Broker z niską dźwignią, ECN
Broker z niską dźwignią, ECN
Praktyka pokazała, że dźwignia 1:100 jest trochę za wysoka, zbyt nerwy mnie zjadają i handel przestaje się kupy trzymać, tj po prostu nie trzymam strategii.
Co prawda udało się straty nadrobić szczęśliwie (tydzień banków centralnych), ale z tego co widzę, idzie jak po grudzie - brak pewności.
Poleciłby zatem ktoś brokera ECN (przyzwyczajony jestem, ale mogę rozważyć zmianę) z niską dźwignią 1:10 - 1:20, wskazane też niskie prowizje.
Co prawda udało się straty nadrobić szczęśliwie (tydzień banków centralnych), ale z tego co widzę, idzie jak po grudzie - brak pewności.
Poleciłby zatem ktoś brokera ECN (przyzwyczajony jestem, ale mogę rozważyć zmianę) z niską dźwignią 1:10 - 1:20, wskazane też niskie prowizje.
Re: Broker z niską dźwignią, ECN
brokera szukaj zeby mial niskie spready, brak poslizgow itp a wykorzystanie dzwigni to sam kontroluj.
Polecam : http://www.forexcity.pl/blog/48-icmarkets
Polecam : http://www.forexcity.pl/blog/48-icmarkets
Myśleć i działać jak Goldman !
W IC Markets ECN są dostępne następujące dźwignie:Mat2314 pisze:Praktyka pokazała, że dźwignia 1:100 jest trochę za wysoka, zbyt nerwy mnie zjadają i handel przestaje się kupy trzymać, tj po prostu nie trzymam strategii.
- 1:500
- 1:400
- 1:300
- 1:200
- 1:100
- 1:50
- 1:25
- 1:1
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.
Jak mogę u brokera wybrać konto z dźwignia 1;100 , 1: 200, 1: 500 - co proponujecie. Dodam że konto NDD bez prowizji i kwota na koncie 3000,00 PLN. Wysoka dźwignia to mały depozyt więcej można pozycji otworzyć ... ale też więcej ( chyba za pips) i łatwo przegiąć..... tak to jest ??
Pograj lepiej na demo jeszcze 

Demo to mało daje. Nie ma problemu emocji, więc warunki się różnią diametralnie pod kątem psychiki. Podobnie zdaje się, że na demach nie ma opóźnień w zawieraniu transakcji.psV pisze:Pograj lepiej na demo jeszcze
W oparciu o moje doświadczenia lepiej się uczyć na realnym koncie, tylko ułamkowymi lotami z niską dźwignią. I w miarę zyskiwania pewności siebie, zwiększać stawki/dźwignię. To drugie bardzo powoli.
Najpierw zrozum co to jest maksymalna dostępna dźwignia...
A co mam niby tu zrozumieć? Filozofii nie ma żadnej. Zwykly mnoznik.Robczan pisze:Najpierw zrozum co to jest maksymalna dostępna dźwignia...
Kto ci broni na koncie z maksymalną dźwignią 1:100 handlować wykorzystując dźwignie 1:20?
Cóż.Thor89 pisze:Kto ci broni na koncie z maksymalną dźwignią 1:100 handlować wykorzystując dźwignie 1:20?
W Aliorze jest tylko 1:100.
Juz sytuacja zrozumiała?