DayTrading: Poniedziałek 03.11.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 lis 2014, 00:00

Wzrost
12
36%
Bez zmian
6
18%
Spadek
15
45%

Liczba głosów: 33

Dadas

Re: DayTrading: Poniedziałek 03.11.2014

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

Mpapiez pisze:Jakieś mam dziwne wrażenie że ten edek pójdzie jutro górą.
Skubany nie chce spadać, ale z durgiej strony każda podbitka jest przez kogoś spychana spowrotem.

Takiego cyrku już dawno nie widziałem :P.
Łoj, jakież jeszcze cuda-niewida zobaczymy?!
EUR/USD 1/1 - tylko nie wiem jak szybko.
Chyba tak ze 2 lata wystarczą?
Toby się z terminem "kompaktowego" reaktora fuzyjnego nawet zgadzało.
Coś było, że do 2017-tego mieli skończyć ten projekt.
Ostatnio zmieniony 03 lis 2014, 22:30 przez Dadas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

U mnie ropa na Lukoilu 4,79 zł za litr. Dawno nie pamiętam takich cen. Gospodarki powinny się ruszyć dzięki taniej ropie.
The only way is up

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

LCO (brent) przebiła dwa wsparcia, przed nami ostatnie wsparcie w okolicach 83:
lco.png
Nie wiem tylko, czy dalsze spadki nie będą hamowane przez drugą z róp ;), która jest w okolicach minimów 2011/2012.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Dadas

melpomena pisze:LCO (brent) przebiła dwa wsparcia, przed nami ostatnie wsparcie w okolicach 83:
lco.png
Nie wiem tylko, czy dalsze spadki nie będą hamowane przez drugą z róp ;), która jest w okolicach minimów 2011/2012.
BRENTWeekly.png
Ktoś wrzucał wywiad z bloomberga, chyba, gdzie gościu mówił, że Brent do 75 ma spaść.

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Dadas pisze:Ktoś wrzucał wywiad z bloomberga, chyba, gdzie gościu mówił, że Brent do 75 ma spaść.
Szejki zmniejszyły dziś cenę dostaw ropy do USA w grudniu, stąd ten zjazd. Zobaczymy, co będzie z ceną po grudniu (to tak fundamentalnie, bo technicznie mamy miejsce do spadków).
Na x Pulsie czytałam notkę zdziwienia, że USDCAD nie zareagował na obniżkę cen ropy, bo podobno Kanada może to odczuć jako pierwsza. Jeśli to prawda, to może skutkiem dalszych obniżek cen ropy będzie kontynuacja wzrostów na tej parze? :roll:

Dadas

melpomena pisze:
Dadas pisze:Ktoś wrzucał wywiad z bloomberga, chyba, gdzie gościu mówił, że Brent do 75 ma spaść.
Szejki zmniejszyły dziś cenę dostaw ropy do USA w grudniu, stąd ten zjazd. Zobaczymy, co będzie z ceną po grudniu (to tak fundamentalnie, bo technicznie mamy miejsce do spadków).
Na x Pulsie czytałam notkę zdziwienia, że USDCAD nie zareagował na obniżkę cen ropy, bo podobno Kanada może to odczuć jako pierwsza. Jeśli to prawda, to może skutkiem dalszych obniżek cen ropy będzie kontynuacja wzrostów na tej parze? :roll:
A co mają robić te "biedne" Szejki, skoro nie ma popytu na ropę?
Jeżeli podaż jest większa niż popyt, muszą dać niższą cenę, żeby nabywcy może kupili, bo tanio.

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Dadas pisze:A co mają robić te "biedne" Szejki, skoro nie ma popytu na ropę?
Jeżeli podaż jest większa niż popyt, muszą dać niższą cenę, żeby nabywcy może kupili, bo tanio.
To fakt - ropa w Stanach płynie z łupków, to i zapotrzebowanie na import się zmniejsza.
Jeszcze geneza opinii o dalszych spadkach złota (do okolic 1050, wykres W1)
XAUUSDWeekly.png

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

W sumie wszystko na dziś dzień pzremawia za dalszymi spadkami na ropie:

1. Rosnące wydobycie w USA ( od poczatku sierpnia wzrost o 300 tys baryłek dziennie )
2. Wieksza podaż OPEC
3. Popyt w krajach rozwiniętych mniejszy o 8 mln baryłek dziennie w porównaniu z 2005
4. Popyt w samych USA mniejszy o 2mln baryłek dziennie względem 2008
5. Rosja oparła swój budzet na założeniu że bryłka bedzie po 117 $ a wiadomo ,ze reszta świata chce przykręcić śrubę Rosji - ta zachodnia reszta
6. Udział pozyskiwanej energi z OZE ( wiatraki etc ) stale jest zwiększany w UE
7. Lokheed kończy prace nad reaktorem fuzyjnym - 2 lata to wcale nie śmieszny termin biorąc pod uwage że to małę i tanie urządzenie w porównaniu do dotychczasowych kombajnów w stylu TOKAMAK'a

...czy ktoś ma jakieś argumenty za wzrostem ceny ropy ?

-- Dodano: 04 lis 2014, 00:11 --
Dadas pisze:
melpomena pisze:
A co mają robić te "biedne" Szejki, skoro nie ma popytu na ropę?

USA produkują już więcej ropy niż Arabia saudyjska i Rosja razem wzięte. Praktycznie o około 1 milion baryłek wiecej. Mozna by w sumie patrzeć na zachowanie kursów np Exxona i skorelowac ( zakłądając ,ze dokręcanie śruby Rosji nie godzi w krajowych wydobywców za bardzo..wiadomo lobbying w stanach to 2ga władza )

Szukam teraz jakichś danych na temat jak długo USA jest w stanie pchać na rynek 11 Milionów baryłek dziennie.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

odbicie lustrzane

Zablokowany