DayTrading: Piątek 14.11.2014
Re: DayTrading: Piątek 14.11.2014
gpb/jpy to bym sie z s wstrzymal , setup raczej czysty na L
https://charts.mql5.com/6/238/gbpjpy-d1 ... ets-as.png
https://charts.mql5.com/6/238/gbpjpy-d1 ... ets-as.png
Shooting Star.Venomouss pisze:Panowie spece od świec japońskich zagadka: co to za świeca na indexie dolara daily i co może zwiastować? (ostatnia dzienna)pytam poważnie, bo mi to wygląda na począttek korekty na dolarze (zamknięcie poniżej fib 61.8 , oraz pod weekly, daily pivotem na h4 ) ...
Zdecydowanie sygnał potencjalnej zmiany kierunku.
Także patrząc na cały układ od ostatniej trendowej Up (7 świec).
-- Dodano: ndz 16-11-2014, 17:26 --
Przestań szukać Ameryki, bo tysiące, a może nawet setki tysięcy ludzi to przed nami robiło.highend pisze:acha, wrzucam jeszcze przyklad z jakiejś strony o świecach. tu jest przykład spadającej gwiazdy, ale mnie chodziło o to co zaznaczyłem czerwonym znaczkiem - występowanie obok siebie młotka i wisielca(?)
po których nastąpił wzrost...
tak deczko analogicznie jak na GOLD tygodniowym te dwie świece. W ogóle cały ten wykres kabla M15 wygląda jak Gold tygodniowy![]()
Co prawda na gold ten młotek jest wyraźniejszy niż we wklejonym tu przykładzie kabla.... no ale chodzi o tą samą zasadę.
-- Dodano: 16 lis 2014, 15:44 --
to co - złoto target 1600 ?czy może brzmi to zbyt nieprawdopodobnie i wszystkim sie wydaje, że leci na 1000?
albo i na 850?
)
A może jakieś fundamenty do złota i srebra hmmm?
Te układy nic nie znaczą, o ile cena nie potwierdzi kierunku.
-- Dodano: ndz 16-11-2014, 17:31 --
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
no przestrzeń jest ładna na korketkę na dolarze , także ciekawie będzie..
Dadas, ale jeśli spadająca gwiazda na dolarze to złoto i edek UP 

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Pisałem dzisiaj, jeżeli złoto się nie oprze na obecnym poziomie, to do 1230 nie ma przeszkód.highend pisze:Dadas, ale jeśli spadająca gwiazda na dolarze to złoto i edek UP
Edek też się nie zatrzymał jeszcze.
na jenie od kilku tygodni po otwarciu rynku są korekty 30-60 pipek do rana , także kupuje koszyk jena (chf, eur, aud ) i zobaczę co lepiej zatrybi (o ile zatrybi 

-
- Pasjonat
Tania ropa PKB Japończyków w górę. Prosta zależnośćgrzelulukas pisze:0:50 Poniedziałek dane PKB z Japonii, prognozy wydają się optymistyczne biorąc pod uwagę poprzedni dane. Pytanie na ile już to rynek zdyskontował.
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
Tomaszu 196407Tomasz196407 pisze:
Krzysiu89
układ falowy który nam zaproponował kolega Bemowo zakłada równośc trzech fal 1,3, i 5,
natomiast czesto tak jest ze zasieg ostatniej 5 fali jest uzalezniony od róznych czynników,
i bywa ze ta 5 jest krótsza co zasugerowałem
ale w tej konfiguracji fala 5 może być dłuższą falą od 1 = 3
i może się zakończyć np TUK'iem
A pikanterii dodaje fakt, że wyszliśmy górą z klina (po wcześniejszym fałszywym wyjściu dołem z trójkąta)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Panowie, planuję rozszerzyć zakres inwestycyjny o Golda, WIG20 i SP500. Mógłbym prosić o sugestie co do tego, co ma wpływ na wzrosty/spadki? Na co zwracać uwagę przy podejmowaniu decyzji?
W temacie surowców/indeksów jestem zielony, więc póki co interesuje mnie wyłącznie zbieranie wiedzy i analizy zachowania wykresów.
W temacie surowców/indeksów jestem zielony, więc póki co interesuje mnie wyłącznie zbieranie wiedzy i analizy zachowania wykresów.
Ad. 1. Popyt i podaż.Mat2314 pisze: 1. Mógłbym prosić o sugestie co do tego, co ma wpływ na wzrosty/spadki?
2. Na co zwracać uwagę przy podejmowaniu decyzji?
Ad. 2. Na wykres, jego dynamikę i trend. Na SL i RR.