DayTrading: Czwartek 27.11.2014
Re: DayTrading: Czwartek 27.11.2014
o algorytmy ruszyly kabla do opor
a to co na kablu ?
indyk spadl komus na enter ?
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek 

Na złocie też szarpnęło i koniec. Giełda do 19.00?
wydobycie ropy cały rośnie ( Libia , Egipt itd ) a niski wzrost gospodarczy obniża zużycie , są też nowe złoża ale to mniej istotne . Na dodatek USA robią wszystko żeby dać w kość Rosji a Arabia Saudyjska im w tym pomagahighend pisze:Wszystko pięknie, ale jakoś nie wierzę, że nagle ropy jest za dużo.karnak pisze:Nawet, jak ropę będą za darmo dawali to i tak trzeba zapłacić ze 3 PLN akcyzy
Chyba jedynie dlatego, że USA mają łupki.
Wystarczy obejrzeć filmy dokumentalne i zobaczyc jak wyglądają miejsca, gdzie była gorączka ropy i zasób się wyczerpał.
Co więcej kiedy ostatnio podano, że odkryto nowe złoża ropy i w jakiej wysokosci?
Po drugie - popyt na ropę sie cały czas zwiększa, więc nie dziwi decyzja o nie zmniejszeniu wydobycia.
Wydobycie zatem takie same, popyt się zwiększa. Cena zatem wiecznie w dół nie będzie spadać.
A ilość ropy jest _wyczerpywalna_. Szukają jej tam gdzie nie powinni (ekologia - bieguny ziemi... itp).
Pytanie co zrobi Rosja. Putin jak by nie patrzeć to szczwany lis jest - więc tak łatwo się nie da. Strach się bać, a jutro piątek.rexex pisze: wydobycie ropy cały rośnie ( Libia , Egipt itd ) a niski wzrost gospodarczy obniża zużycie , są też nowe złoża ale to mniej istotne . Na dodatek USA robią wszystko żeby dać w kość Rosji a Arabia Saudyjska im w tym pomaga
btw. fut sp500 zaraz pójdzie na nowe maxy

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Tak swoją drogą myślicie, że będzie jeszcze szansa na S na ropie ? Myślę o dłuższym terminie by tak przytrzymać kilka dni tylko zastanawiam się jakie są szanse, że przez najbliższe dni ropa spadnie co najmniej o te 3-4$ od teraz ?
Ma ktoś jakąś koncepcje, bo teraz może być większa korekta i ceny pójdą trochę w górę.
Ma ktoś jakąś koncepcje, bo teraz może być większa korekta i ceny pójdą trochę w górę.
Let the pips flow 

Korekta będzie na pewno. Dziś po spotkaniu OPEC ropa spadła z 76.40 na 71 !
Ja uważam że USA dogadało się z OPEC żeby zbijać cenę, żeby Rosja jak najbardziej odczuła, a straty jakie OPEC miałby ponieść z racji niskich cen USA będzie pod biurkiem wyrównywać. Taka tam teoria spiskowa ale na pewno nie niemożliwa. Polecam przeczytać "Hitman ekonomista od brudnej roboty"
dokładniepedro pisze:
ja pamiętam 9 tysięcy za litr
dla mnie dobrze, że spada : ) wszyscy niech się cieszą, że tanio jest i jak się okazuje, będzie jeszcze taniej... niższe koszty, i większy popyt : )
tylko ... skąd teraz te wszystkie boj'e, fed'y, ebc'e cy boe'y wezmą inflację?!??... : )

Mamy jeszcze żywność ...... uzależnioną od warunków atmosferycznych
-- Dodano: 27 lis 2014, 21:35 --
a tu ciekawa sytuacja - szansa na dalsze L była, a teraz zgaduj zgadula - trójkątcrok. pisze:a to co na kablu ?
Świeczki dzienne wyglądają pro spadkowo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tym bardziej, że odbiliśmy się dziś od górnej LT (wczoraj wklejałam wykres).Bemowo1 pisze:a tu ciekawa sytuacja - szansa na dalsze L była, a teraz zgaduj zgadula - trójkąt
Świeczki dzienne wyglądają pro spadkowo