DayTrading: Poniedziałek 24.11.2014
Re: DayTrading: Poniedziałek 24.11.2014
DAX wyszedł dołem z konsolidacji.
AUD i KIWI gra na spadek nawet podciaganie EUR USD i KABLA nie rusza AUD i NZD nech pukna w S 1 i dolna bande
-- Dodano: pn 24-11-2014, 18:23 --

-- Dodano: pn 24-11-2014, 18:25 --
jak przy 2067 70 na SP500
-- Dodano: pn 24-11-2014, 18:23 --
opor to raz dwa SP500 zjazd byl pewny o podbiciu jak pisalem t o DAX pociagna za soba i dla tego pisalem o S na dax na cofke znowu wchodzic 8920laranja pisze:DAX wyszedł dołem z konsolidacji.

-- Dodano: pn 24-11-2014, 18:25 --
jak przy 2067 70 na SP500
-
- Stały bywalec
Gram na kliencie jforex.Dadas pisze:Jeżeli grasz na MT4, to nic nie wskórasz.Damianssj661 pisze:Gram skalpem i wczoraj na 1.23681 otworzyłem shorta z TP 1.23638(4.3 pipsa). Cena zeszła nawet niżej a w logach pojawia się próba zamknięcia 4 razy z odmową przez intremediary bank. Pozycje zostawiłem i nie zmieniałem nic ale wrzuciłem trochę większego longa z TP 1.24150. Przed chwilą wyskoczył marigin cut(przez te niezamknietą Ske).
Napisałem już reklamacje do dukascopy. Czy ktoś z was miał podobną sytuację? Co się udało zrobić?
Dukascopy nie bierze odpowiedzialności za firmę trzecią dostarczającą bramkę do MT4.
Pozatym, zgodnie z przedmówcą.
Wiadomo, ze wrzucam zlecenia a nie z palucha i byłem pewien, że się zrealizuje. Gdy podszedłem do pc cena była już sporo wyższa więc nie zamykałem, żeby nie było, że coś mieszałem. Miałem jeszcze wolny kapitał więc otworzyłam longa bo uznałem, że przez noc domkną lukę więc odrobinkę większy niż wymagany hedge i tak stało z oczekiwaniem na odpowiedź(po pierwszą reklamację napisałem o 23:40 wczoraj w nocy z prośbą o zamknięcie).
Jakieś rady albo propozycje?
A któż mógłby ci coś doradzić?Damianssj661 pisze:Gram na kliencie jforex.Dadas pisze:Jeżeli grasz na MT4, to nic nie wskórasz.Damianssj661 pisze:Gram skalpem i wczoraj na 1.23681 otworzyłem shorta z TP 1.23638(4.3 pipsa). Cena zeszła nawet niżej a w logach pojawia się próba zamknięcia 4 razy z odmową przez intremediary bank. Pozycje zostawiłem i nie zmieniałem nic ale wrzuciłem trochę większego longa z TP 1.24150. Przed chwilą wyskoczył marigin cut(przez te niezamknietą Ske).
Napisałem już reklamacje do dukascopy. Czy ktoś z was miał podobną sytuację? Co się udało zrobić?
Dukascopy nie bierze odpowiedzialności za firmę trzecią dostarczającą bramkę do MT4.
Pozatym, zgodnie z przedmówcą.
Wiadomo, ze wrzucam zlecenia a nie z palucha i byłem pewien, że się zrealizuje. Gdy podszedłem do pc cena była już sporo wyższa więc nie zamykałem, żeby nie było, że coś mieszałem. Miałem jeszcze wolny kapitał więc otworzyłam longa bo uznałem, że przez noc domkną lukę więc odrobinkę większy niż wymagany hedge i tak stało z oczekiwaniem na odpowiedź(po pierwszą reklamację napisałem o 23:40 wczoraj w nocy z prośbą o zamknięcie).
Jakieś rady albo propozycje?
Podpisując umowę z brokerem podpisujesz się pod tym, że możesz stracić całe depo i nawet więcej.
Broker ci ewentualnie gwarantuje zwrot strat spowodowaych ewidentnie z jego winy.
Jeżeli twoja pozycja nie mogła być zamknięta z przyczyn płynności (dostawców płynności), to na takie ryzyko się zgodziłeś.
Niezależnie czy miałeś tego świadomość, czy nie.
To nie MT4 wrzuca informację o kursach, lecz dostawca płynności. MT4 u róznych broków może pokazywać inne kursy.Dadas pisze:Dukascopy nie bierze odpowiedzialności za firmę trzecią dostarczającą bramkę do MT4.
I nie byłabym taka pewna, czy Ducascopy nie odpowiada za swoich dostawców; a w każdym razie - radziłabym to dokładnie sprawdzić, gdyż zaprzecza to podstawowej zasadzie prawa zobowiązań.
Czytałem, i między innymi dlatego nie założyłem u nich konta.melpomena pisze:To nie MT4 wrzuca informację o kursach, lecz dostawca płynności. MT4 u róznych broków może pokazywać inne kursy.Dadas pisze:Dukascopy nie bierze odpowiedzialności za firmę trzecią dostarczającą bramkę do MT4.
I nie byłabym taka pewna, czy Ducascopy nie odpowiada za swoich dostawców; a w każdym razie - radziłabym to dokładnie sprawdzić, gdyż zaprzecza to podstawowej zasadzie prawa zobowiązań.
Oni nie wspierają MT4 i tylko piszą, że istnieje możliwość tradowania u nich na MT4 poprzez dostawcę bramki,
ale oni nie biorą odpowiedzialności.
ciekawostka z xtb
Popołudniowy komentarz walutowy – nowy rekord na USDJPY, słaby Australijczyk
Light
Paweł Kordala
Paweł Kordala
18:08, poniedziałek 24-11-2014
Dzisiejszy dzień przyniósł największą zmienność na parach walutowych rejonu Azji i Oceanii. Na parze USDJPY rynek osiągnął nowy tegoroczny szczyt, na AUDUSD powróciliśmy zaś do spadków i to pomimo świetnej sesji w Chinach.
Read more: http://xpuls.pl/popoludniowy-komentarz- ... z3K0i4l4pV
chłopaki nie zauważyli że było coś koło 119 na jenie
Popołudniowy komentarz walutowy – nowy rekord na USDJPY, słaby Australijczyk
Light
Paweł Kordala
Paweł Kordala
18:08, poniedziałek 24-11-2014
Dzisiejszy dzień przyniósł największą zmienność na parach walutowych rejonu Azji i Oceanii. Na parze USDJPY rynek osiągnął nowy tegoroczny szczyt, na AUDUSD powróciliśmy zaś do spadków i to pomimo świetnej sesji w Chinach.
Read more: http://xpuls.pl/popoludniowy-komentarz- ... z3K0i4l4pV
chłopaki nie zauważyli że było coś koło 119 na jenie
bedzie w tym roku rajd mikołaja na wig20 czy nie będzie bo coś mnie rozczarowali popołudniową zniżką....
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek 

Pytanie do osób które interesują się rynkiem ropy, czy w tym tygodniu widzicie przełamanie trendu spadkowego, przyznam że zielony jestem jeśli chodzi o towary.
- ZielonaMgielka
- Maniak
Mialem podobna sytuacje. Telefon do live supportu wystarcza.Dadas pisze:Czytałem, i między innymi dlatego nie założyłem u nich konta.melpomena pisze:To nie MT4 wrzuca informację o kursach, lecz dostawca płynności. MT4 u róznych broków może pokazywać inne kursy.Dadas pisze:Dukascopy nie bierze odpowiedzialności za firmę trzecią dostarczającą bramkę do MT4.
Oni nie wspierają MT4 i tylko piszą, że istnieje możliwość tradowania u nich na MT4 poprzez dostawcę bramki,
ale oni nie biorą odpowiedzialności.
Dukascopy ma jedna z najwiekszych baz dostawcow plynnosci i mowie tu o najwiekszych bankach inwestycyjnych.