DayTrading: Poniedziałek 01.12.2014
Re: DayTrading: Poniedziałek 01.12.2014
ejek
-- Dodano: 01 gru 2014, 14:36 --
h4 z szerszej perspektywy
-- Dodano: 01 gru 2014, 14:36 --
h4 z szerszej perspektywy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Złoto, srebro i platyna - L długoterminowe, szukam miejsca na wejscie. Wyczekam.
Podobnie ropa (ZIMA idzie, temu Putin się nie przejął).
Nie ma się co oszukiwać z ropą - aktualna cena to okazja po prostu. Wątpię żeby spadła na 40 USD/baryłka (poziom z 2008 roku) - liczy na to chyba zbyt wiele osób. Ponadto wystarczy jeden konflikt (państwo islamskie chociażby) z ktoryms z panstw wydobywczych i cena baryłki szybuje w górę (patrz historia - wklejałem niedawno
)
Szwajcaria w temacie złota NIC nie zmienia. Będą żałować tej decyzji za jakiś czas.
Wszelkie inne surowce (rolne) jak bawelna, pszenica, itp.... tez widze na L nadal
Ale tak naprawde i tak wszystko w rekach indeksu dolara - póki co to on rządzi FXem.
Podobnie ropa (ZIMA idzie, temu Putin się nie przejął).
Nie ma się co oszukiwać z ropą - aktualna cena to okazja po prostu. Wątpię żeby spadła na 40 USD/baryłka (poziom z 2008 roku) - liczy na to chyba zbyt wiele osób. Ponadto wystarczy jeden konflikt (państwo islamskie chociażby) z ktoryms z panstw wydobywczych i cena baryłki szybuje w górę (patrz historia - wklejałem niedawno

Szwajcaria w temacie złota NIC nie zmienia. Będą żałować tej decyzji za jakiś czas.
Wszelkie inne surowce (rolne) jak bawelna, pszenica, itp.... tez widze na L nadal

Ale tak naprawde i tak wszystko w rekach indeksu dolara - póki co to on rządzi FXem.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
-
- Gaduła
nastepny dolek na gold / silver - tam juz powinny zaczynac sie zakupy long term
oprocz silver najlepsze r/r ma natural gas
orientuje sie ktos moze, ktory z brokerow ma oferte na akcje NUGT i JNUG ?
oprocz silver najlepsze r/r ma natural gas
orientuje sie ktos moze, ktory z brokerow ma oferte na akcje NUGT i JNUG ?
Ostatnio zmieniony 01 gru 2014, 14:11 przez szaman1977, łącznie zmieniany 2 razy.
High, a czemu długoterminowo chcesz grać przeciwko trendowi na złocie? Póki co, trend chyba nie został zanegowany.
- atlanticos
- Maniak
na edku stawiałem nieśmiało na wzrosty w piątek ale zrobił 50 pipsów i dostał zatwardzenia, a poziomu 2530 który był i jest dla mnie kluczowy w kontekscie wiekszych wzrostów nie pokonał więc L w piątek zamknięte i wydaje sie że czeka nas szeroka konsola do czwartku bo ciężko przypuszczac żeby przed posiedzeniem ECB coś większego technicznie się zadziało na tej parze... tak więc małe S na oporach i L na wsparciach nie powinno krzywdy zrobic... chyba że wybijemy z potwierdzeniem 2400 lub 2530 - wtedy wiekszy ruch w kierunku wybicia możliwyas28 pisze:a jak widzisz edkia i ujka?atlanticos pisze:kabel h1
https://www.tradingview.com/x/d9zI8He8/
gold h4
https://www.tradingview.com/x/AhgKfmCN/
na ujku brak jak dla mnie sygnałów (ciekawycgh formacji pod kontynuacje trendu - pod pociąg nie wchodzę więc obecnie stoję z boku i czekam aż coś wyrysuje interesującego
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Bo swiat powoli wraca do zlota.
Rosja i chiny to wiedza.
Teraz Indie /news/
Prognozy morganow na gold.
Tylko szwajcarzy dali d.....
Bogaci (?) Posiadacze akcji byli na nie.
Poza tym dopoki cena zlota nie spadnie ponizej 300 za uncje to trend na zlocie jest caly czas wzrostowy
Rosja i chiny to wiedza.
Teraz Indie /news/
Prognozy morganow na gold.
Tylko szwajcarzy dali d.....

Bogaci (?) Posiadacze akcji byli na nie.
Poza tym dopoki cena zlota nie spadnie ponizej 300 za uncje to trend na zlocie jest caly czas wzrostowy

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
-
- Gaduła
to ja odpowiem moze bardziej technicznie - popatrz na korelacje silver / gold
a teraz pomysl ze cena nie moze spasc ponizej "0"
a teraz pomysl ze cena nie moze spasc ponizej "0"
Oj widzę, ze zmieniłeś zdanie.highend pisze:Bo swiat powoli wraca do zlota.
Rosja i chiny to wiedza

A pisałem w piątek, że tamten spadek mógł wliczać fiasko referendum i w poniedziałek będzie odbicie. Póki co tak jest.
- atlanticos
- Maniak
Mat2314 pisze:
A pisałem w piątek, że tamten spadek mógł wliczać fiasko referendum i w poniedziałek będzie odbicie. Póki co tak jest.
jak dla mnie to promocja dla spóźnialskich... powyżej 1205 zmienie zdanie...

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Być może.atlanticos pisze:Mat2314 pisze:
jak dla mnie to promocja dla spóźnialskich... powyżej 1205 zmienie zdanie...
Aczkolwiek odnosiłem się do perspektywy tego tygodnia, podchodząc sceptycznie do nagłego spadku od poniedziałku.
Fundamenty przemawiają za spadkiem golda (analogicznie z euro). Cóż, jak Draghi załaduje do pieca, to i edek i gold pofrunie w dół, ale póki co, to mamy "korektę". Chociaż podwójny szczyt powyżej 1180 zachęca do shorta.