Pseudo fundusz
-
- Stały bywalec
Pseudo fundusz
Witam. Pewna osoba chce zainwestować u mnie pieniądze, tzn. chce wpłacić mi na konto fx swoje pieniądze. I tu pojawia się problem bo nie wiem na jakie warunki przystać. Jaki procent do mnie a jaki do inwestora czy też stała opłata + jakiś %. Co o tym myślicie? Z góry dziękuję, pozdrawiam.
Re: Pseudo fundusz
m@rcin1508 pisze:Witam. Pewna osoba chce zainwestować u mnie pieniądze, tzn. chce wpłacić mi na konto fx swoje pieniądze. I tu pojawia się problem bo nie wiem na jakie warunki przystać. Jaki procent do mnie a jaki do inwestora czy też stała opłata + jakiś %. Co o tym myślicie? Z góry dziękuję, pozdrawiam.
proponuję tak podzielić :
1. z zysku 19% najpierw do skarbowego odłożyć na podatek
2. potem odłożyć na ewentualna karę z 5 milionów jak się uda tyle zapłacić
3.resztę co zostanie możecie dzielić po połowie lub 70/30
powinno być ok

-
- Stały bywalec
Na jaką karę?
- jasonbourne
- Pasjonat
Albo jakiś żart albo kolega chce zarządzać pieniędzmi innej osoby i nawet nie wie, że jest to nielegalne.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl
-
- Stały bywalec
Wiem że to nielegalne ale tu inwestor jest moim znajomym więc wiadomo o co chodzi. Tylko nie wiem jakie warunku zaproponować.
z zysku 19% najpierw do skarbowego odłożyć na podatekm@rcin1508 pisze:Wiem że to nielegalne ale tu inwestor jest moim znajomym więc wiadomo o co chodzi. Tylko nie wiem jakie warunku zaproponować.
resztę co zostanie dzielić po połowie
-
- Stały bywalec
Dzięki Jarek.
-
- Maniak
Lepiej pomyśl jak zabezpieczyc się na wypadek straty, teraz inwestor powie ze rozumie ryzyko ale jak stracicie dużo to powie, że myślał, że ryzyko będzie mniejsze i będzie żądał kasy. Wielcy tego rynku uczestniczyli w stratach klientów. Tylko banki u nas nie dzielą się zyskami ale ryzykiem juz nie tak.