Posłużę sie przykładem z dziś kontrakty obrót w tys 105,65 forex volumen 13864. A teraz jak powinienem na to patrzeć ?Akhh pisze:hank4 pisze:Akhh pisze:
Tak.Jaka wartość kontaktów jest handlowana dziennie na GPW i ilu lotom to odpowiada na FX. Wtedy zobaczysz czy coś z tego może być.
Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
Co było pierwsze? EDEK czy FOREX?
Forex, bo EDEK to EUR/USD, a EUR weszło do obrotu w 2002 r. - całkiem logiczne
. Zresztą nie wiem czy da się ustalić jakąkolwiek przybliżoną datę "otwarcia" FX
. To bardziej mechanizm powstały samoistnie niż coś stworzonego w danym dniu
.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Pytanie odnośnie hedgingu. Załóżmy że dany broker go dopuszcza i nie pobiera dodatkowego depozytu, tak? Jak to wygląda w praktyce. Mam powiedzmy otwartego 1 lota (long) na gbp/jpy (przy dźwigni 1:100) blokowane jest około 4000pln. Wpłacam 5000pln. Wolne środki powiedzmy że 0 (pozycja traci 1000pln), to mogę otworzyć lota na short? Dane przykładowe, proszę nie komentować 

Jeśli dźwignia Ci pozwala to tak.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Ale co to znaczy? Wolne środki to powiedzmy 50pln, ale pod tego 1 lota (long gbp/jpy) zablokowane jest ok 4000pln to mogę otworzyć 1 lota short czy nie?Akhh pisze:Jeśli dźwignia Ci pozwala to tak.
-
- Stały bywalec
Re: Odp: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Fo
TakBaton pisze:Ale co to znaczy? Wolne środki to powiedzmy 50pln, ale pod tego 1 lota (long gbp/jpy) zablokowane jest ok 4000pln to mogę otworzyć 1 lota short czy nie?Akhh pisze:Jeśli dźwignia Ci pozwala to tak.
"Nie pocę się codziennie przez trzy godziny tylko po to, aby dowiedzieć się, jak to jest się pocić" - Michael Jordan
No właśnie chyba nie, bo ani w Ironie, ani w Admiralu tak nie działa... Jak są wolne środki blisko 0 i próbuję otworzyć przeciwną pozycję to dostaję komunikat że nie ma kasy...przemek211 pisze:TakBaton pisze:Ale co to znaczy? Wolne środki to powiedzmy 50pln, ale pod tego 1 lota (long gbp/jpy) zablokowane jest ok 4000pln to mogę otworzyć 1 lota short czy nie?Akhh pisze:Jeśli dźwignia Ci pozwala to tak.
Czy moze mi ktoś wytłumaczyć skąd wzioł sie kontrakt terminowy na waluty dokładnie chodzi mi o ten FCHFN13. Wszystko z niego rozumie o prócz tego ze terminem wykonania jest 2013 a mamy 2014 i on jest nadal notowany. Co mam przez to rozumieć?
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
zależy od brokera sprawdź we właściwościach symbolu czy potrzebuje zabezpieczenie na przeciwstawne zlecenieBaton pisze: No właśnie chyba nie, bo ani w Ironie, ani w Admiralu tak nie działa... Jak są wolne środki blisko 0 i próbuję otworzyć przeciwną pozycję to dostaję komunikat że nie ma kasy...
ile wynosi margin hedge
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE