DayTrading: Poniedziałek 03.11.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 lis 2014, 00:00

Wzrost
12
36%
Bez zmian
6
18%
Spadek
15
45%

Liczba głosów: 33

hhhllllh
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 03.11.2014

Nieprzeczytany post autor: hhhllllh »

10 pipsow po takiej konsoli to wcale nie dol i wcale nie wybicie dalej moga szukac plynnosci na cos konkretnego. panowie to tylko 1/10 sredniej dziennej to tak naprawde nic nie znaczy z czego 50% ten sily skonsumowali w pierwsze 5 min.
ale dobra 10 min minelo i poszlo dolem wiec sie mylilem, chodz ta godzine dalej widze zamknieta wyzej jak nizej.

ale jak to medrcy powiadali trend is your firned.
Ostatnio zmieniony 03 lis 2014, 16:15 przez hhhllllh, łącznie zmieniany 1 raz.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Mat2314 pisze:Dobre dane dla USD, niby petardy poszły, ale, w zasadzie pary które obecnie obserwuję (edek, kangur, ujek) mają problem by trwale przebić okolice poziomów sprzed danych. Może to się zmieni w nadchodzących kwadransach/godzinach, ale jeśli się nie mylę, to dla mnie to znak, iż jesteśmy blisko wykupienia dolara i bez dalszych solidnych impulsów o znaczące wzrosty ciężko. A zarazem, warto chyba czatować na dane, ktore moga być złe dla USD, niewykluczone, iż rynek przereaguje i zrobi nadmierną, krótkotrwałą korektę.
Ok, ale dziś już dla edka nic nie ma.
Na moje 1.2400 nastepna stacja :).

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

edek m15 - widziałbym go tak - pewniejszy bede powyzej różowej linii

https://www.tradingview.com/x/AKhqjAIw/

kangur m15 - w przypadku wyjście górą z klina powinien do jutra zapolowac na lukę

https://www.tradingview.com/x/06KoKOjP/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

Mpapiez pisze: Na moje 1.2400 nastepna stacja :).
Mam zbyt krótkie doświadczenie, ale moim zdaniem (w oparciu o co to dotychczas widziałem), zwykle jak danych nie ma już, to zaczyna się wyprzedaż danego dnia przeciw trendowi, zatem na dziś być może edek nieco w górę. Przy czym to nieco to może być, bo ja wiem? 10 pipsów? 1,251 w porywach? Albo stagnacja do jutra w dotychczasowym kanale, bo chyba na to się na edku zanosi.

Wbrew pozorom kanał to niezła rzecz, jak się poprawnie wyznaczy bandę dolną i górną to idzie łapać pipsy. Heh, ja mam tylko ten problem, że zwykle dobrze wyznaczam, a potem się w kółko głowię, czemu tylko obserwuję :D

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

US leveraged names selling AUD again here we are told.. dealer insight

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

hhhllllh pisze: trend is your firned.
Jakbym miał liczyć na tego "firned", tobym się pewnie sporo przeliczył.
Wolę liczyć na "friend", chociaż najlepiej lubię liczyć kasiorkę! :564:

hhhllllh
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hhhllllh »

Dadas chetnie ci przedstawie takie techniki bo ty lubisz wszytsko sobie sprawdzac powolutku i wiem ze wplyne na twoj gieldopoglad. kiedys udalo ci sie cos madrego napisac a bylo to ponad rok temu a madre rzeczy tkwia we mnie na zawsze bylo to cos co brzmialo przeszlosc i przyszlosc nie istnieje, ona istnieje tylko w naszych glowach naprawde istnieje tylko terazniejszosc ktora trwa wiecznie. Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak mi to dalo do myslenia dlatego napisz do mnie PW z checia sie za te madrosc odwdziecze.

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

Mat2314 pisze:
Mpapiez pisze: Na moje 1.2400 nastepna stacja :).
Mam zbyt krótkie doświadczenie, ale moim zdaniem (w oparciu o co to dotychczas widziałem), zwykle jak danych nie ma już, to zaczyna się wyprzedaż danego dnia przeciw trendowi, zatem na dziś być może edek nieco w górę. Przy czym to nieco to może być, bo ja wiem? 10 pipsów? 1,251 w porywach? Albo stagnacja do jutra w dotychczasowym kanale, bo chyba na to się na edku zanosi.

Wbrew pozorom kanał to niezła rzecz, jak się poprawnie wyznaczy bandę dolną i górną to idzie łapać pipsy. Heh, ja mam tylko ten problem, że zwykle dobrze wyznaczam, a potem się w kółko głowię, czemu tylko obserwuję :D
Pocieszę cię, że pamiętam ten problem.
Sporo wody musi upłynąć, zanim uzyskasz spokój i pewność, że wiesz co robisz.
Wtedy będziesz zajmował pozycje, a nie tylko patrzył się na wykres.

crok.
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: crok. »

no i pejsy w nocy przywalili i stgnacja oczywiscie ...
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Dadas..a jak można wiedzieć jak długie są zwykle twoje pozycje ( tak przeciętnie czas trwania ) ?

Zablokowany