prowadzić pozycję i zarządzać ryzykiem.
Kto tego nie wie, nie będzie umiał tradować.
Idzie ku lepszemuDadas pisze: Wykres powinien mieć co najwyżej 6 świec, i na ich podstawie (bardzo pomocny jest bilans wolumenów)

P.S. Jeszcze tylko Dadas wrzuci tu tego "floata" po skompilowaniu to będziemy gadać dalej ....
IOW:
Co mi po tym: Jeżeli nie wiem tego:
Co mi po tym: Jeżeli nie wiem tego:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Piękny ten twój Half_Body_chartDadas pisze: Jeżeli nie wiem tego:

P.S. A tak na marginesie - przyglądając się ostatnio np. daxowi (na którym ty też siedzisz Dadas) chciałbym znać odpowiedź pytanie który swing zawiera więcej volumenu:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... f0807.html
Bez tego kur...a jeb...ego trywialnego sumatora, którego mi tak chol...ra żałujecie nigdy nie będę znał odpowiedzi na najważniejsze pytania....
P.S. żydy sobie nawzajem pomagają, chńczyki tak samo, a Polak Polakowi to zawsze wilkiem ...
Kochajmy się jak bracia, liczmy się jak Żydzi.drendriu pisze:Piękny ten twój Half_Body_chartDadas pisze: Jeżeli nie wiem tego:Dadas. Tym też mógłbyś się podzielić skurczybyku
.
P.S. A tak na marginesie - przyglądając się ostatnio np. daxowi (na którym ty też siedzisz Dadas) chciałbym znać odpowiedź pytanie który swing zawiera więcej volumenu:
Bez tego kur...a jeb...ego trywialnego sumatora, którego mi tak chol...ra żałujecie nigdy nie będę znał odpowiedzi na najważniejsze pytania....
P.S. żydy sobie nawzajem pomagają, chńczyki tak samo, a Polak Polakowi to zawsze wilkiem ...
Może płać za analizę na żądanie. Tak jak teraz zrobiłem dla ciebie. Proponuję 50 zł od obrazka.drendriu pisze:Piękny ten twój Half_Body_chartDadas pisze: Jeżeli nie wiem tego:Dadas. Tym też mógłbyś się podzielić skurczybyku
.