Czy ktoś z forumowiczów potrafi mi pomóc w stworzeniu prostej biblioteki dll ? Chciałbym się tego nauczyć.
Mam wiele wątpliwości w jaki sposób się do tego zabrać, rozumiem, że taka biblioteka koniecznie musi być stworzona w C++ ale czy mogę do tego wykorzystać każdą biblioteką dostępną dla tego języka (C++)? No i od czego należy zacząć ?
Jak stworzyć prostą bibliotekę dll ?
-
- Gaduła
Re: Jak stworzyć prostą bibliotekę dll ?
Witam 
Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dlaczego koniecznie musi być w C++? DLL'ki możesz tworzyć w różnych językach. Looknij np. na: http://www.youtube.com/watch?v=7UA1yGc458ggregorio99 pisze:Czy ktoś z forumowiczów potrafi mi pomóc w stworzeniu prostej biblioteki dll ? Chciałbym się tego nauczyć.
Mam wiele wątpliwości w jaki sposób się do tego zabrać, rozumiem, że taka biblioteka koniecznie musi być stworzona w C++ ale czy mogę do tego wykorzystać każdą biblioteką dostępną dla tego języka (C++)? No i od czego należy zacząć ?
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Od poszukania informacji w internecie i/lub bibliotece. Informacji o tym jest od groma.gregorio99 pisze:No i od czego należy zacząć ?
Zacząć to trzeba by od nauczenia się jakiegoś języka programowania (niekoniecznie c++) no i od zdobycia kompilatora - bez tego ciężko myśleć o tworzeniu dll'ek....
Zapewne biega Ci o taką dllkę co to z mqlem współpracuje. To zerknij sobie do katalogu terminala, potem katalog mql4\scripts\examples\dll Masz gotową dllkę - wystarczy skompilować.
Zapewne biega Ci o taką dllkę co to z mqlem współpracuje. To zerknij sobie do katalogu terminala, potem katalog mql4\scripts\examples\dll Masz gotową dllkę - wystarczy skompilować.