DayTrading: Poniedziałek 24.11.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 25 lis 2014, 00:00

Wzrost
17
47%
Bez zmian
6
17%
Spadek
13
36%

Liczba głosów: 36

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 24.11.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

rambo80 pisze:dobrze że nie szorciłem dt na dax bo bym miał po depo :P coraz bardziej mi wychodzi powstrzymywanie się od zajęcia pozycji w dobrej chwili aby nie tracić. Tak więc jest dobrze :lol: dzień bez wtopy dzień udany
jak bys bral jak pisalem po 820 to 50 ptk prawe do wyrwania sie pisalo na cofke

a S na SP500 dalej w grze

Awatar użytkownika
rambo80
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rambo80 »

Nowy123 pisze:
rambo80 pisze:dobrze że nie szorciłem dt na dax bo bym miał po depo :P coraz bardziej mi wychodzi powstrzymywanie się od zajęcia pozycji w dobrej chwili aby nie tracić. Tak więc jest dobrze :lol: dzień bez wtopy dzień udany
jak bys bral jak pisalem po 820 to 50 ptk prawe do wyrwania sie pisalo na cofke

a S na SP500 dalej w grze
wiem ale strach mnie ogarnął dlatego się czaiłem wyżej i przegapiłem

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

Dadas pisze:
molmomas pisze:
thias pisze:Jaką przyszłość przewidujecie na Euro/Usd ? Szczerze powiedziawszy myślałem , że dziś zobacze kreske w dół po przekroczeniu 1.24 :(
1.2860

potencjalne podwójne dno na d1 :568:
Może coś więcej na ten temat, bo takie stwierdzenie z palca wyssane to co ma być.
Dlaczego i kiedy?
Potencjalne
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Money flow.
"pips to the people"

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Zanosi sie wkrotce na kolejny test psychologicznej bariery 10000 na DAX. Przy aktualnej polityce ECB mozna spodziewac sie wybicia gora. Warto szukac longow na pullbackach w skali krotko/srednio-terminowej. Moje 2gr :)

https://www.tradingview.com/x/kJGqDssd/

MIMI
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MIMI »

ZielonaMgielka pisze:Zanosi sie wkrotce na kolejny test psychologicznej bariery 10000 na DAX. Przy aktualnej polityce ECB mozna spodziewac sie wybicia gora. Warto szukac longow na pullbackach w skali krotko/srednio-terminowej. Moje 2gr :)

https://www.tradingview.com/x/kJGqDssd/
Myślę, że w tym miesiącu będzie

ryfus133
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ryfus133 »

A rubel tak jak założyłem , tak dalej leci , tylko szczerze nie mam pojęcia do którego momentu i jak to wywnioskować (może ktoś byłby skłonny do pomocy) ponieważ jeszcze raczkuje w te bierki , ogólnie to moja pierwsza z lepszych "analiz"

Pozdrawiam makreli giełdowych ! :)

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

highend pisze:Tylko nie auto na wodór! To jest auto elektryczne, tylko zamiast akumulatorow ma ogniwa wodorowe.

Wady wodoru:

Prąd elektryczny wydaje się tańszym paliwem niż wodór.Żeby chociażby wytworzyć wodór z wody potrzebny jest prąd.

-produkcja wodoru wymaga wiele energii,
-wysokie koszty związane z budową sieci magazynowania, transportu oraz dystrybucji wodoru,
-wysokie koszty związane z produkcją i zastosowaniem wodoru oraz jego transportem i magazynowaniem,
-produkcji wodoru z kopalin towarzyszy wydzielanie się dużych ilości dwutlenku węgla.

"Dotychczasowe technologie otrzymywania tego pierwiastka opierają się głównie na procesach termiczno-chemicznych, dla których surowcem są paliwa nieodnawialne jak węgiel, ropa czy gaz" <-Czyli okazuje się to kiepska alternatywa dla ropy.

Wodór lansują po to by odwrócić uwagę od aut elektrycznych z akumulatorami (jak TESLA).
Czyli auto na wodor zuzywa 2x wiecej pradu (do produkcji wodoru prąd i potem zasila z wodoru prądem silnik elektryczny. Bez sensu)

btw. APPLE rosnie, masakra ;)
to co dla Ciebie jest bez sensu dla swiata staje sie nowym standardem poniewaz rzad japoni wspiera ten projekt i dofinansowuje kupno tego auta :)
nie chcesz trudno to nadal jedz swoim polonezem :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

czekamy na wybicie albo jedno albo drugie :)

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Belka: mocny złoty może zaszkodzić gospodarce :shock:

24.11.2014 (IAR) - Złoty może się umocnić w stosunku do euro, a to z kolei może zaszkodzić polskim biznesom. Takiego zdania jest prezes Narodowego Banku Polskiego Marek Belka, który udzielił wywiadu agencji Reuters.

Podczas konferencji w Wiedniu, profesor Marek Belka wyraził obawę, że złoty będzie zyskiwał na wartości wobec euro, co skomplikuje poprawę stanu gospodarki. A to może mieć wpływ na decyzje dotyczące polityki monetarnej - mówił prezes NBP.

Marek Belka podkreślił, że Rada Polityki Pieniężnej jest podzielona co do przyszłych posunięć: niektórzy członkowie chcą dalej obniżać stopy procentowe, inni nie chcą, a jeszcze inni wolą czekać. Zdaniem prezesa Belki, w centrum zainteresowania Rady jest deflacja, czyli spadające ceny. Takie zjawisko zwykle niepokoi ekonomistów, bo może być szkodliwe dla gospodarki. Ale według Marka Belki jeśli będą rosły płace, to deflacja powinna zniknąć na początku przyszłego roku.

http://stooq.pl/n/?f=929763

Dolar prawie po 3.40 zł, Euro po 4,20, a Belka gada mi o mocnym złotym :shock:
The only way is up

Zablokowany