Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
-
- Stały bywalec
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
http://www.admiralmarkets.pl/start-trad ... =3&lang=pl.
Z tego wynika że w admiralu na hedge potrzebujesz 50% zabepieczenia. A
http://www.ironfx.com/pl/trading-products/forex W iron fx powinno być to możliwe pod warunkiem że wolny margin>100%
Z tego wynika że w admiralu na hedge potrzebujesz 50% zabepieczenia. A
http://www.ironfx.com/pl/trading-products/forex W iron fx powinno być to możliwe pod warunkiem że wolny margin>100%
"Nie pocę się codziennie przez trzy godziny tylko po to, aby dowiedzieć się, jak to jest się pocić" - Michael Jordan
Re: Odp: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Fo
Ok, faktycznie to jest we właściwościach instrumentu, ale czy takie zlecenie trzeba jakoś specjalnie otwierać, czy też broker 'widzi' że to zlecenie hedge?Pierz Andrzej pisze:zależy od brokera sprawdź we właściwościach symbolu czy potrzebuje zabezpieczenie na przeciwstawne zlecenieBaton pisze: No właśnie chyba nie, bo ani w Ironie, ani w Admiralu tak nie działa... Jak są wolne środki blisko 0 i próbuję otworzyć przeciwną pozycję to dostaję komunikat że nie ma kasy...
ile wynosi margin hedge
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
Otwierasz normalnie , zlecenie jest na serwerze mt4 wiec otwieranie przeciwstawnej pozycji jest traktowane jako pozycja hedge .
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Witam, jestem początkującym więc proszę o wyrozumiałość.
W piątek na koniec sesji poniosło mnie z shortami na edku(przesadziłem na maxa).
Załączam screena z sytuacji jaka została na weekend.
Zdaje sobie sprawę z tego, że zrobiłem fatalny ruch i co do tego nie ma wątpliwości.
Nie chodzi mi tutaj o komentowanie zagrania bo każdy widzi, że było fatalne pod każdym względem(moment wejścia w rynek, wielkość pozycji, ilość).
Ciekawi mnie natomiast jak ktoś pro zachowałby się w takiej sytuacji.
Proszę o sugestie jak reagować w pierwszych minutach po starcie giełdy tak żeby nie zaliczyć mc. W obecnej sytuacji poziom zabezpieczenia jest mniejszy jak 50% w najwyższym ostatnio wybitym punkcie.
Część zamknąć część zostawić i poczekać aż cena spadnie? W które miejsce poprzesuwać tp? Zamknąć wszystko od razu i cieszyć się z pozostałych 800pln na koncie?
Jaka jest szansa że rynek otworzy się z luką? Od czego zależy czy luka będzie do dołu czy w górę?
Pozdrawiam
W piątek na koniec sesji poniosło mnie z shortami na edku(przesadziłem na maxa).
Załączam screena z sytuacji jaka została na weekend.
Zdaje sobie sprawę z tego, że zrobiłem fatalny ruch i co do tego nie ma wątpliwości.
Nie chodzi mi tutaj o komentowanie zagrania bo każdy widzi, że było fatalne pod każdym względem(moment wejścia w rynek, wielkość pozycji, ilość).
Ciekawi mnie natomiast jak ktoś pro zachowałby się w takiej sytuacji.
Proszę o sugestie jak reagować w pierwszych minutach po starcie giełdy tak żeby nie zaliczyć mc. W obecnej sytuacji poziom zabezpieczenia jest mniejszy jak 50% w najwyższym ostatnio wybitym punkcie.
Część zamknąć część zostawić i poczekać aż cena spadnie? W które miejsce poprzesuwać tp? Zamknąć wszystko od razu i cieszyć się z pozostałych 800pln na koncie?
Jaka jest szansa że rynek otworzy się z luką? Od czego zależy czy luka będzie do dołu czy w górę?
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
High Leverage Overtrading 

Pro zapewne ustaliłby SL, a już na pewno zarządzałby ryzykiem, a nie tylko przejmował się potencjalnym zyskiem/TP, miałby plan działania PRZED otwarciem tych wszystkich pozycji i nie uśredniałby kursu wejścia w dół.
Szansa na otwarcie z luką to 50% - albo się z nią otworzy, albo nie
. Nikt tego do końca nie wie. Szanse rosną jeśłi np. w weekend wydarzy się coś ważnego i nieprzewidywalnego lub jest spotkanie np. grupy G7, która ma rozmawiać o kluczowych dla głównych gospodarek świata rzeczach.
Od czego zależy czy będzie w górę czy w dół? Od tego czy przewagę będą miały zlecenia kupna czy też sprzedaży
.
Szansa na otwarcie z luką to 50% - albo się z nią otworzy, albo nie

Od czego zależy czy będzie w górę czy w dół? Od tego czy przewagę będą miały zlecenia kupna czy też sprzedaży

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Witam, czy jeśli ustawie trailing stop to czy muszę ustawiać też sl?
tralling stop to sl
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne
SL sam się ustawi kiedy TS zostanie aktywowany ale do tego czasu nie musisz ustawiać oddzielnie SLa.jordan pisze:Witam, czy jeśli ustawie trailing stop to czy muszę ustawiać też sl?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
SL sam się ustawi kiedy TS zostanie aktywowany
raczej na wspak , ts jest sl kroczacym po utawieniu sl , w programie mt4 jeeli o nim rozmowa
raczej na wspak , ts jest sl kroczacym po utawieniu sl , w programie mt4 jeeli o nim rozmowa
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne
No nie. Wystarczy, że ustawisz TS żeby ustawił się SL po aktywacji TS. Nie trzeba osobno ustawiać SL, a o to zapewne pytał kolega.mac pisze:SL sam się ustawi kiedy TS zostanie aktywowany
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu