DayTrading: Poniedziałek 03.11.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 lis 2014, 00:00

Wzrost
12
36%
Bez zmian
6
18%
Spadek
15
45%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 03.11.2014

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

dsokol pisze:
eco89 pisze:szczęście początkującego - te czasy już nigdy nie wrócą :D
bo początkujący gra na ślepo - więc ma szansę na trafienie trendu 50%, jak się poduczy i poczyta forum zaczyna postępować wg "zasad" i wtedy jego szansa na trafienie spada do 20% :): :rofl:
Na angielskim nieistniejacym juz forum KGN był taki trader....robił wykresy, analizy, uzasadniał starał się nie miłosiernie. Naprawde profesjonalnie jego analizy wyglądałęy, widać że poświęcał na nie dużo czasu. Niestety im bardziej się starał tym było gorzej. Dosłownie 95% jego typów to rynek robił dokładnie odwrotnie. Toteż zawiązała się tam grupka która grała jego typy dokładnie na odwrót, bez myślenia i mieli rewelacyjne wyniki. Po jakimś roku koleś się załamał i przestał pisać, nie wiadomo czy "dalej walczy" .

Czesto sie zastanawiam czy nie powinienem grać odwrotnie do tego co "zanalizuje". Miał bym wtedy zajebistą skuteczność wejść. Może to jakaś metoda ? Może to co pisze Dadas , to dorośnięcie tradera to taka przemiana - pogodzić sie ,że nic nie wiem i że jestem omylny :P i naprawde patrzeć tylko na świece ( pisze z punktu widzenia tradera AT)

Awatar użytkownika
MexB.
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MexB. »

hhhllllh pisze:dadas pare miesiecy temu byl tu watek o zlocie gdzie pisales ze bedzie lecialo w gore a to bylo 1600, nei wiem czy to pamietasz bo zostal usuniety ja wtedy pisalem o 900 bo tak nie chcialo mi sie tego uzasadniac mimio iz leciales w jakas filozoficzna polemike ja odstapilem wyjasnien, w miejscu psychologicznego poziomu ktory jest psychologiczny bo ktos wkrecis psychologicznie ta psychologike podtrzymuej dalej swoje 900 i dopiero tam zaczne skupowac. oczywiscie mozesz sie teraz do tego nie przyznawac i nie pamietac ale ja pamietam wiec czasem posluchaj zamiast tylko prawic o tym ze wykres wszystko pokazuje, mi tych 900 wykres nie pokazal a zwykly szczacunek przewartosciowania.
chcesz wiecej szacunku ? akcje amerykanskie to jakies 70% zawyrzenia czekaj na besse i patrz. bo nie wszyscy tu graja 1 lotem na 1:100, niektorzy graja 1:1 a nie kupuja kontrakty na.... a kupuja fizycznie i patrza bardziej realnie.

Pozwolę się wtrącić, bo czytam te forum od jakiegoś czasu i zauważyłem jak to jest u Dadasa. i w istocie według mnie też właśnie tak jest i takie podejście jest dobre. Dadas pisał o 1600, bo w tym właśnie momencie według niego to właśnie wykres pokazywał, że tam może cena zmierzać. Ale czas pokazał, że cena wcale nie chce tam iść, a za to chętniej idzie w dół, więc w tym momencie bardziej prawdopodobne jest 900. Nie trzyma się jednej teorii jak rzep ogona, tylko jest elastyczny, dostosowuje swój 'handel' do sytuacji na rynku, nie do tego co chciałby aby się wydarzyło, a do tego co się wydarzyło. Obserwujesz wykres i widzisz, że cena ma "ochotę" iść w dół, albo nie. Nie liczysz, nie masz nadziei, nie gdybasz - reagujesz. No i z tego co pamiętam już to kiedyś wyjaśniał i wcale się nie wypierał, tego, że mówił że coś będzie po x a jest po y ;) nie żebym był adwokatem czy coś, ale tak się poczułem do wyjaśnienia ;)
Ja tak to widzę. ale niestety czasem jeszcze sam łapie się na swojej omylnej głowie, i np. gdy wejdę w eurusd na buy, ale widzę że wykres wcale nie chce tam iść, za to idzie w dół, to zamiast skrócić stratę, trzymam w "nadziei" że się odwróci, ale się nie odwraca, bo to nie nadzieja o tym decyduje.
a co do fizycznego zlota/srebra masz rację, a tu też ma znaczenie to, ze zloto jako fizyczne 'dobro' z powodzeniem zastapi ci pieniadz papierowy, bo w niektorych sytuacjach papierek nic nie znaczy, a fizyczny kruszec juz tak ;]
Bądź cierpliwy.

kamilao1987
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kamilao1987 »

Witam,

ja wiem że się bardzo wkurzacie na takie pytanie ale spróbuję... Powiedzcie proszę czy po tych danych o drukowaniu jest jakiś sufit Ujka, czy tak będzie lecieć w nieskończoność...

