DayTrading: Poniedziałek 03.11.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 lis 2014, 00:00

Wzrost
12
36%
Bez zmian
6
18%
Spadek
15
45%

Liczba głosów: 33

login342
Bywalec
Bywalec

Re: DayTrading: Poniedziałek 03.11.2014

Nieprzeczytany post autor: login342 »

Panowie, co sądzicie o sytuacji na USD/RUB? warto trzymać longa, czy zamknąć i obserwować sytuacje?

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

to zależy po jakiej cenie wchodziłeś i w jakiej perspektywie? dzisiaj czy najbliższe dni?
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

hhhllllh pisze:dadas pare miesiecy temu byl tu watek o zlocie gdzie pisales ze bedzie lecialo w gore a to bylo 1600, nei wiem czy to pamietasz bo zostal usuniety ja wtedy pisalem o 900 bo tak nie chcialo mi sie tego uzasadniac mimio iz leciales w jakas filozoficzna polemike ja odstapilem wyjasnien, w miejscu psychologicznego poziomu ktory jest psychologiczny bo ktos wkrecis psychologicznie ta psychologike podtrzymuej dalej swoje 900 i dopiero tam zaczne skupowac. oczywiscie mozesz sie teraz do tego nie przyznawac i nie pamietac ale ja pamietam wiec czasem posluchaj zamiast tylko prawic o tym ze wykres wszystko pokazuje, mi tych 900 wykres nie pokazal a zwykly szczacunek przewartosciowania.
chcesz wiecej szacunku ? akcje amerykanskie to jakies 70% zawyrzenia czekaj na besse i patrz. bo nie wszyscy tu graja 1 lotem na 1:100, niektorzy graja 1:1 a nie kupuja kontrakty na.... a kupuja fizycznie i patrza bardziej realnie.
Nie pamiętam, bo nie ma czego pamiętać.
Być może parę miesięcy temu nie umiałem patrzeć na wykres tak jak to umiem teraz robić.
Ja żyję w teraźniejszości, a nie w przeszłości.
Wnioski wyciągnięte, zastosowane, jedziemy do przodu.
Tym się różnię od innych, że mam jedną nóżkę bardziej.
To co było kilka miesięcy temu jest co najmniej tak odległe, jak śnieg sprzed 100 lat.

Damiano1100
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Damiano1100 »

Dadas pisze:
hhhllllh pisze:dadas pare miesiecy temu byl tu watek o zlocie gdzie pisales ze bedzie lecialo w gore a to bylo 1600, nei wiem czy to pamietasz bo zostal usuniety ja wtedy pisalem o 900 bo tak nie chcialo mi sie tego uzasadniac mimio iz leciales w jakas filozoficzna polemike ja odstapilem wyjasnien, w miejscu psychologicznego poziomu ktory jest psychologiczny bo ktos wkrecis psychologicznie ta psychologike podtrzymuej dalej swoje 900 i dopiero tam zaczne skupowac. oczywiscie mozesz sie teraz do tego nie przyznawac i nie pamietac ale ja pamietam wiec czasem posluchaj zamiast tylko prawic o tym ze wykres wszystko pokazuje, mi tych 900 wykres nie pokazal a zwykly szczacunek przewartosciowania.
chcesz wiecej szacunku ? akcje amerykanskie to jakies 70% zawyrzenia czekaj na besse i patrz. bo nie wszyscy tu graja 1 lotem na 1:100, niektorzy graja 1:1 a nie kupuja kontrakty na.... a kupuja fizycznie i patrza bardziej realnie.
Być może parę miesięcy temu nie umiałem patrzeć na wykres tak jak to umiem teraz robić.
To co było kilka miesięcy temu jest co najmniej tak odległe, jak śnieg sprzed 100 lat.

Dadas ile lat już zajmujesz sie tradingiem?

Dadas

Co do DAX, to siedzę w S licząc na być może domknięcie dużej luki,
lub co najmniej korektę do 50%.
Oczywiście, SL zgodnie z procedurą.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

:wink:

-- Dodano: pn 03-11-2014, 15:43 --

:wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Dadas

Damiano1100 pisze:
Dadas pisze:

Dadas ile lat już zajmujesz sie tradingiem?
Pewnie krócej niż ty.
Jakie to ma znaczenie, ile lat kto traduje?
Zdrowe zasady są zawsze zdrowymi zasadami, niezależnie ile lat kto traduje,
lub ile godzin w tym czasie poświęcił, i ile rzeczy w tym czasie zrobił, ile kodów napisał
i poznał dogłębnie dlaczego wskaźniki działają, albo dlaczego nie działają, dlaczego SL trzeba mieć,
dlaczego jedni nie stosują SL i tracą, a inni stosują SL i też tracą, bo im ciągle SL wycina, itd., itp.

Jedyną odpowiedzią na wszystkie te pytania jest: RYNEK
Rynek decyduje gdzie SL musi być.
IOW, istnieją tylko pewne określone momenty ceny, kiedy można wejść z ciasnym SL.
Wszystkie inne momenty to gwarantowana wycinka.

Oczywiście, SL może wynosić i 50 Pipsów w DT, ale pod warunkiem, że jest to 1%-3% naszego salda rachunku.
No i oczywiście Zysk>Inwestycja :!:

Reasumując, wszystko się sprowadza do znalezienia tzw. "Złotego Środka".
Czyli takich proporcji, które będą harmonijnie generować zyski.
Ostatnio zmieniony 03 lis 2014, 14:48 przez Dadas, łącznie zmieniany 1 raz.

login342
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: login342 »

MaciejWLKP pisze:to zależy po jakiej cenie wchodziłeś i w jakiej perspektywie? dzisiaj czy najbliższe dni?
Wszedłem na 41.7840 przed tygodniem, planowałem trzymać koło miesiąca.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

hhhllllh pisze:.....
kolego z wilkiem w avatarze czemu dales mi ostrzezenie, aj ci pomagam sarkastycznie zyczac smierci depozytu a ty mi za to ostrzezenia sypiesz, wiesz co to jest dopiero dno.

Od: Administrator
Do: hhhllllh
To jest ostrzeżenie udzielone przez moderatora lub administratora forum:
To jest ostrzeżenie mające związek z twoim postem: " Poczulem sie urazony wiec zycze Tobie smierci kapitalu biorac czynny udzial w tym watku xD."
Jak sam widzisz to nie ja dałem ci ostrzeżenie tylko admin. Jak wspominałem wcześniej jestem ci wdzięczny za pomoc w temacie SMA i rainbow. Jeszcze raz dzięki !

pawel328ci
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawel328ci »

Dadas pisze:Co do DAX, to siedzę w S licząc na być może domknięcie dużej luki,
lub co najmniej korektę do 50%.
Oczywiście, SL zgodnie z procedurą.
mozesz zarzucic swoim wykresem??

Zablokowany