Firmy bez licencji KNF
Działalność firm, które nie są objęte nadzorem KNF jest znacznie mniej przejrzysta. Komisja nie ma możliwości kontrolowania ich sytuacji finansowej, a tym samym poziomu bezpieczeństwa wpłaconych przez klientów oszczędności. Co więcej KNF nie może zastosować wobec takich instytucji żadnych działań czy sankcji, nawet w przypadku uzasadnionego podejrzenia nieprawidłowości.
Przede wszystkim jednak przekazanie środków takiej firmie, nawet jeśli nazywa ona swój produkt lokatą czy produktem lokacyjny, nie jest gwarantowane przez państwo. Tymczasem środki powierzone licencjonowanym bankom są objęte publicznym systemem gwarancji odzyskania wpłaconych środków nawet w przypadku upadłości firmy. Gwarancje takie daje Bankowy Fundusz Gwarancyjny (BFG). Natomiast licencjonowane firmy inwestycyjne objęte są obowiązkowym systemem rekompensat prowadzonym przez Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych (KDPW).
W przypadku upadłości licencjonowanej firmy, odpowiednio ze środków BGF lub KDPW, pokrywane są straty osób, które posiadały w tej instytucji lokatę lub inwestycję. Natomiast w sytuacji bankructwa firmy nie podsiadającej licencji KNF, klienci zdani są tylko na siebie.
Nie wczytywałem się w treść co chca stworzyć, być może się strzele i tak tylko wrzucę

Poza tym kto powiedział, że firma musi być w Polsce?
===edit=== poczytałem
I polecę nieco forexową cebula... Nie powierzyłbym Wam złamanego grosza ponieważ gdybyście tak umieli inwestować, nie potrzebowalibyście niczyjego wsparcia finansowego, tylko przyszlibyście z gotowym produktem, a jeśli je potrzebujecie, to o czym to świadczy?
Tym bardziej, że nie odkrywacie tu lekarstwa na raka, i nawet zlecenie tego firmie programistycznej nie kosztowało by milionów, ale kilkadziesiąt/kilkaset tysięcy już całkiem realne.... Komuś doradzać jak robić fortune nie mając nawet tego?
tak mi tylko przyszło do głowy- bez urazy