Moja pierwsza krecha w MT4.

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Re: Moja pierwsza krecha w MT4.

Nieprzeczytany post autor: drendriu »

Dadas pisze:A dasz stówkę?
Choćby za to, że go naprawiłem do MT4 Build 600 wzwyż?
O Jezu, tobie też tak źle idzie (jak Jarkowi na korelacjach), że się tak sępisz ?.

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

EURUSDM5.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

drendriu pisze:
Dadas pisze:A dasz stówkę?
Choćby za to, że go naprawiłem do MT4 Build 600 wzwyż?
O Jezu, tobie też tak źle idzie (jak Jarkowi na korelacjach), że się tak sępisz ?.
My się z Dadasem dzielimy tym co od ciebie wyrwiemy. Nie ociągaj się więc bo muszę uzupełnić depozyt korelatora.

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

JAREK67 pisze:My się z Dadasem dzielimy tym co od ciebie wyrwiemy. Nie ociągaj się więc bo muszę uzupełnić depozyt korelatora.
Zaiste dziwna sytuacja nastąpiła. Dadas nie chce mi pomagać bo wymyślił, że jestem za głupi na to, żeby cokolwiek wymyślić, a Jarek dlatego, że nie trawi stylu w jakim się wypowiadam, jak również dlatego, że sam akurat dostaje po dupie i potrzebuje kasy na zasilenie swoich korelatorów, które w mojej ocenie (przez 7 lat zaimowania się tematami forexowymi pogrywałem również i tą techniką) są gównianym narzędziem do zarabiania, o czym wcześniej - choćby w tym wątku - już wspominałem.

Cóż mogę począć, usuwam się więc w dal i cierpliwie czekam dalej. Dadasie i Jarku67 nie idzicie tą drogą, drogą braku emaptii oraz pogardy dla osób słabiej od was kodujących ......

Dadas

To ja ci powiem, z empatią, że tradowanie pod korelacje instrumentów jest tak samo dobre
jak tradowanie każdą inną metodą, którą człowiek wymyślił, i to bez konieczności programowania.
Trzeba jedynie się zdecydować, czy zajmujesz się analizą historyczną wykresu, czy tradowaniem.
Większość ludzi tkwi w wiecznej analizie i próbach przewidywania przyszłości.
Wykres powinien mieć co najwyżej 6 świec, i na ich podstawie (bardzo pomocny jest bilans wolumenów)
należy tradować z zachowaniem R/R i zarządzeniem ryzykiem.
Reszta wykresu to tylko niepotrzebne zawracanie głowy.
Gdybym miał możliwość tradowania którejkolwiek z fal trendu z przeszłości, to byłbym milionerem w kilka godzin,
a może nawet w kilka, kilkadziesiąt minut.
Możemy tradować jedynie to, czego nie wiemy i nigdy wiedzieć na pewno nie będziemy.
Dlatego potrzebujemy :
1. Wiedzieć w jakim kierunku będziemy tradować,
2. Znać poziom/cenę Stop Lossa,
3. Wiedzieć jak będziemy prowadzić pozycję i zarządzać ryzykiem.

Kto tego nie wie, nie będzie umiał tradować.

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Dadas pisze: Wykres powinien mieć co najwyżej 6 świec, i na ich podstawie (bardzo pomocny jest bilans wolumenów)
należy tradować z zachowaniem R/R i zarządzeniem ryzykiem.
Idzie ku lepszemu :). Bilans volumenów zaczyna być "bardzo pomocny" :).

P.S. Jeszcze tylko Dadas wrzuci tu tego "floata" po skompilowaniu to będziemy gadać dalej ....

Dadas

IOW:

Co mi po tym:
EURUSDM5_Float.png
Jeżeli nie wiem tego:
EURUSDM5_Dadas.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Dadas pisze: Jeżeli nie wiem tego:
EURUSDM5_Dadas.png
Piękny ten twój Half_Body_chart :) Dadas. Tym też mógłbyś się podzielić skurczybyku :).

P.S. A tak na marginesie - przyglądając się ostatnio np. daxowi (na którym ty też siedzisz Dadas) chciałbym znać odpowiedź pytanie który swing zawiera więcej volumenu:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... f0807.html

Bez tego kur...a jeb...ego trywialnego sumatora, którego mi tak chol...ra żałujecie nigdy nie będę znał odpowiedzi na najważniejsze pytania....

P.S. żydy sobie nawzajem pomagają, chńczyki tak samo, a Polak Polakowi to zawsze wilkiem ...

Dadas

drendriu pisze:
EURUSDM5_Dadas.png
Piękny ten twój Half_Body_chart :) Dadas. Tym też mógłbyś się podzielić skurczybyku :).

P.S. A tak na marginesie - przyglądając się ostatnio np. daxowi (na którym ty też siedzisz Dadas) chciałbym znać odpowiedź pytanie który swing zawiera więcej volumenu:

Bez tego kur...a jeb...ego trywialnego sumatora, którego mi tak chol...ra żałujecie nigdy nie będę znał odpowiedzi na najważniejsze pytania....

P.S. żydy sobie nawzajem pomagają, chńczyki tak samo, a Polak Polakowi to zawsze wilkiem ...
Kochajmy się jak bracia, liczmy się jak Żydzi.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

drendriu pisze:
EURUSDM5_Dadas.png

Może płać za analizę na żądanie. Tak jak teraz zrobiłem dla ciebie. Proponuję 50 zł od obrazka.
Obrazek

ODPOWIEDZ