DayTrading: Poniedziałek 03.11.2014
Re: DayTrading: Poniedziałek 03.11.2014
Heh, ale dzisiaj była klasyczna podbitka pod wejście Amerykanów na DAX (copyright Nowy123), a po otwarciu zwała do punktu wyjścia. 

sicsk ? 9 tysi kontraktow co 30 min w konsoli to nie tak tloczno choc faktycznie plytko nie jest, w ktora strone ? wszystko wskazuje na gore, jesli wskazania sie zmienia napisze. dlaczego ? mialem wizje a i ladnie dzisiaj slonce swieci xD wiem ze to pod TROND ale mowie kierunek wybicia po danych co bedzie potem dunno.
zgodnie z trendem to edek na danych powinien spadać, no ale zobaczymy 

zblizamy sie do ciekawych poziomow na uj
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Na oil zaraz bedzie odbicie do góry od 79.534
Jak ktoś nie złapał S ostatnie kilkanaście minut to można teraz na L wychaczyć do 38,2% fibo.
Jak ktoś nie złapał S ostatnie kilkanaście minut to można teraz na L wychaczyć do 38,2% fibo.
Yoł,
Czy mógłby ktoś mi pokrótce wytłumaczyć dlaczego o 14:55 do 15:07 DAX i SP500 tak wystrzelili w górę ? Szukałem odpowiedzi i analizowałem to ale do żadnego konsensusu nie doszedłem.
Uczę się dopiero, zatem proszę wyrozumiałość
Czy mógłby ktoś mi pokrótce wytłumaczyć dlaczego o 14:55 do 15:07 DAX i SP500 tak wystrzelili w górę ? Szukałem odpowiedzi i analizowałem to ale do żadnego konsensusu nie doszedłem.

Let the pips flow 

On chyba to miał na myśli, że "ścisk", że małe amplitudy/zasięgi.hhhllllh pisze:sicsk ? 9 tysi kontraktow co 30 min w konsoli to nie tak tloczno choc faktycznie plytko nie jest, w ktora strone ? wszystko wskazuje na gore, jesli wskazania sie zmienia napisze. dlaczego ? mialem wizje a i ladnie dzisiaj slonce swieci xD wiem ze to pod TROND ale mowie kierunek wybicia po danych co bedzie potem dunno.
-- Dodano: pn 03-11-2014, 17:01 --
To jest tak:m4ki pisze:Yoł,
Jest czas istotnych danych makro-ekonomicznych.
Ci, którzy mają zdolność ruszenia ceną mają swoje komputry poustawiane na ten czas.
I tyle, nic więcej.
Z mojego doświadczenia wynika, że ktoś pozamykał pozycje Long, które miał tam wyżej pootwierane.
Teraz powinna cena ruszyć w dół.
Piszę z punktu widzenia DAX, bo na nim traduję.
TsunamiPL pisze:Napisz lepiej gdzie sl ustawić.shogomad pisze:-- Dodano: 03 lis 2014, 10:32 --
S na oil aż do 79.534. TP ustawione na 79.676. Wszystko to w perspektywie paru h.
No i cel na dzisiaj osiągnięty

Jak skończymy korekte ostatniego ruchu można jeszcze jakieś małe S sobie strzelić ale już bez ciśnienia. Pozdrawiam wszystkich wyluzowanych na OIL dzisiaj

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Paradoks, dobry ISM, a giełdy wolą w dół, wszystko w cenach było.
Dobre dane dla USD, niby petardy poszły, ale, w zasadzie pary które obecnie obserwuję (edek, kangur, ujek) mają problem by trwale przebić okolice poziomów sprzed danych. Może to się zmieni w nadchodzących kwadransach/godzinach, ale jeśli się nie mylę, to dla mnie to znak, iż jesteśmy blisko wykupienia dolara i bez dalszych solidnych impulsów o znaczące wzrosty ciężko. A zarazem, warto chyba czatować na dane, ktore moga być złe dla USD, niewykluczone, iż rynek przereaguje i zrobi nadmierną, krótkotrwałą korektę.