Z góry dziękuję

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

wszedzie jest sufit i czegos kres ;)
Zobacz na wyzszy interwal :)
Myśleć i działać jak Goldman !

wariatgdynia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wariatgdynia »

Ja podejrzewam ze moze dojśc do 114 a potem obsówa na 110

hhhllllh
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hhhllllh »

Spoko loko, dadas to dobry czlowiek, bardzo pomocny i starajacy sie przekazywac wiedze w swoj pokrecony sposob, jednak wykres to nie wszystko wiec niech nie stara sie na sile uczyc i pouczac ludzi bo nie wszyscy tego chca czasem inni sa na innym poziomie swiadomosci i im nie jest potrzebny wykres kreski jakies slupki itd a czasem inni sa na jeszcze innym poziomie i potrzebuja calej palety narzedzi znieksztalcajacych wykres kwestia gustu, niech kazdy sie skupi na zarabianiu i niz na usilnym uszczesliwianiu niewiernych xD bo wyznacznikiem tego na ile sie jest dobrym jest forsa w kiermanie a nie zbawiona dusza.

Dadas tak jak napisalem jestes spoko gosc wiec poluzuj.

kolego z wilkiem w avatarze czemu dales mi ostrzezenie, aj ci pomagam sarkastycznie zyczac smierci depozytu a ty mi za to ostrzezenia sypiesz, wiesz co to jest dopiero dno.

Od: Administrator
Do: hhhllllh
To jest ostrzeżenie udzielone przez moderatora lub administratora forum:
To jest ostrzeżenie mające związek z twoim postem: " Poczulem sie urazony wiec zycze Tobie smierci kapitalu biorac czynny udzial w tym watku xD."

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

kamilao1987 pisze:Witam,

ja wiem że się bardzo wkurzacie na takie pytanie ale spróbuję... Powiedzcie proszę czy po tych danych o drukowaniu jest jakiś sufit Ujka, czy tak będzie lecieć w nieskończoność...

Z góry dziękuję
tu masz poziomy z d1... ale w ich okolicach najlepiej poczekac az na mniejszym interwale (m15, m30) wyrysuje się jakaś formacja (rgr, trójkat) i wybije dolem... bo w takim trendzie łapanie "na udo" grozi śmiercią

https://www.tradingview.com/x/5DZ6PO3U/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

atlanticos pisze:edek h4 - jeszcze nie skończyliśmy pełnego zasięgu

https://www.tradingview.com/x/bfNMZxPJ/

w weekend czytałem jak to nie może byc na edku rgr'a bo to formacja odwrócenia... wiec małe wyjaśnienie dla wszystkowiedzących... Oczywiście że może byc tam rgr z jednego prostego powodu. Ten konkretnie rgr jest jak najbardziej formacją odwrócenia (zakończenia) korekty wzrostowej i powrotu do trendu głównego... Korekta wzrostowa jakby ktoś nie wiedział to nic innego jak średnioterminowy trend wzrostowy w długoterminowym spadkowym... Pokazywałem ten wykres tydzień temu ale łatwiej było łapać noże po 2500... Jeszcze jeden ruch w dół byłby wskazany z poziomu 2530-2550 i celem miedzy 2350-2400 wg mnie... I dopiero potem szukałbym kilkutygodniowego odbicie jesli ECB nie wprowadzi niestandardowych działań i tylko postraszy...
Cześć Żaba :)

nie czuje się i nie jestem wszystkowiedzący, ale nie zgadzam się z Tobą.
To co nazwałeś RGR'em, na int <=4h było jakimś małym trendem wzrostowym - korektą w trendzie spadkowym - natomiast na 4h=< był wg mnie korektą prostą, z kontynuacją trendu. Sam w sobie rgr nie może być i trendem wzrostowym i rgr'em : ) RGR pojawia się na końcu trendu, a korekta nie jest końcem trendu .

Akademicka dyskusja, każdy robi jak lubi i nazywa jak chce, ale opieramy się na pewnych założeniach i wcześniej udowodnionych formacjach/sytuacjach/obserwacjach dlatego też wydaje mi się, że nie powinno się tego nazywać RGR

:564:

-- Dodano: 03 lis 2014, 14:07 --

rzeźnik już jakby na maksach... a dalej ciągnie

d1: https://www.tradingview.com/x/xHrlvMcv/

-- Dodano: 03 lis 2014, 14:17 --

ed d1, może taki klin? https://www.tradingview.com/x/EL0BRKiU/

-- Dodano: 03 lis 2014, 14:18 --

jak przejdą 1.2507, :)
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
MexB.
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MexB. »

hhhllllh: No tak, prawde piszesz, ale niektórzy mają misję nauczania innych, ja próbowałem też wiele razy, ale niektórzy ludzie, a wręcz większość, są niereformowalni i chociaż dasz im wędkę z robakiem na haczyku, to i tak ryby nie złowią :D
btw: gdzie podział się Twój dzisiejszy post bo widzialem ze cos pisales rano a teraz juz nie ma tego postu? ;d
nie ma takich maksów, których nie dałoby się przebić
edit: ma ktos koncepcje na daxa? liczylem na zamykanie luki ale cos sie nie zanosi, moze po 14:30 cos ruszy
Ostatnio zmieniony 03 lis 2014, 13:40 przez MexB., łącznie zmieniany 1 raz.
Bądź cierpliwy.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

witam a jedziecie na U J na longu dalej :))) zgonie z fibo :)

Zablokowany