pytanie odnośnie szkolenia

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Stachukot
Uczestnik
Uczestnik

pytanie odnośnie szkolenia

Nieprzeczytany post autor: Stachukot »

Witam! Jestem początkującym w tematyce rynku Forex. Zaproponowano mi pracę jako retail day trader. Warunkiem pracy jest ukończone szkolenia z egzaminem, na które muszę wpłacić kaucję w wysokości 700zł, która przepada mi w razie niezdania egzaminu. Szkolenie trwa dwa tygodnie, trzeci tydzień to egzamin.
Egzamin polega na 5 dniach pracy na koncie demonstracyjnym o depozycie 10tyś dolarów, w trakcie której muszę mieć co najmniej 20 pozycji otwartych, z których stosunek transakcji zyskownych do stratnych musi wynosić 70/30 %. Dodatkowe wymogi to ustawienie T/P na minimum 50 pipsów a S/L na max 50 p.
W związku z tym mam pytanie, czy osoba która posiada jedynie niewielką wiedzę zdobytą na samodzielnym ćwiczeniu na koncie demonstracyjnym jest w stanie po tym szkoleniu zdać taki egzamin, czy w ogóle takie wymagania są do zrealizowania?

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Re: pytanie odnośnie szkolenia

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

Jaki masz miec stosunek zyskownych do stratnych ? 70% zyskownych a 30% stratne ?
Myśleć i działać jak Goldman !

Stachukot
Uczestnik
Uczestnik

Tak, na 10 muszę mieć 7 zyskownych, 3 stratne

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Życzę powodzenia. Po 8 miesiącach patrzenia na wykresy mam skuteczność 50% ale przy moim braku cięcia strat i za dużymi wymaganiami wobec TP nie daje mi to plus na rachunku.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

To śmierdzi jakimś przekrętem, albo chcą sobie za darmo znaleźć osoby, które będą rzeczywiście bardzo dobre.

Natomiast raczej po 2 tygodniach jeśli uda Ci się ta sztuka, to będzie bardziej przypadek. Tym bardziej, że bardzo wielu profesjonalnych traderów z wysokiej półki ma skuteczność właśnie w okolicach 50% i niżej. Nadrabiają dobrym stosunkiem zysku do ryzyka.

A tutaj chcą i dobre R:R i dobrą skuteczność.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Akhh pisze:To śmierdzi jakimś przekrętem....
masz nosa :wink:
od razu widać, że z tą ofertą jest nie halo :shock:

profit point= teletrade

OSTRZEGAM :!: linki poniżej to obowiązkowa lektura

http://forex-nawigator.biz/forum/teletr ... 21160.html

http://forex-nawigator.biz/forum/praca- ... de#p633815

http://forex-nawigator.biz/forum/firma- ... =teletrade
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Aroon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aroon »

Stachukot pisze:Witam! Jestem początkującym w tematyce rynku Forex. Zaproponowano mi pracę jako retail day trader. Warunkiem pracy jest ukończone szkolenia z egzaminem, na które muszę wpłacić kaucję w wysokości 700zł, która przepada mi w razie niezdania egzaminu. Szkolenie trwa dwa tygodnie, trzeci tydzień to egzamin.
Egzamin polega na 5 dniach pracy na koncie demonstracyjnym o depozycie 10tyś dolarów, w trakcie której muszę mieć co najmniej 20 pozycji otwartych, z których stosunek transakcji zyskownych do stratnych musi wynosić 70/30 %. Dodatkowe wymogi to ustawienie T/P na minimum 50 pipsów a S/L na max 50 p.
W związku z tym mam pytanie, czy osoba która posiada jedynie niewielką wiedzę zdobytą na samodzielnym ćwiczeniu na koncie demonstracyjnym jest w stanie po tym szkoleniu zdać taki egzamin, czy w ogóle takie wymagania są do zrealizowania?
He he, nieźle - czego to ludzie nie wymyślą, żeby innych oskubać:-) Znajdą 10-ciu frajerów X 700 zł = 7000 zł w ciągu 2 tygodni. Do tego poważne miny, garnitury, fachowy język, komputery itp.
Rozbój w biały dzień.
Ręce opadają :(

Stachukot
Uczestnik
Uczestnik

Tak czułem, że to 70/30 to nie do zrealizowania, ale dziękuję za odpowiedzi.
A ofertę podejrzanych panów sobie odpuszczę :)

ODPOWIEDZ