Interactivebrokers

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
13
45%
Poza paroma minusami są ok
3
10%
Przeciętny
5
17%
Mają wiele wad
2
7%
Stanowczo odradzam
6
21%

Liczba głosów: 29

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Serdeczne dzięki o to nam chodziło.Pytanie czy ja Cebie dobrze rozumiem np. w dzień kupuje np.10 000000 to gdy zostawiam zlecenie na noc to muszę im dostarczyć fizycznie te 10 000000 ?,trochę to porąbane.Co do szybkości zlecenia to tak jak pisałem wcześniej chodziło moim znajomyn o coś takiego jak jest w MBT ekstremalnych sytuacjach jeden kolega położył nacisk w navigatorze na cenę i miał zrealizowane zlecenie w 30%,a drugi na spred i miał zrealizowane w trakcie poślizgu ok.70%.Różnica istotna. jeżeli twiedzisz że to co napisałeś rozwiązuje problem to świetnie.Pozdrawiamy.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kovis »

Tak dobrze rozumiesz -Musisz fizycznie dostarczyć gotówke.

Jeden miał 30% 2gi miał 70% :
Pamiętajcie też, że nawet duża płynność musi uwzględnić zlecenia oczekujące, które są realizowane szybciej niż te, które chcesz wrzucić z palca bo cena Ci odpowiada w danym momencie.
Czas to ważny element - jeśli grasz pod dane. Przy niskiej płynności zaraz przed danymi lub zaraz po.

Nie powinno być problemu ze zleceniami jedynie musicie na dane uważać.

zz
Maniak
Maniak

Kovis jeszcze jedno ważne pytanie.Czy z Twojego doświadczenia na IB jak często się zdarzają ataki dużych instytucji finansowych np. w nocy na nasze stop lass odbiegających od cen z rynku międzybankowego,powtarzam odbiegających cenowo od międzybaku,oraz jak duże są to odchylenia 20-50-100 pip?,jeżeli tak się dzieje to jest to istotny problem inwestycyjny.I Jeżeli nie można z tym walczyć to może wykorzystać np.stosując arbitraż na międzybanku?.Pozdrawiamy.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Osobiście nie widziałem nigdy odchylenia większego niż kilka pip (1/2) między brokerami. (*mm nie traktuje jako brokera).
Niewiem jak to w nocy wyglada ponieważ nie trejduje nocą.
Ponad 5pip to moim zdaniem ewenement niespotykany na rynkach obecnie.

p.s
nie pisze o danych -bo tam różnice wychodzą raczej z opóźnień niektórych brokerów.

zz
Maniak
Maniak

Dziękujemy serdecznie.Jeszcze 2 ważne pytania.Czy zlecenie MTL market to limit to to jest to co pisałeś wcześnie tz.market oczekujący?>2 pytanie odnośnie marketu oczekującego,czy można to samo z zleceniem LIMIT robić tz. np.w buttonie spred 1pip i zlecenie LIMIT aby weszło ciut szybciej.czy to tak samo zadziała?.Przepraszamy za tak szczegółłowe pytania,czasami na FX to może oznaczać-być albo nie być,zresztą wiesz to lepiej ode mnie.Pozdrawiamy.

Dodano po 1 godzinach 18 minutach:

Ps.pogubiłem się , czy tem market oczekujący to MTL czy jest to STPLMT .

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

W buttonie masz różne opcje wejścia w pozycje:

Break_Skalp :

STP_MKT = market oczekujący.
STP_LMTCHASE = wejście z ustalonym maksymalnym "dopuszczalnym" spredem - Driff Open <>TriggerOpen możesz ustawić od - 3 do +3 np. tak jak oczekujesz.
Minus oznacza że po dojściu do ceny będziesz czekał na szpilke np. 3pipsy (lub 1,5pipsa - zależy jak ustawiłeś "Strategy TickValue") w doł.

Jeśli grasz na dane i chcesz bawić się w łapanie mocnych ruchów to pomyśl, o aktywowaniu okienka
Cancel, if price hit = ustaw sobie tutaj np. 7pipsów - pomoże Ci to zaoszczędzić nerwów jeśli spred skoczy do 4pipsów i cena przekoczy poziom wejścia.
Wejścia po określonym czasie też zaoszczędzają problemów ze szpilkami.
Na dane :
Cancel, if no Open "3seconds"

Ciężko opisywać całego buttona...
ale jest to zabawka godna uwagi.

Pozdrawiam.

zz
Maniak
Maniak

Serdeczne dzięki.Wiesz czasami gram pod rynek azjatycki a z płynnością może być różnie pytanie czy można to samo z zleceniem LIMIT robić tz. np.w buttonie spred 1pip i zlecenie LIMIT aby weszło ciut szybcieji całość albo jak najwięcej się zrealizowało.Pozdrawiamy.

Dodano po 7 minutach:

Ps. a może wystarczy w takiej sytuacji ustawić market oczekujący i będzie to samo co limit? Chodzi mi konkretnie o to że np. zlecenie się zrealizowało np.30-50% rynek uciekł,potem się cofną i aby zrealizowało się całe lub jak najwięcej na powrotnym ruchu.Pozdrawiam.

zz
Maniak
Maniak

Pytanie do Nievinnego ile pipsów od rynkuna IB można stawiać zlecenia obronne ?.Ostatnio SAXO 20 pip horror.

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

0,5pipa na głównych , 1pip na resztę.

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Po prostu pomieszały się 2 wątki. Trudno, dlatego zachęcamy do wypowiadania się na temat, ale że nikt nie słucha.

Dopiero teraz zauważyłem, że ktoś tu coś pisze, wszak ponad 100 postów dziennie do przejrzenia to niemało. Sprostowałbym wcześniej.

Co mi się podoba w IB, to to, że otwieram pozycję, zamykam platformę i sobie żyje normalnie. Od czasu do czasu demko na MT4 przeglądam w celu analizy. Nie muszę sprawdzać co z pozycją, bo wiem, że wszystko będzie ok.

Nie podoba mi się jednak ich mobile version.
Trade what you see, NOT what you hear or think

ODPOWIEDZ