Loose_wawa – DT Journal TF-M1, M5 Technika: PA (głównie)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Loose_wawa
Gaduła
Gaduła

Re: Loose_wawa – DT Journal TF-M1, M5 Technika: PA (głównie)

Nieprzeczytany post autor: Loose_wawa »

OPIS KOLEJNEJ TRANSAKCJI:
instrument: DAX, TF M1, kierunek: przeciw rynkowi
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Loose_wawa
Gaduła
Gaduła

Czołem!!!

Poniżej przedstawiam raport z dzisiejszego marnego dnia. W telegraficznym skrócie: dzień jest w nerkę na koncie real natomiast demo rewelka.
- real ok-20 pips
- demo ok +50

Wszystkie moje dzisiejsze transakcje opisane są na zdjęciach które załączam do tego posta.
Przyjemnej lektury:)

ewentualne komentarze i uwagi mile widziane
Ostatnio zmieniony 24 lis 2014, 19:13 przez Loose_wawa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Loose_wawa
Gaduła
Gaduła

i jeszcze jeden screen z konta demo

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

mnie dzis na FDAX tez nie szlo, same wtopy w tej konsoli okołopołudniowej, proboje ten instrument ugryzc na TF M10, to moje pierwsze zmagania z tym TFem i z indeksami. Chetnie przygladam sie Twojemu dziennikowi, powinienem tutaj czegos nauczyc sie.

Lexie9
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lexie9 »

Ja na M15 siedzę cały czas na DAX'ie, dla mnie dużo mniej szumu na tym interwale w porównaniu z niższymi, chociaż na M5 już jest bardzo dobra zmienność.

Awatar użytkownika
Loose_wawa
Gaduła
Gaduła

Puki co dzisiaj zawarłem 2 transakcje, saldo z obu wynosi 0 :)
Trochę jestem zmartwiony, że nie udało mi się podłączyć pod rajd ceny w kierunku 10 000 pt na DAX. Cena galopowała na tyle szybko, że nie nadążałem tego przetwarzać z perspektywy m1 :)

Zauważyłem , że sam sobie wewnętrznie zaprzeczałem... "cena?! tam tak szybko? nie możłiwe:) jest jakiś sygnał...ale nie.. chyba to nie to... czekamy na zaproszenie w postaci objęcia hossy i fibo50".

Co prawda takiego typowego objęcia [zgodne z moim SET UP-em] nie było ale były 2 miejsca w których cena dała znać, że lecimy UP. Wniosek jest taki że jeszcze nie do końca ufam metodzie i przez to dzieją się takie cyrki w mojej głowie. Wydaje ze wraz z kolejnymi zyskownymi transakcjami nabiorę pewności siebie.

Poniżej załączam screeny z moich transakcji oraz to jak można było rozgryźć wejście w long przed rajdem :)

Awatar użytkownika
Loose_wawa
Gaduła
Gaduła

Cześć i czołem!

Postanowiłem odkurzyć mojego starego Journal-a. Troszkę się podszkoliłem ostatnimi czasy. Po drodze wyczyściłem kilka konto demo :)

Do posta załączam zlecenia kilka transakcji wraz z opisem z dzisiejszego dnia. Postaram się w najbliższej przyszłości uaktualniać zlecenia dziennik tak aby coś się na nim działo. Chętnych zapraszam do dyskusji.

Pozdrawiam

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Hmmm, czyli głupi rynek nie che iść tam gdzie sobie wyobraziłeś??? skąd ja to znam?!!
Mam jedno pytanie, czy wielkość (przybliżenie wykresu) jakie widze na screenach jest tym z jakim pracujesz??
NA screenach widac zaledwie kilka godzin historii, nie widać więc ważniejszych poziomów wsparć i oporów, widać tylko lokalne...

Awatar użytkownika
Loose_wawa
Gaduła
Gaduła

Generalnie zrobiłem zbliżenie na wykres ceny aby było bardziej widać miejsca wejścia. Muszę jednak powiedzieć że nie patrze "tak bardzo" w przeszłość. w trakcie tradingu po prostu przełączam się na inne TF aby mieć pogląd.

Nie głupi rynek tylko głupi ja bo cena dawała sygnały które źle zinterpretowałem

Pozdrowienia

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Może tytułem eksperymentu sprawdź sobie czy zamiast przełączać TF nie lepiej widać ten sam okres czasu na tym samym TF tylko zoom out ... nie namawiam, mnie po prostu tak lepiej pasuje.... grasz na M5 a na H1 widzisz świece godzinne nie mając pojęcia jak się budowały ... no ale nie każdy musi lubieć to co ja lubię..
Pozdrawiam, sukcesów życzę..

ODPOWIEDZ