Forex a podatki..

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Eko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Eko »

Jacas pisze:Witam,

Mam konto w Stanach (Bank of America) i tak sie zastanawiam, czy jesli na nie przelewalbym kase od zagranicznego brokera, a nastepnie ta kase wyplacal z bankomatu w Polsce, to chyba US nie ma jak tego namierzyc? Bank of America ma jako eurpoejskiego partnera Deutsche Bank i wyplaty z bankomatow DB sa bezplatne.
Oczywiscie metoda dobra tylko do pewnego poziomu zarobkow z Forex...
No mam podobny dylemat tylko ja mam w United Kingdom konto. Sam będę próbował uniknąć płacenia podatku do Polski, chore mi się wydaje płacenie podatku do kraju w którym jestem 8 dni w roku ;/
Co do BoF uważam że nie wyśle do naszej skarbówki , bo niby po co to nie ich sprawa..... przynajmniej tak mi sie wydaje.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, następnie pokona doświadczeniem.

Awatar użytkownika
28fingers
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: 28fingers »

Widzieliście to:

http://podatki.wp.pl/kat,70314,wid,1025 ... omosc.html

??

Robi się ocraz ciekawiej....
Do not mix efforts with results !!!

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Co myślicie o tym zdaniu które w swojej ofercie przedstawia MIG investmenst:

"Wybierając nas, klienci korzystają również ze szwajcarskich przepisów w zakresie ochrony tajemnicy bankowej i mogą uniknąć płacenia podatków od zysków kapitałowych."
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Tig3r pisze:Co myślicie o tym zdaniu które w swojej ofercie przedstawia MIG investmenst:

"Wybierając nas, klienci korzystają również ze szwajcarskich przepisów w zakresie ochrony tajemnicy bankowej i mogą uniknąć płacenia podatków od zysków kapitałowych."
Witam.

Tig3r tajemnica szwajcarskich banków to rzecz święta i nawet Ziobro nie da rady nic z tamtąd wyciągnąć ale .......
Jak zarobisz ładną sumkę i przelejesz ją na konto w banku polskim to już podlegasz pod polskie prawo i płacić podatek i tak musisz bo jak nie to czeka Cię art. 20 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych ;)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Aroon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aroon »

MaRCHeW pisze:Jak zarobisz ładną sumkę i przelejesz ją na konto w banku polskim to już podlegasz pod polskie prawo
A jeśli sobie wypłacisz tę ładną sumkę wracając z wakacji przez Szwajcarię??

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Aroon pisze:A jeśli sobie wypłacisz tę ładną sumkę wracając z wakacji przez Szwajcarię??
To za każdym razem kiedy chcesz robić wypłatę masz zamiar jechać do Szwajcarii?

Aroon
Gaduła
Gaduła

Pablo90 pisze:To za każdym razem kiedy chcesz robić wypłatę masz zamiar jechać do Szwajcarii?
Wystarczy dwa razy w roku :D

Awatar użytkownika
hiptrip
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: hiptrip »

Aroon pisze:
Pablo90 pisze:To za każdym razem kiedy chcesz robić wypłatę masz zamiar jechać do Szwajcarii?
Wystarczy dwa razy w roku :D
Jak sobie kupisz coś większego to szanse, że skarbówka Cię znajdzie bardzo rosną i wtedy wtopa.
.. mam skłonności do przyjemności ..

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Aroon pisze: A jeśli sobie wypłacisz tę ładną sumkę wracając z wakacji przez Szwajcarię??
Witam.

Wiesz, można kombinować na różne sposoby ale zawsze miej na względzie, że jak już zarabiasz "dobre" pieniądze to trudno jest je ukryć. Zaczniesz je wydawać ..... ludzie będą widzieć, że masz nowy samochód, nowe ubrania, nowe panienki i co tam sobie można jeszcze wymarzyć i właśnie Ci ludzie zaczną o tym rozmawiać. Jedni będą Ci tylko z zazdrością "dupę robić" inni napiszą list do US lub UKS o treści "Uprzejmie donoszę .....", z podpisem na końcu "Życzliwy ;)"

Także można kombinować ale prędzej czy później ktoś się do Ciebie zgłosi, no chyba, że będziesz zarabiać dużo ale żyć jak mnich.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Aroon
Gaduła
Gaduła

MaRCHeW pisze:Wiesz, można kombinować na różne sposoby ale zawsze miej na względzie, że jak już zarabiasz "dobre" pieniądze to trudno jest je ukryć
Nawet uważam, ze jeśli się zarabia "dobre" pieniądze, to należy płacić podatki. Problem jest z rozliczaniem transakcji. Przeliczanie każdego zysku i każdej straty na złotówki i perspektywa rozmowy z urzędnikiem (który Ci nie pomoże, a zawsze będzie Cię miał za złodzieja) - zniechęca. Powinny być jasne przepisy - nikt by wtedy nie kombinował. No i oczywiście bez płacenie podatku do pewnej kwoty. No bo co zrobię, gdy np. zarobię w roku 50 dolarow? Robiąc przy okazji 1000 transakcji?

ODPOWIEDZ