DayTrading: Wtorek 18.11.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 lis 2014, 00:00

Wzrost
21
62%
Bez zmian
5
15%
Spadek
8
24%

Liczba głosów: 34

karnak
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 18.11.2014

Nieprzeczytany post autor: karnak »

freakout pisze:brać shorty i nie marudzić :d
Gdzie masz stopa dla tych szortów? :)

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

atlanticos pisze:ujek m15 - możliwa potencjalna formacja odwrócenia dla dzisiejszych wzrostów - w ciągu godziny powinno się coś bardziej wyjaśnic wg mnie

https://www.tradingview.com/x/XSuH07DI/
wlasnie mi sie cos ten wykres nie podobal i wyszedlem z tranzakcji, teraz juz wiem co :D RGR
Ja bylem w ejku ale tam tez jest ladny rgr ;)
Myśleć i działać jak Goldman !

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

pawel328ci pisze:
Nowy123 pisze:
pawel328ci pisze:hamburgery walą nowe szczyty dax szaleje normalnie urodzaj mnie dzis 4x z daxa wywaliło i konca nie widac tym bardziej ze sp moze dopiero zaczac ciągnąc

tak tak SP500 zaciacz ciagnac to musisz zapakowac LOngi teraz tylko :) :mrgreen: :lol:

-- Dodano: wt 18-11-2014, 18:05 --

a PEjsy zaraz pocisna EDKA nad 12550 tylko zaczna popuszczac SP500 z U J

w Longi nigdy na daxie sie nie bawie badzmy powazni dla Ciebie to tez chyba niezbyt dobre bo tnie S ki
Dax to ja preferuje pisz ze dobre beda leszpe znaczy shorty 9650 okolice :)

ale

SP500

moze to dzis lub jutro koncowka 2050 moze jakies drygnecie z jutra i zabek w dol sie szykuje

-- Dodano: wt 18-11-2014, 19:11 --
shogomad pisze:
Bemowo1 pisze:
ZielonaMgielka pisze:SPX500 wybija sie z tymczasowej konsolidacji.
Warto poczekac na powrot ceny do tej konsoli przed pakowaniem sie w krotka.
Aktualnie wykres nie pozostawia zludzen co do tego jaki sentyment panuje na gieldzie.

https://www.tradingview.com/x/fmQNz6d4/
i ważny poziom,
wcześniejsze poziomy działały, jednak chyba to mało

...włąściwie to powinniśmy sie martwić czy fedowi nie zabraknie papieru :569:

wystarcz yzobaczyc co sie dzialo na poprzenich konsolach co sie odbywalo poznej :) gdy marne volumeny byly wraz z takimi wyskokami :) moze tam jeszcze z 5 ptk dziubna wyzej ale short tez czeka na razie dwa zebrane 2042 46 50 czeka jeszcze
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pawebr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pawebr »

zarzuciłem shorta na SP500 mam nadzieję że się spełni :)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

http://www.zerohedge.com/news/2014-11-1 ... 050-target

co sie dzialo po

-- Dodano: wt 18-11-2014, 19:20 --
pawebr pisze:zarzuciłem shorta na SP500 mam nadzieję że się spełni :)

moze sie spelni dzis a moze jutro jeszcze trzeba sie lizyc ze moze jakis skok wyzej zrobia wiec Sl na serce slabe i depo blisko sl a tak to 2 shorciak wziete czekam na nastepne

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

Kod: Zaznacz cały

zerohedge pisał o tym juz od dawien dawna, o manipulacji, o tajemniczych zgonach bankierów, itp.. zastanawia mnie czemu sip uwaza ze wszystko co sie kreci wokół zh to oszołomy?
Odpowiedz
Odpowiedzi

SiP13 listopada 2014 23:10:00 CET

Ja mam zasadniczy problem z ZH - nie znam bardziej krętackiego, pełnego oszustw portalu finansowego,tak dużego i tak pozycjonującego się na jedynych sprawiedliwych jak właśnie ZH.

ZH jest mistrzem manipulacji. Przykładowo dzisiaj jest o spadkach na popyt na złocie?

Gold Demand in China Slumps 37% Amid Drive to Root Out Graft
    Gold demand in China shrank for a third quarter as slumping prices failed to boost the purchases of bars, coins and jewelry in the world’s biggest user and officials pressed on with a nationwide anti-graft campaign.

Buying by Asia’s largest economy tumbled 37 percent to 182.7 metric tons in the three months to September from the same period in 2013 as last year’s price-driven surge in demand wasn’t repeated, the World Gold Council said in a report today. India was the only Asian economy tracked by the producer-funded group that bought more bullion than China as usage across the biggest consuming region contracted 15 percent to 473.4 tons.
    https://www.bloomberg.com/news/2014-11-13/gold-demand-in-china-slumps-37-amid-campaign-to-root-out-graft.html

Czy Ty widziałeś z tym jedynkę u nich dzisiaj? Ten portal jest żenujący i tylko tyle. ZERO tak naprawdę rzetelności - ZERO.

W sprawie manipulacji to jest inna para kaloszy. Nie znam dużego portalu gdzie o tym nie wspomniano.
http://stojeipatrze.blogspot.com/2014/1 ... z+bloga%29

jeden z poczytnych blogerów o zeroporażkahedge :wink:
w komentarzach na dole
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

karnak pisze:
freakout pisze:brać shorty i nie marudzić :d
Gdzie masz stopa dla tych szortów? :)
jak jest okazja to skubię po te 20pkt, ale nie walczę z trendem - longi też idą w ruch :) niemniej jednak screen który wrzuciłem wyraźnie pokazuje że to już są szczyty - wielkiego wystrzału do góry być nie powinno, widać że niektórzy realizują już zyski z pozycji długich i lada moment to runie :) cierpliwości ;)

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

Na indeksach to się nie znam, ale czy ten zapowiadany spadek na sp500 to raczej nie hurraoptymizm? Przecież ten indeks od lat ciągle rośnie, wydaje się, że najlepiej zasadzić tu l i poczekać z parę tygodni/miesięcy i liczyć zyski. Gospodarka amerykańska się rozwija i raczej nie widać by miała popaść w trwałą stagnację, co pociągnęłoby za sobą spadki indeksów.

A jakby co, qe4 w pogotowiu :D

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

xpulsy tłumaczą brak reakcji na $ na inflację:

Teoretycznie to bardzo dobre dane dla dolara, ale na rynku nie widać reakcji. Dlaczego? Wyższy bazowy PPI to efekt… niższych cen paliw!
Tak, wynika to z kalkulacji indeksu – niższe ceny surowca i opóźniony efekt na stacjach przekładają się na przejściowo duży wzrost marży, a kalkulacja indeksu to uwzględnia…
Zawiłe, ale tak to wygląda, także wyższy PPI dziś nie oznacza wyższego CPI w czwartek.
Read more: http://xpuls.pl/dlaczego-dolar-nie-reag ... z3JRcFVNpX

crok.
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: crok. »

mogly by pejsate zaczac handlowac na swojej sesji bo teraz to walki na ez i skosnych sesji robia a u siebie plaza
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

Zablokowany